Τελευταία νέα
Το «αντίο» του Αλέξη Τσίπρα στον Κωνσταντίνο Τσουκαλά: «Ένας από τους σημαντικότερους διανοητές του τόπου μας» Νίνα Κασιμάτη: Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση της Ρένας Δούρου Το καλοκαίρι της αφύπνισης για τη Γερμανία: Ασφάλεια δεν δίνουν μόνο τα όπλα! Ρένα Δούρου: Διέγραψε την Νίνα Κασιμάτη και ζητά την επιστροφή της έδρας από την Ολγα Γεροβασίλη Νέες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός ΚΟ η Κασιμάτη με απόφαση Δούρου- Ζητάει και την έδρα της Γεροβασίλη Τσίπρας για Κωνσταντίνο Τσουκαλά: Αποχαιρετώ έναν από τους σημαντικότερους διανοητές του τόπου Η Δούρου διέγραψε την Κασιμάτη από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – Ζητά και από τη Γεροβασίλη να παραδώσει την έδρα Έφυγε από τη ζωή ο μεγάλος διανοούμενος Κωνσταντίνος Τσουκαλάς Ήξεις αφήξεις για την πυραντοχή των σιδηροδρόμων – Το πόρισμα και τα πρόστιμα-χάδι Σαλαμίνα: Ζημιές σε 15 σπίτια και καταστήματα – Συνεχίζονται οι αυτοψίες Πρόωρη αποπληρωμή χρέους 13 δισ. ευρώ μέσα στο 2026 σχεδιάζει η κυβέρνηση – «Υπάρχουν άλλες κατεπείγουσες ανάγκες», απαντά ο Παππάς Σίφνος: Τα πιθανά αίτια της τραγωδίας και τα τελευταία λεπτά πριν από τη συντριβή του ελικοπτέρου
Libre.gr

Δώδεκα δράσεις στήριξης ΑΜΕΑ: 1,47 δισ. σε πάνω από 100.000 ωφελούμενους

Δώδεκα δράσεις που ενισχύουν τα άτομα με αναπηρία ανακοινώθηκαν νωρίτερα σήμερα σε διυπουργική συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μποδοσάκη.

Πρόκειται για παρεμβάσεις στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Κλιματικού Ταμείου που θα ολοκληρωθούν το 2032 και αποτελούν επί της ουσίας μια μακροπρόθεσμη στρατηγική για την ενίσχυση της ισότητας, της προσβασιμότητας και της κοινωνικής ένταξης των ατόμων με αναπηρία.

Συγκεκριμένα, 1,47 δισ. ευρώ θα διατεθούν σε πάνω από 100.000 ωφελούμενους, 270 εκατομμύρια αποκλειστικά σε άτομα με αναπηρία καθώς και 1,2 δισ. με προτεραιότητά σε άτομα με αναπηρία αλλά και στις οικογένειες τους.  

Την παρουσίαση της συνέντευξης Τύπου πραγματοποίησαν ο υπουργός Επικρατείας – αρμόδιος Συντονιστικού Μηχανισμού για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, Άκης Σκέρτσος, ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κωνσταντίνος Κυρανάκης, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Σοφία Ζαχαράκη και η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Μιλώντας για το Κοινωνικό Κλιματικό Ταμείο, ο κ. Σκέρτσος ανέφερε πως πρόκειται για «ένα νέο χρηματοδοτικό εργαλείο της ΕΕ το οποίο εξασφαλίζει 5,3 δισ. ευρώ για τη χώρα μας με στόχο τη μείωση των κοινωνικών και οικονομικών ανισοτήτων κατά την ενεργειακή μετάβαση που καλούμαστε να κάνουμε, ως κοινωνία, προς πιο καθαρές μορφές ενέργειας. Πώς επιτυγχάνεται αυτό; Με τη στήριξη των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας, στην εθνική προσπάθεια που καταβάλλουμε για να μειώσουμε το οικονομικό και ενεργειακό κόστος σε κάθε σπίτι όσο και στις μεταφορές, ειδικά για τα φτωχότερα νοικοκυριά και τους ευάλωτους συμπολίτες μας, αξιοποιώντας τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που παράγουν καθαρή και φθηνότερη ενέργεια».

Σύμφωνα με τον κ. Σκέρτσο, οι 12 δράσεις θα υλοποιηθούν σε τέσσερις άξονες: προσβάσιμες μεταφορές, κοινωνική στέγαση, κινητικότητα και συμπερίληψη στην εκπαίδευση. «Οι πολιτικές για την αναπηρία αποτελούν ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα ενός πεδίου πολιτικής που αφορά το 10% του πληθυσμού της χώρας, που παρέμενε δυστυχώς για δεκαετίες στην αθέατη πλευρά του φεγγαριού. Στο πεδίο της αναπηρίας τεκμηριώνεται ίσως με τον πιο εμφατικό τρόπο η ανάγκη για ένα πιο επιτελικό και πιο συνεργατικό κράτος, που συνοψίζεται σε τρεις λέξεις κλειδιά, στα τρία σίγμα: Συνεργασία, συνέχεια και συνέπεια.  Όλα όσα χρειάζεται για να παράγουμε αποτέλεσμα κατά τη διακυβέρνηση. Αυτές είναι οι έννοιες που έλειπαν διαχρονικά από την κουλτούρα διοίκησης του ελληνικού κράτους, για αυτές τις έννοιες αγωνιζόμαστε εμείς καθημερινά, προκειμένου κανείς πολίτης αυτής της χώρας και ειδικά τα άτομα με αναπηρία να μην αισθάνεται ότι είναι αόρατος για την πολιτεία ή για τους συμπολίτες».

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...