Τελευταία νέα
Άναψε η κόντρα για τη Μαντόνα: Σκληρή επίθεση Γεωργιάδη στην Ακρίτα – «Μιζέρια» και αιχμηρή απάντηση Βόλος: Φωτιά σε εργαστήριο γλυπτών [εικόνες] Βασιλακόπουλος για ιό Δυτικού Νείλου: Κορύφωση για ακόμη δύο με τρεις εβδομάδες – Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο Τρόμος στη Νέα Πεντέλη: 18χρονος κλειδώθηκε στο δωμάτιό του ενώ διαρρήκτες εισέβαλαν στο σπίτι [βίντεο] Περικυκλώθηκε το Ορίκχιβ: Οι Ρώσοι επιτίθενται από παντού! – Είναι το τελευταίο ουκρανικό «κάστρο» πριν την Ζαπορίζια Τουρισμός για Όλους: Πάνω από 1,15 εκατ. αιτήσεις – Πότε αναμένεται η κλήρωση Πέθανε ο Ηλίας Γκανιάτσας, συνιδιοκτήτης του ART TV, σε ηλικία 56 ετών Ο Θ. Καμπαγιάννης ξεφτιλίζει τον Αδωνι: Αλλη μία μέρα τυπικής υπουργικής φαιδρότητας Κτηνωδία στα Καλάβρυτα: Πυροβόλησαν σκύλο με καραμπίνα – Βρέθηκαν 45 σκάγια στο σώμα του Νέες διαφορές πάνω στην παλιά εκκρεμότητα Τραγωδία στην Κύμη: 64χρονος έχασε τη ζωή του μετά από τσίμπημα σφήκας Και νεκρό τον φοβάται
Efsyn.gr

Δίκη Τεμπών: Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε για την αναβάθμιση των κατηγοριών – «Όχι» στο αίτημα για περαιτέρω ανάκριση

Επιφυλάχθηκε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας επί του αιτήματος για την αναβάθμιση των κατηγοριών στη δίκη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, ενώ απέρριψε το αίτημα για συμπληρωματική ανάκριση.
Η πρόεδρος ανέφερε πως το δικαστήριο επιφυλάσσεται επί του συγκεκριμένου αιτήματος που υπέβαλε η πλευρά της υποστήριξης της κατηγορίας για μετά την έναρξη της αποδεικτικής διαδικασίας, ενώ αντίστοιχη ήταν η απόφαση και για την προσκόμιση εγγράφων και κλήσης μαρτύρων. Επίσης επιφυλάχθηκε επί του αιτήματος για ακύρωση του κλητηρίου θεσπίσματος, αναμένοντας -όπως ανέφερε η πρόεδρος- τυχόν ενστάσεις από την πλευρά των κατηγορουμένων.
Η σημερινή συνεδρίαση ξεκίνησε αρχικά με την τοποθέτηση των συνηγόρων υποστήριξης της κατηγορίας επί της εισαγγελικής πρότασης, με τη συνήγορο συγγενών θυμάτων Ζωή Κωνσταντοπούλου να στέκεται μεταξύ άλλων στην παράσταση του Ελληνικού Δημοσίου και στο έγγραφο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για τη δήλωση παράστασης.
Κατατέθηκε πραγματογνωμοσύνη της ΔΕΕ
Στα αναγνωστέα έγγραφα της δίκης εντάχθηκε έκθεση εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης για τη διαδρομή της εμπορικής αμαξοστοιχίας του δυστυχήματος.
Όπως ανέφερε η πρόεδρος του δικαστηρίου, τα CD που κατατέθηκαν περιλαμβάνουν υλικό πραγματογνωμοσύνης της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών (ΔΕΕ), η οποία διενεργήθηκε κατόπιν παραγγελίας του εφέτη ανακριτή και θα συσχετιστεί με τη δικογραφία.
Στην αυριανή δικάσιμο αναμένεται να αναπτυχθούν οι πρώτοι αυτοτελείς ισχυρισμοί των συνηγόρων των κατηγορουμένων.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...