Για τον θάνατο του συζύγου της, Δημήτρη Ζαρζαβατσίδη, μίλησε η Βούλα Πατουλίδου και αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητά της, αλλά και στο πένθος που παραμένει ζωντανό, παρά το πέρασμα του χρόνου.
Ο Δημήτρης Ζαρζαβατσίδης έφυγε από τη ζωή τον Ιούλιο του 2025, αφήνοντας πίσω του ένα μεγάλο κενό στη ζωή της χρυσής Ολυμπιονίκη.
Μιλώντας στο Mega, η Βούλα Πατουλίδου στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι οι άνθρωποι γύρω της μπορεί να βλέπουν μια γυναίκα περιποιημένη και χαμογελαστή, χωρίς να αντιλαμβάνονται τη συναισθηματική δοκιμασία που περνά. Όπως εξήγησε, η απώλεια δεν είναι κάτι που ξεπερνιέται εύκολα, ειδικά όταν αφορά έναν άνθρωπο που υπήρξε σύντροφος και συνοδοιπόρος για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες.
«Ο σύζυγός μου ήταν συνοδοιπόρος 42 χρόνια. Πολλοί αναρωτιούνται και λένε “καλά, ακόμα τον θυμάσαι;” 1,5 χρόνο μετά. Όταν “ακρωτηριάζεσαι”, δεν ξέρω… Μπορεί οι άλλοι να μην το βλέπουν, γιατί βλέπουν μια περιποιημένη γυναίκα και χαρούμενη, αλλά οι πληγές είναι εσωτερικές και σε κανέναν δεν μπορείς να φορτωθείς, το κουβαλάς μόνη σου», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια, μοιράστηκε τη δυσκολία που αντιμετωπίζει όταν επιστρέφει στο σπίτι και συνειδητοποιεί πως απουσιάζει ο άνθρωπος με τον οποίο είχε συνηθίσει να μοιράζεται κάθε πτυχή της ζωής της: «Η λέξη ακρωτηριασμός είναι βαριά λέξη, αλλά αληθινή, γιατί όταν γυρίζεις στο σπίτι και λείπει αυτό το απόλυτο της ζωής σου, έχεις μάθει να μοιράζεσαι 42 χρόνια. Ο χρόνος μπορεί να σε βοηθήσει λίγο να ξεχαστείς, δεν ξεχνάς. Πονάει η απουσία».
Η ίδια αναφέρθηκε και στον γιο τους, ο οποίος όπως είπε, έχει πλέον καταφέρει να προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα μετά τον θάνατο του πατέρα του: «Είναι ένα παιδί που πιστεύω έχει πατήσει στα πόδια του. Προφανώς υπάρχει αυτό το έλλειμμα, αλλά παιδιά είναι προχωρούν μπροστά».
Efsyn.gr
