Τελευταία νέα
Μ. Κρανίδης στο “Π”: Το «βαθύ κράτος» ζει και βασιλεύει στα ακίνητα και στην κοινωνία Κρήτη: Νεκρή βρέθηκε στο αυτοκίνητό της η δημοσιογράφος Μαρία Αντωνογιαννάκη Τουρκία: Αυτό είναι το πρόγραμμα της Συνόδου του ΝΑΤΟ – Στις 8 Ιουλίου η συνεδρίαση των ηγετών Περίπου 100 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 48ωρο – Πολύ υψηλός κίνδυνος και τη Δευτέρα Εθνική Μπάσκετ: Δεν στάθηκε στό ύψος των περιστάσεων – Ήττα με 71-56 από την Πορτογαλία ΕΛ.Α.Σ: Η πυρκαγιά στο Ωραιόκαστρο αναδεικνύει την ανάγκη για σύγχρονη Πολιτική Προστασία με σχεδιασμό βάσει κινδύνου Κόντρα Γεωργιάδη – Ρόκκου για το κράνος: «Σε εμένα αυτά, να ξέρετε κύριε υπουργέ, δεν περνάνε» Αύριο στη Θεσσαλονίκη ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης Κώστας Κατσαφάδος KKE σχετικά με τη φωτιά στο Ωραιόκαστρο: Αποκαλύψεις για την «κοστολογημένη» πολιτική κυβέρνησης και αντιπολίτευσης Ρώσοι φαρσέρ για Ντόκο: «Στείλαμε απλά ένα mail, δεν είμαστε πράκτορες» ΚΚΕ: Να καταργηθεί η ΚΥΑ για το άσυλο και το Μητρώο Δικηγόρων Νομικής Καθοδήγησης Live η εισήγηση Κωνσταντοπούλου στο 1ο Φεστιβάλ Πλεύσης Ελευθερίας
Efsyn.gr

Δρ. Νίκος Τσάκος: «Η Ελλάδα μπορεί να γίνει ενεργειακό hub μόνο με ισχυρή ναυτιλία»

Τον ρόλο της ελληνικής ναυτιλίας σε Ευρώπη και Ανατολική Μεσόγειο ανέδειξε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Tsakos Energy Navigation, δρ. Νίκος Τσάκος, μιλώντας στο πλαίσιο του 10ου Ναυτιλιακού Συνεδρίου της Ναυτεμπορικής με θέμα «Greece as an Energy Hub».
Ο επικεφαλής της TEN υπογράμμισε ότι η ναυτιλία λειτουργεί με μακροπρόθεσμη στρατηγική και όχι με λογική βραχυπρόθεσμου κέρδους.
«Είναι σημαντικό να μην τιμωρείται ο κλάδος μας, αλλά να στηρίζεται», ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι οι ναυτιλιακές επενδύσεις βασίζονται σε μακροχρόνια συμβόλαια και σε σχεδιασμό με ορίζοντα δεκαετιών.
Όπως είπε, τα κέρδη από το πετρέλαιο δεν λειτουργούν με λογική καθημερινής κερδοσκοπίας, αλλά χτίζονται σταδιακά μέσα από τη σταθερότητα και τη συνέχεια.
→ Διαβάστε όλη την παρέμβασή του στο naftemporiki.gr.
«Η Ελλάδα μεταφέρει το 30% των ενεργειακών προϊόντων»
Ο επικεφαλής της TEN τόνισε ότι, παρότι η Ελλάδα δεν είναι πετρελαιοπαραγωγός χώρα, κατέχει εξαιρετικά σημαντική θέση στις παγκόσμιες ενεργειακές μεταφορές.
«Η Ελλάδα αντιπροσωπεύει περίπου το 30% της μεταφοράς ενεργειακών προϊόντων στον κόσμο», ανέφερε, επισημαίνοντας τον στρατηγικό ρόλο υποδομών όπως η Αλεξανδρούπολη και η Ρεβυθούσα.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να υπάρξει πραγματικό ενεργειακό hub χωρίς ισχυρή ναυπηγική βιομηχανία και κατάλληλες υποδομές.
«Στηρίζουμε τα ελληνικά ναυπηγεία, τα οποία βεβαίως πρέπει να κρατήσουν τις τιμές σε λογικά επίπεδα», σημείωσε, προσθέτοντας ότι η ύπαρξη ποιοτικών ναυπηγείων στην Ελλάδα αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα.
Το LNG και η ασφάλεια των καυσίμων
Αναφερόμενος στην ενεργειακή μετάβαση, ο κ. Τσάκος χαρακτήρισε το LNG το πιο ρεαλιστικό καύσιμο της παρούσας φάσης.
Όπως είπε, η τεχνολογία στα dual fuel πλοία εξελίσσεται συνεχώς και λαμβάνονται όλο και περισσότερα μέτρα ασφαλείας.
«Το LNG είναι το καύσιμο που έχουμε σήμερα και πιστεύω ότι οι τεχνολογίες καυσίμων θα γίνονται ολοένα και πιο ασφαλείς τα επόμενα χρόνια», κατέληξε.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...