Τελευταία νέα
Μαξίμου: Τα είπαν στη νύφη (ΠΑΣΟΚ) να τ΄ ακούσει η πεθερά (Καράογλου) Ο Φουρνιέ πήρε θέση για το θέμα Ντόρσεϊ: «Όλοι κάνουμε λάθη, είμαι σίγουρος ότι το μετάνιωσε» Σκέρτσος για social media: «Η απαγόρευση για παιδιά κάτω των 15 ετών ξεκινά από 1η Ιανουαρίου 2027» Ιταλία: O υπουργός Άμυνας στέλνει 500 στρατιώτες στο Μιλάνο μετά τα επεισόδια στις διαδηλώσεις Τραμπ: Επιβεβαιώνει τη συνάντηση με Πούτιν και Σι, ενώ «τελειώνει» τον Ζελένσκι – «Δεν ξέρει τι λέει…» Τσίπρας: Το αίτημα της αλλαγής είναι διάχυτο- Στο τσιπουράδικο του Καβούρα, γίνεται η πραγματική σφυγμομέτρηση Το υπουργείο Παιδείας καθιερώνει σταθερό κύκλο συναντήσεων με τα νεοεκλεγμένα 15μελή συμβούλια μαθητών Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα: Τα τσίπουρα στο Βόλο και το “πρόεδρε καλή επιτυχία” (Βίντεο) Στην εκδήλωση της ΕΛΑΣ ο Μητσοτάκης για την “Ημέρα της Ελληνικής Αστυνομίας” Τσίπρας: «Ο καφές πρέπει να πάει στο 13%» – «Και το πουρμπουάρ αφορολόγητο, έτσι;» (βίντεο) Ιράν: Η Τεχεράνη απειλεί ευθέως 9 χώρες – συμμάχους των ΗΠΑ, εάν ξαναρχίσει ο πόλεμος Συνάντηση με τα 15μελή μαθητικά συμβούλια από τη Ζαχαράκη
Indicator.gr

Β.Κικίλιας για την “εξαφάνιση” του μνημείου για τον Αντώνη Καρυώτη: Διέταξα έρευνα, το μνημείο είναι ανεκτίμητο

Τη διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες αφαιρέθηκε το μνημείο στη μνήμη του Αντώνη Καρυώτη από το λιμάνι του Πειραιά, ζήτησε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλης Κικίλιας, με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.
Όπως ανέφερε, έχει δώσει εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να διερευνήσουν άμεσα και πλήρως, ποιος και με ποιον τρόπο προχώρησε στην απομάκρυνση του μνημείου: «Το μνημείο αυτό είναι πολύτιμο, γιατί θυμίζει πως δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από την αξία της ανθρώπινης ζωής», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός στην ανάρτησή του.
Υπενθυμίζεται πως ο Καρυώτης, στην προσπάθειά του να επιβιβαστεί στο επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο Blue Horizon με προορισμό το Ηράκλειο, είχε απωθηθεί από μέλη του πληρώματος ενώ το πλοίο βρισκόταν στη διαδικασία απόπλου, με αποτέλεσμα να πέσει στη θάλασσα. Το πλοίο συνέχισε την πορεία του και ο 36χρονος παρασύρθηκε από την περιδίνηση των υδάτων που προκάλεσαν οι προπέλες, χάνοντας τη ζωή του από πνιγμό. Το περιστατικό, που καταγράφηκε σε βίντεο και προκάλεσε πανελλήνια κατακραυγή, οδήγησε στην ποινική δίωξη μελών του πληρώματος και αποτέλεσε σημείο αναφοράς για την ασφάλεια και τον σεβασμό της ανθρώπινης ζωής στις θαλάσσιες μεταφορές.
Το μνημείο είχε τοποθετηθεί στην Πύλη Ε3 του λιμανιού του Πειραιά, στο σημείο όπου στις 5 Σεπτεμβρίου 2023 έχασε τη ζωή του ο 36χρονος Αντώνης Καρυώτης.
The post Β.Κικίλιας για την “εξαφάνιση” του μνημείου για τον Αντώνη Καρυώτη: Διέταξα έρευνα, το μνημείο είναι ανεκτίμητο appeared first on The Indicator.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...