Στο επίκεντρο της διπλωματικής ατζέντας βρίσκεται η Τέταρτη για τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος θα έχει σειρά κρίσιμων επαφών, εντός και εκτός Μεγάρου Μαξίμου, με ζητήματα διμερών σχέσεων και ευρωπαϊκής πολιτικής να κυριαρχούν.
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει την Τετάρτη 22 Απριλίου, στις 11:00 συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα στο Μέγαρο Μαξίμου. Η συνάντηση αυτή αναμένεται να επικεντρωθεί στην ενίσχυση των διμερών σχέσεων Ελλάδας και Αλβανίας, στην ευρωπαϊκή πορεία των Δυτικών Βαλκανίων, καθώς και σε ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος που αφορούν τη σταθερότητα και τη συνεργασία στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Στη συνέχεια, η προσοχή θα στραφεί στην ευρωπαϊκή σκηνή. Στις 19:00, ο κ. Μητσοτάκης θα συμμετάσχει σε συζήτηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Αντόνιο Κόστα, στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών. Η συζήτηση με τον κ. Κόστα αποτελεί κομβικό σημείο του Φόρουμ, καθώς αναμένεται να εξεταστούν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, το μέλλον της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, καθώς και οι στρατηγικές προτεραιότητες που τίθενται για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της ασφάλειας της Γηραιάς Ηπείρου.rama
The post Διπλωματικό «μαραθώνιο» με Ράμα και Κόστα ξεκινά ο Κυριάκος Μητσοτάκης appeared first on ΤΟ ΠΑΡΟΝ.
Διαβάστε περισσότερα
Paron.gr
