Τη διεξαγωγή εκλογών στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) το συντομότερο δυνατό συστήνει ο υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, μετά τις σοβαρές εξελίξεις στην υπόθεση των φερόμενων στημένων αγώνων στο ελληνικό μπάσκετ.
Ο υπουργός Γιάννης Βρούτσης, έκανε τη σχετική δήλωση μετά τη συνάντηση που είχε το μεσημέρι της Δευτέρας 26 Οκτωβρίου 2026 με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΟΚ, μετά τα σκάνδαλα στο ελληνικό μπάσκετ.
Η παρέμβασή του έρχεται στον απόηχο της παραίτησης και της προφυλάκισης του Βαγγέλη Λιόλιου, εξελίξεων που έχουν προκαλέσει αναταράξεις στη διοίκηση της Ομοσπονδίας.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Γιάννης Βρούτσης, η ταχύτερη δυνατή προσφυγή σε εκλογές αποτελεί την ενδεδειγμένη κατεύθυνση για την επόμενη ημέρα της ΕΟΚ.
Η υπόθεση των στημένων αγώνων έχει δημιουργήσει βαρύ κλίμα στο ελληνικό μπάσκετ, με το ζήτημα της αποκατάστασης της αξιοπιστίας του αθλήματος να βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο των εξελίξεων.
«Σέβομαι το αυτοδιοίκητο της Ομοσπονδίας, όπως έχω δηλώσει πολλές φορές δημόσια, και δεν επιβάλλω αποφάσεις. Συστήνω, όμως, ως οφείλω τον δρόμο των εκλογών το ταχύτερο δυνατό, άμεσα αν γίνεται», είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος και συνέχισε: «Σε μία τέτοια συγκυρία, όποιος διοικεί, πρέπει να μην αμφισβητείται και να αντλεί τη νομιμοποίηση από μία νέα, καθαρή εντολή των σωματείων».
Οι επόμενες κινήσεις της διοίκησης της ΕΟΚ αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς θα καθορίσουν τη διαδικασία για την ανάδειξη νέας ηγεσίας της Ομοσπονδίας.
To άρθρο Βρούτσης για τα σκάνδαλα με τα στημένα παιχνίδια στο μπάσκετ: «Συστήνω τον δρόμο των εκλογών το ταχύτερο δυνατό» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
Διαβάστε περισσότερα
