Τελευταία νέα
Βέροια: Πυρκαγιά σε δασική έκταση κοντά στην Καστανιά Χατζηδάκης: “Έρχονται θετικές εξελίξεις στο ρεύμα- Δεν μιλάει κανείς για κατάργηση τεκμαρτού” Χάος σε πανηγύρι στη Βόνιτσα: 17χρονος μαχαίρωσε 20χρονο και οι θαμώνες ξυλοκόπησαν τον ανήλικο Ημαθία: Νεκρός 65χρονος από μετωπική σύγκρουση αυτοκινήτων – Στο νοσοκομείο δύο τραυματίες Νέο χαράτσι στα μικροδέματα: Τι αλλάζει στις παραγγελίες από Temu, Shein και AliExpress Γεωργιάδης κατά Τσίπρα: «Παλιόπαιδο ήταν, παλιόπαιδο παραμένει» – Γαλάζιος εκνευρισμός για την παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος της ΕΛ.Α.Σ. στη ΔΕΘ πριν την ομιλία Μητσοτάκη Λάρισα: Στη ΜΕΘ με εγκεφαλική αιμορραγία 19χρονος – Βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του σε στέκι νεαρών Κόντρα Κολυδά με το Forecast Weather: «Άλλο διαχειριστής ιστοσελίδας καιρού και άλλο μετεωρολόγος» Το πικρό φθινόπωρο των Ελλήνων!- Ο Σεπτέμβριος φέρνει ενέργεια-φωτιά και ασφυξία στην αγορά Γρεβενά: Πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Περιβόλι Τι Τζόλης, τι Τζολάκης… Η άλλη Ελλάδα των πολλών
Efsyn.gr

Διπλό έγκλημα στο Αίγιο: «Σκουπισμένο» το μαχαίρι – Τα εργαστηριακά ευρήματα καταρρίπτουν το σενάριο «αλληλοεξόντωσης»

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για το διπλό έγκλημα στο Λόγγο Αίγιο, με τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με πληροφορίες του Patrapress.gr, να εκτιμούν ότι το κουζινομάχαιρο που εντοπίστηκε στη σκηνή ήταν «σκουπισμένο», χωρίς να φέρει αποτυπώματα.
Ειδικότερα, τα στελέχη των εργαστηρίων που εξέτασαν το ένα από τα δύο φονικά όπλα του εγκλήματος, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους η 54χρονη μητέρα και ο 26χρονος γιος της, φέρονται να καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι το μαχαίρι είχε καθαριστεί επιμελώς, στοιχείο που ενισχύει τα σενάρια περί προσπάθειας συγκάλυψης.
Κανένα αποτύπωμα στο κουζινομάχαιρο
Το κουζινομάχαιρο μήκους περίπου 20 εκατοστών, που βρέθηκε κάτω από τη σορό της 54χρονης, δεν έφερε κανένα απολύτως αποτύπωμα.
«Το μαχαίρι μεταφέρθηκε από την κουζίνα στο υπνοδωμάτιο. Η κοινή λογική λέει πως θα έφερε τουλάχιστον το αποτύπωμα του ατόμου που το έπιασε για τελευταία φορά. Το γεγονός πως δεν βρέθηκε κανένα απολύτως εύρημα “λέει” πολλά για το πώς χειρίστηκε το μέσο τέλεσης του εγκλήματος ο δράστης», λένε πηγές στο patraspress.gr.
Απόπειρα σκηνοθεσίας της σκηνής
Από την αρχή της έρευνας, οι αστυνομικοί εκτιμούσαν ότι το συγκεκριμένο πειστήριο δεν θα οδηγούσε σε άμεσες απαντήσεις. Οι αρχές θεωρούν πως το μαχαίρι, όπως και το όπλο τύπου φλόμπερ με το οποίο πυροβολήθηκε στο κεφάλι ο 26χρονος, τοποθετήθηκαν εσκεμμένα στον χώρο, με στόχο να δημιουργηθεί σκηνικό «αλληλοεξόντωσης».
Σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, επιχειρήθηκε να εμφανιστεί ότι μητέρα και γιος αλληλοσκοτώθηκαν, ενώ ο 65χρονος Ιταλός σύζυγος της 54χρονης, που έχει προφυλακιστεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή, επιμένει ότι δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό και αρνείται κάθε εμπλοκή.
Ευρήματα που «καταρρίπτουν» το σενάριο
Ένα ακόμη κρίσιμο στοιχείο αφορά τα αποτυπώματα της 54χρονης στο όπλο τύπου φλόμπερ και σε λάπτοπ, τα οποία, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είναι αιματηρά, γεγονός που υποδηλώνει ότι η γυναίκα είχε ήδη τραυματιστεί όταν ήρθε σε επαφή με τα αντικείμενα.
Παράλληλα, η απουσία υπολειμμάτων πυρίτιδας στα χέρια της, σε συνδυασμό με την ιατροδικαστική έκθεση, αποκλείει το σενάριο της «αλληλοεξόντωσης», ενώ έχουν εντοπιστεί ενδείξεις καθαρισμού του χώρου από αίμα.
Ο αρχικός ισχυρισμός περί διπλής αυτοκαταστροφικής πράξης της μητέρας –η οποία φέρεται να πυροβόλησε τον γιο της και στη συνέχεια να αυτοτραυματίστηκε– σύμφωνα με τις αρχές δεν στηρίζεται στα επιστημονικά ευρήματα.
Αναμένονται νέα εργαστηριακά αποτελέσματα
Εντός της ημέρας αναμένονται τα αποτελέσματα από την εξέταση εσωρούχου του 65χρονου, στο οποίο εντοπίστηκε λεκές που παραπέμπει σε αίμα, καθώς και από το ξένο γενετικό υλικό που βρέθηκε στα νύχια της 54χρονης, στοιχείο που θεωρείται κομβικό για την πορεία της έρευνας.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...