Τελευταία νέα
Τι λέει ο ΟΑΣΘ για το τροχαίο με το λεωφορείο στη Νεάπολη Πατριωτική εισφορά: «Δεν μπορώ να πω πόσα θα πάρουμε» λέει ο τομεάρχης της ΕΛ.Α.Σ. Η συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα στην 90η ΔΕΘ Νέα «υπόθεση Πελικό» στην Αυστρία: Νεκρή 39χρονη μετά από βιασμούς, ο σύζυγος την εξέδιδε ναρκωμένη «Πόλεμος» στο ΑΠΘ: Το ξήλωμα του «Big Brother» άνοιξε νέο μέτωπο Αποστάσεις Μαρινάκη από τις δηλώσεις Φλωρίδη: Δεν υπάρχει καμία ένδειξη θερμού επεισοδίου με την Τουρκία Ένταση ανάμεσα σε Κωνσταντίνο Κυρανάκη και Κατερίνα Παπακωστοπούλου: «Εάν σας αρέσει να προσβάλλετε γυναίκα, δεν έχω πρόβλημα, θα σας ανταπαντήσω» Π. Μαρινάκης: Αυτοδυναμία ο στόχος της ΝΔ, καμία συνεργασία με Σαμαρά Θεοδωρικάκος: Μειώθηκε το μηνιαίο κόστος στα σούπερ μάρκετ κατά 40 ευρώ για το μέσο νοικοκυριό Δίκη Τεμπών: «Τα παιδιά μας λοιδορήθηκαν όσο κανένας» – Συγκλονίζουν οι οικογένειες των μηχανοδηγών Το ξέσπασμα της χήρας Βαλυράκη μετά την πρόταση του εισαγγελέα: «Νικήσαμε, δικαιωθήκαμε» [βίντεο] Θεσσαλονίκη: Σχολικά λεωφορεία της τελευταίας στιγμής – Στον αέρα το 90% των δρομολογίων
Thefaq.gr

«Δεν θα απολογηθώ για τον μισθό μου» – Άγριος καβγάς Κυρανάκη με Παπακωστοπούλου για την ακρίβεια

Στα ύψη ανέβηκε η ένταση στον αέρα του OPEN, όταν η συζήτηση για την ακρίβεια και την αγοραστική δύναμη των πολιτών μετατράπηκε σε προσωπική αντιπαράθεση ανάμεσα στην Κατερίνα Παπακωστοπούλου και τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη. Στο επίκεντρο βρέθηκε ο μισθός της παρουσιάστριας, με τους δύο να ανταλλάσσουν αιχμηρές ατάκες και την ίδια να ξεκαθαρίζει: «Δεν θα απολογηθώ για τον μισθό που παίρνω στον κύριο Κυρανάκη».

Η συζήτηση ξεκίνησε όταν η Κατερίνα Παπακωστοπούλου έθεσε στον γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας το ζήτημα της οικονομικής πίεσης που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ακόμη και άνθρωποι του δικού του ηλικιακού και κοινωνικού κύκλου μπορεί να δυσκολεύονται να βγάλουν τον μήνα.
«Είστε πολύ νέος, δεν μπορεί να μην υπάρχουν φίλοι σας που να λένε ότι δεν βγαίνουν μέχρι τις 20 του μήνα. Έχει τύχει και σε εμάς να μην βγαίνουμε μέχρι τις 20 του μήνα. Δεν σας έχει τύχει και εσάς ποτέ;», τον ρώτησε.
Η ερώτηση προκάλεσε την αντίδραση του Κωνσταντίνου Κυρανάκη, ο οποίος στράφηκε στον προσωπικό μισθό της παρουσιάστριας, με τον διάλογο να γίνεται ολοένα και πιο έντονος.
Κυρανάκης: «Σας έχει τύχει και σε εσάς αυτό;»
Παπακωστοπούλου: «Ναι, γιατί νομίζετε ότι έχω υπέρογκους μισθούς;»
Κυρανάκης: «Ο μισθός σας αυξήθηκε από το 2019 μέχρι σήμερα ή όχι;»
Παπακωστοπούλου: «Ο μισθός είναι ίδιος από όταν ήμουν ρεπόρτερ στο Star. Αυτό θα αναλύσουμε; Εργάζομαι 31 χρόνια, εάν δεν με βοηθούσε ο σύζυγος, δεν θα έβγαινα.»
Η παρουσιάστρια επέμεινε ότι δεν επιθυμεί η συζήτηση να στραφεί στις προσωπικές οικονομικές της απολαβές, ενώ κατηγόρησε τον κ. Κυρανάκη ότι μετατρέπει την κουβέντα σε προσωπική αντιπαράθεση.
«Ο κύριος Κυρανάκης την κάνει προσωπική και δεν καταλαβαίνω τον λόγο. Εάν σας αρέσει να προσβάλλετε γυναίκα, δεν έχω κανένα πρόβλημα να σας ανταπαντήσω», ανέφερε.
Από την πλευρά του, ο κ. Κυρανάκης ζήτησε να του υποδειχθεί ποια ακριβώς ήταν η προσβολή, επιμένοντας ότι απλώς απαντούσε στην ερώτηση που του είχε τεθεί.
Η ένταση κορυφώθηκε όταν η παρουσιάστρια δήλωσε:
«Δεν θα συζητήσουμε δημόσια τον μισθό μου. Είναι προσωπικό δεδομένο, δεν σας αφορά. Έκανα την ίδια ερώτηση στον κύριο Σκέρτσο και μου απάντησε με ευγένεια ότι και εκείνος έχει τύχει να ξεμείνει.»
Και πρόσθεσε:
«Δεν θα απολογηθώ για τον μισθό που παίρνω στον κύριο Κυρανάκη.»
Ο κ. Κυρανάκης υποστήριξε από την πλευρά του ότι η συζήτηση ξεκίνησε από την αναφορά της παρουσιάστριας πως ο μισθός τελειώνει πριν από το τέλος του μήνα και παρουσίασε στοιχεία σχετικά με την καταναλωτική συμπεριφορά των πολιτών.
«Η συζήτηση άρχισε επειδή μου είπατε ότι ο μισθός τελειώνει στις 23 του μήνα. Κάθισα και έψαξα τα στοιχεία για την κατανάλωση, τα οποία αφορούν τις κάρτες, πιστωτικές, χρεωστικές. Δεν αμφισβητούνται αυτά […] Αυτά τα στοιχεία δείχνουν ότι από την 1η έως την 4η εβδομάδα ουσιαστικά καμία μεταβολή. Η μεγαλύτερη μεταβολή είναι 3-3,5%. Αυτό δείχνει ότι δεν ισχύει η παράλογη υπερβολική κριτική.»
Ο γραμματέας της ΝΔ αναγνώρισε πάντως ότι υπάρχουν οικονομικές δυσκολίες και τάχθηκε υπέρ της αύξησης των εισοδημάτων, ασκώντας παράλληλα κριτική στην εικόνα που, όπως είπε, παρουσιάζεται για την οικονομική κατάσταση των πολιτών.
«Υπάρχουν δυσκολίες. Ναι, υπάρχουν. Πρέπει να αυξηθούν οι μισθοί, τα εισοδήματα, αλλά να ερχόμαστε και να λέμε «δεν είναι έξω μέρα, είναι νύχτα», υπάρχει γενική φτωχοποίηση, ο κόσμος ζει πολύ χειρότερα, με συγχωρείτε, αλλά μειώνει την αξιοπιστία αυτής ακριβώς της συζήτησης. Άρα ας προσέξουμε όλοι πώς μεταφέρουμε την πραγματική εικόνα.»
Παρέμβαση στη συζήτηση έκανε και ο Νίκος Σταβελάκης, επιχειρώντας να επαναφέρει την κουβέντα στο αρχικό θέμα και να περιορίσει την προσωπική αντιπαράθεση που είχε πλέον ξεσπάσει στον αέρα.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...