Εμπρηστική επίθεση σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής (1/11) στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνου Πλεύρη, στο Κολωνάκι, με αγνώστους να τοποθετούν αυτοσχέδιο μηχανισμό αποτελούμενο από δύο γκαζάκια στην είσοδο του κτιρίου.
Η επίθεση πραγματοποιήθηκε περίπου στις 02:15, στην οδό Αλεξάνδρου Σούτσου, προκαλώντας υλικές ζημιές στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου στεγάζεται το γραφείο του υπουργού.
Από την έκρηξη υπέστη φθορές η κεντρική πόρτα του κτιρίου, ενώ έσπασαν και τζάμια, με θραύσματα να καταλήγουν στον περιβάλλοντα χώρο.
Στο σημείο έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις, καθώς και κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, προκειμένου να εξετάσουν τα υπολείμματα του αυτοσχέδιου μηχανισμού και να συγκεντρώσουν στοιχεία για την επίθεση.
Παράλληλα, στην είσοδο της πολυκατοικίας τοποθετήθηκαν προειδοποιητικά σημειώματα, ώστε να ενημερώνονται όσοι πλησιάζουν το κτίριο για τον κίνδυνο τραυματισμού από τα σπασμένα γυαλιά.
Η αντίδραση Πλεύρη
Αίσθηση πάντως προκάλεσε η αντίδραση του υπουργού στην επίθεση που δέχτηκε, καθώς έσπευσε να «φωτογραφίσει» τους δράστες και παράλληλα να φρεσκάρει τον ακροδεξιό του λόγο.
Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκανε λόγο για «οπαδούς λαθρομεταναστών» πίσω από την επίθεση.
Την συμπαράστασή του στον Θάνο Πλεύρη εξέφρασε άμεσα ο Άδωνις Γεωργιάδης καθώς του έγραψε στο «X»: «Θάνο είμαστε μας σου! Η Δημοκρατία και εμείς δεν εκφοβιζόμαστε».
Η ανάρτηση Πλεύρη:
Efsyn.gr
