Τελευταία νέα
ΕΛΑΣ: Από την αξιοκρατία στις πελατειακές μετακινήσεις – Η κυβέρνηση υπονομεύει το σύστημα κινητικότητας Άδωνις για την αιχμή περί απουσιών: «Τι κόντρα να έχω με τον Νίκο Δένδια; Το σχόλιό μου ήταν γενικό» [βίντεο] Πολωνία: Επίθεση με μαχαίρι σε σχολείο – Επτά τραυματίες Φωτιά στη Βοσκίνα Αρκαδίας: Επιχειρούν δύο αεροσκάφη Αρβανίτης για Μελέτη: Δεν είναι φράση που απομονώθηκε – Είναι ταξική και πολιτική επιλογή Κάτοικοι Κυψέλης: «Οι ρωγμές μεγαλώνουν» – Στο Πρωτοδικείο Αθηνών η διαμάχη με τις καθιζήσεις Κριτική της αντιπολίτευσης για την επίσκεψη Ρούμπιο – Για «αριστερόστροφες ψυχώσεις» μίλησε ο Δαβάκης ΑΕΚ: Το δίλημμα του Νίκολιτς στην επίθεση Δήμος Αθηναίων – Εθνική Τράπεζα: Λύθηκε ο «γόρδιος δεσμός» για τέσσερα μεγάλα ακίνητα Τα μηνύματα φον ντερ Λάιεν και Κόστα για την 7η Οκτωβρίου Νίκαια: Συνελήφθη 17χρονος που χτύπησε έγκυο στη κοιλιά για να τη ληστέψει Δένδιας – Ρούμπιο: Έπεσαν οι υπογραφές για τη συνεργασία των Ενόπλων Δυνάμεων και της Εθνοφρουράς της Φλόριντα
Thefaq.gr

ΕΛΑΣ: «Η νέα παραπομπή για κακούργημα αναδεικνύει το πραγματικό μέγεθος του σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ»

Τις δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ αξιοποιεί η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη, ανεβάζοντας τους τόνους απέναντι στην κυβέρνηση και κάνοντας λόγο για στοιχεία που, όπως υποστηρίζει, αναδεικνύουν προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου

 
Σε ανακοίνωσή της, η ΕΛΑΣ αναφέρει ότι «Η παραπομπή για κακουργηματική υπεξαγωγή εγγράφου του πρώην προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ και πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρη Μελά, και της πρώην διευθύντριας Άμεσων Ενισχύσεων, Αθανασίας Ρέππα, μετά και την ομόφωνη καταδίκη τους για υπόθαλψη εγκληματία και παράβαση καθήκοντος, αποκαλύπτει το πραγματικό βάθος του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ».
Όπως υποστηρίζει, το δικαστήριο έκρινε ότι οι δύο γνώριζαν τα ευρήματα που αφορούσαν συστηματική απάτη στις αγροτικές ενισχύσεις και δεν διαβίβασαν στις εισαγγελικές αρχές το κρίσιμο πόρισμα της Παρασκευής Τυχεροπούλου.
Παράλληλα, η ΕΛΑΣ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι επιχείρησε να υποβαθμίσει την υπόθεση, επισημαίνοντας πως «Παρά τις συστηματικές προσπάθειες της κυβέρνησης να συγκαλύψει το σκάνδαλο και να το εμφανίσει ως ακόμη μία “διαχρονική παθογένεια”, ένα ακόμη πρωτοβάθμιο δικαστήριο ρίχνει φως σε συγκεκριμένες πράξεις και συγκεκριμένες ευθύνες».
Κλείνοντας την ανακοίνωσή της, η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη θέτει ευθέως ζήτημα πολιτικών ευθυνών, τονίζοντας: «Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν μπορεί άλλο να κρύβεται. Ποιοι γνώριζαν, ποιοι συγκάλυψαν και ποιοι επέτρεψαν στον μηχανισμό αυτό να λειτουργεί;».

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...