Τελευταία νέα
Χολαργός: Επικίνδυνη καθίζηση μετά την ισχυρή βροχόπτωση – Κόπηκε η κυκλοφορία [βίντεο] Γκράβα: Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία μετά την οσμή αερίου – Σε εξέλιξη οι έλεγχοι Καλύτερος ευρωπαϊκός City Break προορισμός η Αθήνα Ραντεβού Άδωνι – Πολάκη στα Χανιά με ανοιχτές κάμερες Pizza Fan: Βρήκαν 5.000 κρυφά Excel με το «μαύρο» χρήμα – Τα επτά καταστήματα με τον μεγαλύτερο παράνομο τζίρο ΠΑΣΟΚ: Ο καφές στο Κολωνάκι που έφερε «αναταραχή» στην Κεντροαριστερά και η επιχείρηση «ανάδειξη των πρωτοκλασάτων» Εργαζόμενοι Pizza Fan: «Δεν θα πληρώσουμε εμείς τα βρόμικα κέρδη τους» Ανθεκτικότητα μετά την καταστροφή Το στοίχημα της ελληνικής γλώσσας Good Stories Summit 2026: «Ιστορίες που μας δίνουν λόγους να αισιοδοξούμε» Θεσσαλονίκη: Η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού τραγούδησε Μαζωνάκη – «Ανήκω σε μένα» [βίντεο] Το χαρτί της εντιμότητας παίζει η ΕΛΑΣ απέναντι στην κυβέρνηση των σκανδάλων
Efsyn.gr

Δεμένα τα πλοία την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου λόγω απεργίας των ναυτεργατών

Δεμένα αναμένεται να παραμείνουν την Παρασκευή (30/10) τα πλοία σε μεγάλα λιμάνια της χώρας, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων των ναυτεργατών, οι οποίοι διεκδικούν αυξήσεις στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και βελτίωση των συνθηκών εργασίας στα πλοία.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η απεργία αναμένεται να επηρεάσει τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας, του Λαυρίου, της Πάτρας, της Ηγουμενίτσας, της Ελευσίνας και του Ρίου – Αντιρρίου.
Τα αιτήματα των ναυτεργατών
Στα αιτήματα των ναυτεργατών περιλαμβάνονται αυξήσεις 12% στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, η αναγνώριση επικίνδυνων θαλάσσιων περιοχών ως εμπόλεμων ζωνών και η βελτίωση των συνθέσεων των πληρωμάτων. Παράλληλα, διεκδικούν επτάωρη εργασία και υποχρεωτική παρουσία γιατρού στα πλοία, επικαλούμενοι τους κινδύνους που δημιουργούν οι πολεμικές συγκρούσεις.
Την ίδια ημέρα, η Ομοσπονδία Μονίμων Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος έχει προκηρύξει τρίωρες στάσεις εργασίας από τις 10:00 έως τις 13:00.
Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά προγραμματίζει 24ωρη απεργία, καθώς και συγκέντρωση στις 10:00 στην πλατεία Δημοτικού Θεάτρου. Η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού έχει ορίσει προσυγκέντρωση στις 09:15 στην Αγία Τριάδα Πειραιά.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...