Τελευταία νέα
Κωνσταντίνος Τσουκαλάς: Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον κορυφαίο κοινωνιολόγο – «Φώτισε τη δομή της ελληνικής κοινωνίας και του κράτους» Πυρκαγιές: Αυτοψία στις πληγείσες περιοχές – Πάνω από 150 τα «κόκκινα» κτίρια μέσα σε μια εβδομάδα Φθιώτιδα: Συνελήφθη άνδρας που πυροβολούσε τους… λαμπτήρες του δημόσιου φωτισμού Βραβεία MTV: Η «βασίλισσα» επιστρέφει: Η Madonna ξεπέρασε την Taylor Swift σε υποψηφιότητες  Κλιμακώνει η Τουρκία στο Αιγαίο: 25 παραβιάσεις και εμπλοκή με οπλισμένα F-16 ΔΥΠΑ: Συνελήφθη πολίτης που απείλησε εργαζόμενους στην Κηφισιά – Κατατέθηκε μήνυση εναντίον του Ακρόπολη: Ποια είναι η νεοσύστατη ιδιωτική εταιρεία που αναλαμβάνει βασικές υπηρεσίες με το αζημίωτο Φωτιά από κεραυνό στα Καλάβρυτα – Επιχειρεί ελικόπτερο για την κατάσβεση Παρέμβαση Χαρακόπουλου στον Σχοινά για τις ζωοτροφές κτηνοτρόφων, που επλήγησαν από ευλογιά Στα άκρα Γουόκαπ και Ολυμπιακός: Ζητά να μείνει ελεύθερος με καταγγελία ο παίκτης – Τι απαντά η ΚΑΕ Φωτιά στη Μήλο – Επιχειρούν εναέρια μέσα Συρία: Νέα ένταση πυροδοτεί η απρόκλητη ισραηλινή επίθεση – Καταδικάζει η Τουρκία, για «άσκοπη κλιμάκωση» μιλούν οι ΗΠΑ
Thefaq.gr

Δημοσιογράφος Θανάσης Αυγερινός: «Ιστορική στιγμή» η πολιτική πρωτοβουλία της Καρυστιανού – «Δεν θα μπορούσα να λείπω»

Ο Θανάσης Αυγερινός ανακοίνωσε ότι εντάσσεται στο υπό διαμόρφωση κόμμα της Μαρίας Καρυστιανού, χαρακτηρίζοντάς το ως μια προσπάθεια πολιτικής υπέρβασης που συνδέεται με την τραγωδία των Τεμπών και την κοινωνική αντίδραση που ακολούθησε.

Παράλληλα, υπογραμμίζει την ανάγκη για πάταξη της διαφθοράς, ουσιαστική ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, ενίσχυση της δημοκρατικής εκπροσώπησης και βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, εξηγώντας πως δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από αυτή την πολιτική συγκυρία.
 

«Θα είναι αναμφίβολα μια ιστορική στιγμή για τη μεταχουντική περίοδο, το οριστικό ίσως τέλος της Μεταπολίτευσης και του δι(στην ουσία μονο-)κομματισμού των «επαγγελματιών» πολιτικών, που οδήγησαν στη χρεοκοπία της χώρας και τα ταπεινωτικά μνημόνια.
Για πρώτη φορά επιχειρείται η δημιουργία δύναμης θεσμικής υπέρβασης τής – κατά τον καθηγητή Γ.Κοντογιώργη – «κοινοβουλευτικής μοναρχίας» μέσω μιας «μετωπικής» συμπόρευσης διαφορετικής αφετηρίας πατριωτικών πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, που γνωρίστηκαν και ενώθηκαν με αφορμή την εγκληματική τραγωδία των Τεμπών και τη σκανδαλώδη συγκάλυψη των ακόμη αγνώστων αιτίων και των πραγματικών ενόχων της.
Κεντρικό πρόταγμα η πάταξη της διαφθοράς του πολιτικού προσωπικού και των «κολλητών» τους, η πραγματική και όχι στα χαρτιά ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, η αντιμετώπιση ζωτικών προβλημάτων και η αναβάθμιση του υπό κατάρρευση βιοτικού επιπέδου της πλειονότητας των πολιτών, η δημιουργία συνθηκών για επιστροφή όσων έφυγαν αναγκαστικά από τη χώρα, η διεύρυνση της νομιμοποίησης και της αντιπροσωπευτικότητας της δημοκρατίας μας, η ενίσχυση του ρόλου των ενεργών πολιτών, οι οποίοι και προσπαθούν να ανακτήσουν τον έλεγχο της ζωής τους και να αρθρώσουν κάποιες συντεταγμένες λύσεις για το πολύπλευρο και πολυπλόκαμο υπαρξιακό ζήτημα της χώρας.
Δεν θα μπορούσα να λείπω από μια τέτοια ιστορική συγκυρία, δεν θα μπορούσα να μη συμμεριστώ την κοινή αγωνία και την Ελπίδα ότι ευρύτατες δυνάμεις αξίζει κι έχουν την πρωτοφανή ευκαιρία να προσπαθήσουν να αλλάξουν το μέχρι σήμερα πολιτικό παράδειγμα».
πηγή: ieidiseis.gr

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...