Τελευταία νέα
Μ. Κρανίδης στο “Π”: Το «βαθύ κράτος» ζει και βασιλεύει στα ακίνητα και στην κοινωνία Κρήτη: Νεκρή βρέθηκε στο αυτοκίνητό της η δημοσιογράφος Μαρία Αντωνογιαννάκη Τουρκία: Αυτό είναι το πρόγραμμα της Συνόδου του ΝΑΤΟ – Στις 8 Ιουλίου η συνεδρίαση των ηγετών Περίπου 100 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 48ωρο – Πολύ υψηλός κίνδυνος και τη Δευτέρα Εθνική Μπάσκετ: Δεν στάθηκε στό ύψος των περιστάσεων – Ήττα με 71-56 από την Πορτογαλία ΕΛ.Α.Σ: Η πυρκαγιά στο Ωραιόκαστρο αναδεικνύει την ανάγκη για σύγχρονη Πολιτική Προστασία με σχεδιασμό βάσει κινδύνου Κόντρα Γεωργιάδη – Ρόκκου για το κράνος: «Σε εμένα αυτά, να ξέρετε κύριε υπουργέ, δεν περνάνε» Αύριο στη Θεσσαλονίκη ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης Κώστας Κατσαφάδος KKE σχετικά με τη φωτιά στο Ωραιόκαστρο: Αποκαλύψεις για την «κοστολογημένη» πολιτική κυβέρνησης και αντιπολίτευσης Ρώσοι φαρσέρ για Ντόκο: «Στείλαμε απλά ένα mail, δεν είμαστε πράκτορες» ΚΚΕ: Να καταργηθεί η ΚΥΑ για το άσυλο και το Μητρώο Δικηγόρων Νομικής Καθοδήγησης Live η εισήγηση Κωνσταντοπούλου στο 1ο Φεστιβάλ Πλεύσης Ελευθερίας
Moneypress.gr

Διακανονισμός 1,5 εκατ. δολαρίων για την εξαγορά του Twitter – Τι συμφώνησαν Μασκ και SEC

Αστικό πρόστιμο 1,5 εκατ. δολαρίων θα καταβάλει στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ο Ίλον Μασκ για την υπόθεση παραβίασης του νόμου περί κινητών αξιών κατά την προετοιμασία της αγοράς του Twitter.

Υπενθυμίζεται πως ο Ίλον Μασκ, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla και της SpaceX.
Το 2022 είχε κάνει επιθετική ξαγορά του Twitter για 44 δισεκατομμύρια δολάρια και αργότερα άλλαξε το όνομα σε X πριν το συγχωνεύσει με την εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης του, xAI, και στη συνέχεια με την SpaceX νωρίτερα φέτος.
Σύμφωνα με το Forbes, ο Μασκ έχει καθαρή αξία περίπου 790 δισ. δολαρίων.
Γιατί πλήρωσε πρόστιμο
Πριν από την αγορά του Twitter, ο Μασκ είχε δημιουργήσει μια θέση μεγαλύτερη από 5% στην εταιρεία, η οποία ήταν εισηγμένη στο χρηματιστήριο.
Σε αυτό το επίπεδο, ο Μασκ ήταν υποχρεωμένος να αποκαλύψει τις συμμετοχές του στο κοινό εντός 10 ημερολογιακών ημερών από την επίτευξη του ορίου του 5%. Ωστόσο, ο Μασκ υπέβαλε την αποκάλυψη με καθυστέρηση.
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) ανέφερε στην αρχική της καταγγελία ότι η μη αποκάλυψη του μεριδίου του από τον Μασκ του επέτρεπε να αγοράζει μετοχές σε «τεχνητά χαμηλές τιμές», θέτοντας σε μειονεκτική θέση άλλους επενδυτές. Σε μια δικαστική κατάθεση τον περασμένο μήνα, η SEC αποκάλυψε ότι «συμμετείχε σε συζητήσεις για μια πιθανή επίλυση» με τον Μασκ για το θέμα.
Σε μια ξεχωριστή ομαδική δίκη, ένα σώμα ενόρκων σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στην Καλιφόρνια διαπίστωσε τον Μάρτιο ότι ο Μασκ είχε παραπλανήσει τους επενδυτές του Twitter κατά την προετοιμασία για την εξαγορά του Twitter. Οι δικηγόροι του Μασκ δήλωσαν μετά την ετυμηγορία ότι σχεδίαζαν να ασκήσουν έφεση.
Η συμφωνία που αποκαλύφθηκε τη Δευτέρα έρχεται μετά από έναν προηγούμενο διακανονισμό μεταξύ της ρυθμιστικής αρχής και του Μασκ το 2018 που αφορούσε την Tesla και τις αποτυχημένες προσπάθειες του Διευθύνοντος Συμβούλου να εισάγει την αυτοκινητοβιομηχανία στο χρηματιστήριο.
Ο Μασκ και η Tesla έπρεπε να πληρώσουν 20 εκατομμύρια δολάρια σε πρόστιμα ο καθένας, και ο Μασκ έπρεπε να παραιτηθεί προσωρινά από τον ρόλο του ως πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας. Ένα αναθεωρημένο διάταγμα συναίνεσης υπογράφηκε το επόμενο έτος.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...