Τελευταία νέα
Έκτακτο: Διακομίζεται στο Ιπποκράτειο ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών Βουλή: Με ασθενοφόρο μεταφέρουν τον Γιώργο Κώτσηρα μετά από αδιαθεσία Γιώργος Κώτσηρας: Στο νοσοκομείο μετά από αδιαθεσία στη Βουλή Καταγγελία για μαθητές «φαντάσματα» και στημένες αθλητικές διακρίσεις για μόρια εισόδου στα ΑΕΙ Pizza Fan: Με ειδικό λογισμικό η απόκρυψη ΦΠΑ εκατομμυρίων – Βρέθηκαν 500.000 ευρώ στο σπίτι του ιδιοκτήτη Κάλεσμα αλληλεγγύης στους εκπαιδευτικούς Χαρτζουλάκη και Χοτζόγλου Βουλή: Έντονη αντιπαράθεση για το όριο των 15 ετών στα social media ΕΦΕΤ: Ανακαλεί κατεψυγμένα μπιφτέκια κοτόπουλου – Εντοπίστηκε σαλμονέλα Αντεπίθεση της Αθήνας στο παράνομο τουρκολυβικό μνημόνιο: Ελλάδα και Αίγυπτος ξεκινούν συζητήσεις για επέκταση της ΑΟΖ Α. Τσίπρας για τις εκλογές στη Βραζιλία: Με τον Λούλα, με την Αριστερά Ουκρανικό: Η Ρωσία σφυροκοπά το Κίεβο λίγες ώρες μετά το «πράσινο φως» για επανέναρξη συνομιλιών Ο Τσίπρας στηρίζει Λούλα στη Βραζιλία: «Με την Αριστερά – Με τις προοδευτικές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο»
Indicator.gr

Γ. Βρούτσης: «Παγώνουν» οι επιχορηγήσεις στην ΕΟΚ μετά τις καταγγελίες για το ελληνικό μπάσκετ

Την προσωρινή αναστολή των προβλεπόμενων από τον νόμο επιχορηγήσεων προς την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) αποφάσισε ο υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, στον απόηχο των καταγγελιών που έχουν προκαλέσει αναταράξεις στο ελληνικό μπάσκετ και βρίσκονται υπό διερεύνηση από τη Δικαιοσύνη.
Οι καταγγελίες αφορούν πρόσωπα που κατέχουν θεσμικούς ρόλους στη διοίκηση και τη διαιτησία της Ομοσπονδίας, με το υπουργείο Αθλητισμού να προχωρά σε άμεσα μέτρα ως προς τη χρηματοδότηση και τον οικονομικό έλεγχο της ΕΟΚ.
Παράλληλα, ο Γιάννης Βρούτσης ζήτησε τη διενέργεια έκτακτου δημοσιονομικού και διαχειριστικού ελέγχου για τα οικονομικά έτη 2024, 2025 και 2026, από τη Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.
Επιπλέον, ζητήθηκε η διενέργεια ξεχωριστού οικονομικού και διαχειριστικού ελέγχου από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, προκειμένου να εξεταστεί η οικονομική διαχείριση της Ομοσπονδίας.
Τι προβλέπεται για τη χειραγώγηση αγώνων
Σύμφωνα με την επισήμανση του υπουργείου Αθλητισμού, στις περιπτώσεις χειραγώγησης αγώνων, πέραν των προβλεπόμενων ποινικών και πειθαρχικών συνεπειών, υφίστανται και οικονομικές κυρώσεις που επηρεάζουν τη χρηματοδότηση των αθλητικών φορέων.
Οι κυρώσεις αυτές συνδέονται με την ετήσια κατανομή των ποσών που προέρχονται από τη φορολόγηση των κερδών των παικτών τυχερών παιγνίων και διατίθενται μέσω του υπουργείου Αθλητισμού.
Η απόφαση για την αναστολή των επιχορηγήσεων και η ενεργοποίηση των δύο ελεγκτικών μηχανισμών έρχονται ενώ η δικαστική διερεύνηση των καταγγελιών βρίσκεται σε εξέλιξη, χωρίς να έχει υπάρξει οριστική κρίση για τα εμπλεκόμενα πρόσωπα.
The post Γ. Βρούτσης: «Παγώνουν» οι επιχορηγήσεις στην ΕΟΚ μετά τις καταγγελίες για το ελληνικό μπάσκετ appeared first on The Indicator.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...