Τελευταία νέα
Νίκος Ανδρουλάκης: Τι θα πει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στο σκληρό μπρα ντε φερ στη Βουλή Βουλή: Ρυθμίσεις για υπαίθριο εμπόριο και επενδύσεις που υπάγονται σε καθεστώς κρατικών ενισχύσεων Μητσοτάκης: “Θεσμική φυγή προς τα εμπρός”-Απαντήσεις και συνταγματικές πρωτοβουλίες για τις διαχρονικές παθογένειες Βουλή: Σήμερα η συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών για το Κράτος Δικαίου Στη σκιά της περιπέτειας υγείας του Γιώργου Μυλωνάκη η σύγκρουση Μητσοτάκη – Ανδρουλάκη στη Βουλή – Η πρόταση για αναβολή της συζήτησης και η απάντηση του Μαξίμου Ανδρουλάκης: Μετωπική σύγκρουση για ανάδειξη της προσωπικής ευθύνης Μητσοτάκη-Η στρατηγική στη σημερινή συζήτηση Το ιδεολογικό μανιφέστο Τσίπρα για τον πολλαπλασιασμό των δυνάμεων Αριστεράς και Κεντροαριστεράς Γιώργος Μυλωνάκης: Κρίσιμο το επόμενο 48ωρο για την κατάσταση της υγείας του – Παραμένει στη ΜΕΘ μετά τη ρήξη ανευρύσματος Βουλή: Στις 11 η συζήτηση για το Κράτος Δικαίου-Σύγκρουση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για υποκλοπές-ΟΠΕΚΕΠΕ-Λαζαρίδη Στη σκιά της περιπέτειας του Γ. Μυλωνάκη η συζήτηση στη Βουλή για το κράτος δικαίου Παύλος Μαρινάκης για Γιώργο Μυλωνάκη: «Είναι δυνατός, σύντομα θα είναι κοντά μας» «Η κατάστασή του είναι σταθερή» – Τι είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης για τον Γιώργο Μυλωνάκη
Libre.gr

Διαμαντοπούλου: Αχρείαστη η παρουσία Δένδια στη Μέση Ανατολή, σειρά σκανδάλων η κυβέρνηση

Στις χθεσινές αποκαλύψεις για τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τις εξελίξεις της παγκόσμιας κρίσης με το διάγγελμα του Ντόναλντ Τραμπ εστίασε η υπεύθυνη πολιτικού σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ Άννα Διαμαντοπούλου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Αρχικά ανέφερε πόσο εντύπωση της έκανε η παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια στη Μέση Ανατολή, λέγοντας: «Δεν βλέπω τι προσφέρει εθνικά αυτή η εικόνα. Θέλουμε να στείλουμε μήνυμα στο Ιράν ότι η Ελλάδα είναι εκεί; Έχουμε άριστες σχέσεις με αυτές τις χώρες, αλλά εθνικά δεν προσφέρουν τίποτα οι φωτογραφίες του στο κέντρο του πολέμου».

Στη συνέχεια τόνισε την απογοήτευσή της από το διάγγελμα του Ντόναλντ Τραμπ (Trump), συγκρίνοντας τις εξαγγελίες του για το Στενό του Ορμούζ με παρόμοιες κινήσεις που έγιναν στο Στενό της Καλλίπολης κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, οι οποίες οδήγησαν σε καταστροφή.

«Ο Τραμπ έχει κάνει τον κόσμο πάνω-κάτω και πάει για παγκόσμια κρίση» ανέφερε, τονίζοντας ότι η κρίση στην Ελλάδα βαθαίνει σε όλα τα επίπεδα, γι’ αυτό και είναι πολύ σημαντική η μείωση του ειδικού φόρου καυσίμων. Με τα επιπλέον έσοδα, το κράτος «κινδυνεύει να γίνει ο μεγαλύτερος κερδοσκόπος», είπε ζητώντας να γίνει οριζόντια μείωση και να μπει πλαφόν και στα δικά του κέρδη.

Για την τελευταία ανακοίνωση της ευρωπαϊκής εισαγγελίας σχετικά με τον ΟΠΕΚΕΠΕ και το αίτημα για άρση ασυλίας για 11 βουλευτές, η κ. Διαμαντοπούλου συσχέτισε τις εξελίξεις με την αναβολή της δίκης για τις υποκλοπές από την κυβέρνηση, λέγοντας ότι «φοβόταν να μην πέσουν όλα μαζί» και αναφέροντας τα αναπάντητα ερωτήματα που έχουν μείνει και πρέπει να απαντηθούν.

«Δεν τα ξεχωρίζω. Είναι πλέον μια σειρά σκανδάλων το ένα μετά το άλλο. Όταν τα ερωτήματα πλανώνται στον αέρα, καταλαβαίνετε πόσο σοβαρό είναι το ζήτημα».

«Η κυβέρνηση λέει ότι μόνο 4 ιδιώτες ευθύνονται για την κατασκοπεία; Εγώ δεν ασχολούμαι με αυτούς. Η κυβέρνηση πρέπει να αντιδράσει αμέσως γιατί υπάρχει υλικό στο Predator από υπουργούς και στρατηγούς. Αν δεν υπάρχει θέμα κατασκοπείας, υπάρχει εσωτερικό θέμα που η κυβέρνηση έχει αγοράσει το Predator και αυτά πρέπει να απαντηθούν».

Ανέφερε ότι για το ΠΑΣΟΚ αυτό είναι «μείζον» ζήτημα. Πρόσθεσε πως εξαιτίας της υπόθεσης του ΟΠΕΚΕΠΕ, στην οποία εμπλέκονται υπουργοί και βουλευτές, δεν γίνεται η συζήτηση για τις υποκλοπές, ωστόσο σημείωσε πως πρέπει να εξεταστεί περαιτέρω το υλικό.

Για το ζήτημα των εκλογών, η κ. Διαμαντοπούλου τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ ζητά εκλογές από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Καταλήγοντας έκανε αναφορά στο νέο κόμμα της Μαρίας Καρυστιανού: «Επειδή υπάρχει και ένα νέο κόμμα που μιλά για τη δικαιοσύνη, το κεντρικό στοιχείο του ΠΑΣΟΚ στο συνέδριό του δεν ήταν η Νέα Δημοκρατία, αλλά η απονομή δικαιοσύνης και οι θεσμοί που πρέπει να αλλάξουν».

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...