Τελευταία νέα
Γεραπετρίτης: “Δεν υπάρχει θέμα άρσης των περιορισμών για τα F-35 στην Τουρκία” Η μαγεία του ποδοσφαίρου ΕΛΑΣ: Τα 102 σκάνδαλα της κυβέρνησης Μητσοτάκη – «Θα γίνει έλεγχος και θα καταλογιστούν ευθύνες» Α. Σδούκου: Όσοι επένδυσαν στον εσωτερικό διχασμό, ηττήθηκαν στις κάλπες Γαλλία: Νέα κινηματογραφική ληστεία σε μουσείο – Έκλεψαν κοσμήματα αξίας 4 εκατ. ευρώ από το Lalique Δ. Μιχαηλίδου: Για πρώτη φορά η χώρα αποκτά Εθνική Στρατηγική για τη Στέγαση O Δήμος Αθηναίων φέρνει νέα εφαρμογή για πιο εύκολη στάθμευση στην πόλη Ρώσοι φαρσέρ για Ντόκο: «Τον παγιδέψαμε με ένα απλό email – Δεν είμαστε πράκτορες, το μακιγιάζ δεν είναι AI» Η ΕΛ.Α.Σ. αποδομεί το κυβερνητικό succes story της επταετίας – Εφτά χρόνια ψέματα, χαμένες ευκαιρίες, διαφθορά Φάμελλος: Η κυβέρνηση με νέο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα προσπαθεί να κουκουλώσει το σκάνδαλο των υποκλοπών Ο Σγουρός ανοίγει θέμα συνεργασιών στο ΠΑΣΟΚ: «Όλα θα κριθούν από το αποτέλεσμα» – Προσωπικές ερμηνείες λέει η Χαριλάου Τρικούπη Σ. Φάμελλος: Προειδοποιούμε τον κ. Μητσοτάκη – Δεν θα σας αφήσουμε να μεθοδεύσετε ακόμη ένα κοινοβουλευτικό πραξικόπημα
Libre.gr

Δούκας: Η Αθήνα κάνει ένα βήμα μπροστά για μια βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς αστική ανάπτυξη

Στο πλαίσιο του Συμποσίου της Σύμης όπως μας ενημέρωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας πραγματοποιήθηκε μια ανοιχτή συζήτηση με τον Γιώργο Παπανδρέου, με επίκεντρο κρίσιμες και αλληλένδετες προκλήσεις της εποχής τη δημοκρατική ανθεκτικότητα και τη διεθνή συνεργασία, την ενεργειακή μετάβαση και τη διακυβέρνηση για το κλίμα, καθώς και τον τεχνολογικό μετασχηματισμό μέσα από την οπτική της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η συζήτηση ανέδειξε την ανάγκη σύγκλισης πολιτών, κοινωνικών κινημάτων και θεσμικών φορέων, ώστε να διαμορφωθεί μια «Συμμαχία των υπεύθυνων» που θα μπορεί να προωθήσει πρακτικές λύσεις σε σύνθετα αστικά και παγκόσμια ζητήματα.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Αθήνα προβάλλεται ως πεδίο εφαρμογής καινοτόμων πολιτικών για μια βιώσιμη, δίκαιη και χωρίς αποκλεισμούς αστική ανάπτυξη. Το μήνυμα #DoItLikeAthens αποκτά διεθνή διάσταση, ως σύμβολο μιας πόλης που επιχειρεί να συνδυάσει την περιβαλλοντική μετάβαση με την κοινωνική συνοχή και τον εκσυγχρονισμό της διακυβέρνησης.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, «η Αθήνα κάνει ένα βήμα μπροστά για μια βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς αστική ανάπτυξη», υπογραμμίζοντας τη στρατηγική κατεύθυνση της πόλης προς ένα πιο ανθεκτικό και συμμετοχικό αστικό μοντέλο.

“Βέρτιγκο” στο ΠΑΣΟΚ με Σγουρό: Ανοιχτό ενδεχόμενο συνεργασίας με ΝΔ και ΕΛ.Α.Σ-Η απάντηση της Χαριλάου Τρικούπη

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...