Τελευταία νέα
Δισεκατομμύρια για τη στέγη, αλλά χωρίς ορατή λύση στο στεγαστικό Μέχρι το Μαξίμου έφτασαν οι φήμες για αλλαγή ηγεσίας Κύπελλο Ελλάδας: Ποιες ομάδες που πέρασαν στη League Phase [βίντεο] Γάζα: Παλαιστίνιοι κατακρίνουν τη στάση των ΗΠΑ – «Δίνουν το ελεύθερο στον Νετανιάχου να συνεχίσει τους βομβαρδισμούς» Πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Καρπενήσι Ανακοίνωσε Αριάγκα η ΑΕΚ: Ποιος είναι ο 28χρονος χαφ από την Ονδούρα Σύγκρουση ελικοπτέρων στην Ψάθα: Τι κατέθεσαν οι πιλότοι – «Δεν είχαμε οπτική επαφή, νομίζαμε ότι πέσαμε σε καλώδια» Μητσοτάκης και πυρκαγιές: 4,5 εκατ. στρέμματα καμένα και οι υποσχέσεις που έμειναν στα χαρτιά Euronews: Οι Βρυξέλλες παρακολουθούν τα UFO από το 2023 Νέο «άκυρο» από το Ανώτατο Δικαστήριο σε προσφυγή του Τραμπ κατά της καταβολής αποζημίωσης για σεξουαλική επίθεση Μετά την πώληση Κωνσταντέλια ο ΠΑΟΚ πήρε 17χρονο Έλληνα από τη Ντόρτμουντ Θρήνος στη Ζιμπάμπουε: Ο απολογισμός του ναυαγίου φέρι ανέρχεται σε 92 νεκρούς 
Moneypress.gr

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Η ΤΕΡΝΑ αναλαμβάνει σιδηροδρομικό έργο 380 εκατ. ευρώ στη Ρουμανία

Την παρουσία της στη Ρουμανία εδραιώνει η ΤΕΡΝA, μετά και την υπογραφή, χθες, στο Βουκουρέστι, της σύμβασης για το σιδηροδρομικό έργο Filiași – Igiroasa (Lot 2). Τη σύμβαση υπέγραψαν η Εθνική Εταιρεία Σιδηροδρόμων της Ρουμανίας (CFR) με την κοινοπραξία TrackWorks στην οποία συμμετέχουν ο κατασκευαστικός βραχίονας του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με ποσοστό 74% και η Alstom Romania. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 380 εκατ. ευρώ.
Το Lot 2 αφορά τον σχεδιασμό και την πλήρη ανάταξη του τμήματος από Filiași έως Igiroasa, μήκους περίπου 44 χιλιομέτρων, στο πλαίσιο του ευρύτερου έργου αναβάθμισης της γραμμής Craiova – Drobeta Turnu Severin – Caransebeș.
Τέλη του περασμένου Μαρτίου, η κοινοπραξία είχε υπογράψει και τη σύμβαση για το πρώτο τμήμα (Lot 1) του άξονα, από Craiova έως Filiași, προϋπολογισμού 410 εκατ. ευρώ, όπου η ΤΕΡΝΑ συμμετέχει με ποσοστό 69%. Τα δύο τμήματα απαρτίζουν τον σιδηροδρομικό άξονα Craiova – Igiroasa, συνολικού μήκους 83 χιλιομέτρων, του οποίου τον πλήρη σχεδιασμό και την ανακατασκευή έχει αναλάβει η ΤΕΡΝΑ.
Στόχος του έργου, τετραετούς κατασκευαστικής διάρκειας, είναι η αύξηση της ταχύτητας κυκλοφορίας έως τα 160 χλμ./ώρα για τους επιβατικούς συρμούς και τα 120 χλμ./ώρα για τους εμπορευματικούς, με δυνατότητα διέλευσης συρμών μήκους έως 740 μέτρων.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...