Τελευταία νέα
Εύα Καϊλή: «Δικαστικό σκάνδαλο το Qatargate – Τα πράγματα άρχισαν να διορθώνονται» Ευρωκοινοβούλιο: «Συμφωνίες που δεν συνάδουν με το διεθνές δίκαιο δεν μπορούν να παράγουν έννομα αποτελέσματα» ΕΛΑΣ: Έκθετη η κυβέρνηση με την ηλεκτρική διασύνδεση και το τουρκολιβυκό μνημόνιο – Μετράμε εθνικές ήττες Θ. Κουφονικολάκου για πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Τα παιδιά της κρίσης βγαίνουν στους δρόμους Σκάνδαλο στο μπάσκετ: Συνελήφθη ο Λιόλιος για στημένους αγώνες – Εντάλματα για άλλα πέντε άτομα Βουλή: Σύγκρουση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για την αστυνομική παρουσία στις διαδηλώσεις Στο ΠΑΣΟΚ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μυρτώ Κοροβέση Φαραντούρης κατά Ράμα για τις συλλήψεις στον Ναό της Αναστάσεως στα Τίρανα Ερευνα: Εχουμε τους πολιτικούς που μας αξίζουν; Θεώνη Κουφονικολάκου για πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: «Τα παιδιά της κρίσης βγαίνουν στους δρόμους» Γιαννακοπούλου κατά Λαζαρίδη: «Ας τον χαίρεται η Νέα Δημοκρατία» Marfin: Απολογήθηκαν οι δύο από τους τρεις κατηγορούμενους – Επιστρέφουν στην φυλακή
Libre.gr

Δημοσκόπηση Interview για Βόρειο Τομέα Αθηνών: 34,3% η ΝΔ με σημαντική πτώση, στο 21% η ΕΛ.Α.Σ., 7,7% το ΠΑΣΟΚ

Ξεπερνάει το «ψυχολογικό όριο» του 20%, η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη του Αλέξη Τσίπρα στον Βόρειο Τομέα Αθηνών στην πρόθεση ψήφου, ενώ την ίδια στιγμή η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται κυρίαρχη αλλά με πτώση άνω των 10 μονάδων συγκριτικά με το ποσοστό των εθνικών εκλογών του 2023, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της Interview για λογαριασμό της τηλεόρασης της «Βεργίνα».

Πιο αναλυτικά, στην εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος η Νέα Δημοκρατία καταγράφει 36,3%, έναντι 22% της ΕΛΑΣ, διατηρώντας προβάδισμα 14,3 ποσοστιαίων μονάδων. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 8,2%, ΕΛΠΙΔΑ με 5,9%, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ με 4,5%, το ΚΚΕ 4%, οι Δημοκράτες 3,1%, η Φωνή Λογικής 2,6%, ΜέΡΑ25 2,2%, Πλεύση Ελευθερίας 2,5%, Νέα Αριστερά 0,6%, Νίκη 0,6%, ΣΥΡΙΖΑ 0,5%, Άλλο 7%.

Σε σύγκριση με τις εθνικές εκλογές του 2023, η εικόνα του πολιτικού σκηνικού εμφανίζεται αισθητά διαφοροποιημένη. Στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές στον Βόρειο Τομέα Αθηνών η Νέα Δημοκρατία είχε λάβει 45,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ 28,22%, το ΠΑΣΟΚ 5,59%, το ΚΚΕ 6,19%, ΜεΡΑ25 4,15%.

Όσον αφορά στην Πρόθεση ψήφου τα αποτελέσματα διαμορφώνονται ως εξής:

Νέα Δημοκρατία: 34,3%

ΕΛΑΣ: 21,0%

ΠΑΣΟΚ: 7,7%

ΕΛΠΙΔΑ: 5,6%

Ελληνική Λύση: 4,3%

ΚΚΕ: 3,2%

ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ: 3,0%

Φωνή Λογικής: 2,4%

ΜέΡΑ25: 2,0%

Πλεύση Ελευθερίας: 2,0%

Νέα Αριστερά: 0,6%

ΝΙΚΗ: 0,5%

ΣΥΡΙΖΑ: 0,5%

Άλλο: 6,9%

Αναποφάσιστοι: 6,0%

Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία των συσπειρώσεων και των μετακινήσεων ψηφοφόρων. Η μεγαλύτερη αναδιάταξη καταγράφεται στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το 65,9% των ψηφοφόρων του εμφανίζεται να κατευθύνεται προς την ΕΛΑΣ, ενώ το 15,3% επιλέγει τους ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ του κ. Κασσελάκη. Στο ΠΑΣΟΚ, η κομματική συσπείρωση διαμορφώνεται στο 50%, ενώ το 16,7% των ψηφοφόρων του μετακινείται προς την ΕΛΑΣ, στοιχείο που αποτυπώνει τις πιέσεις που δέχεται ο χώρος της κεντροαριστεράς.

Η νέα δημοσκόπηση επιβεβαιώνει την κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, ενώ ταυτόχρονα καταγράφει έντονες ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό, με επίκεντρο τις μετακινήσεις ψηφοφόρων και τη νέα ισορροπία δυνάμεων στον χώρο της αντιπολίτευσης.

Ο Φάμελλος παραιτήθηκε από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...