Τελευταία νέα
Υπάρχει μομέντουμ διεύρυνσης στην Ε.Ε.; Νευροκόπι: Καθημερινές επιθέσεις αρκούδων – Κτηνοτρόφος έχασε πάνω από 200 πρόβατα ΔΝΤ για Ελλάδα: Ανάπτυξη 1,8% το 2026 και το 2027 – «Αγκάθι» ο πληθωρισμός στο 4,2% Δωρεάν μαστογραφίες: Ξεκινούν σήμερα τα SMS – Πότε επανέρχονται όλα τα προγράμματα «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ» Στην πρεμιέρα της παράστασης «Η συγκάτοικος» ο Νίκος Ανδρουλάκης [εικόνες] Υπάρχει μέλλον στη δημόσια κοινωνική ασφάλιση; Διπλωματία με έξτρα τυρί Χίος: Γέμισε νερά το αεροδρόμιο από την έντονη βροχόπτωση – Πλημμύρισαν δρόμοι, διακοπές ρεύματος [βίντεο] Ο πρώην ευρωβουλευτής των Πρασίνων, Μιχάλης Τρεμόπουλος, στο εδώλιο – Προσπάθησε να μπλοκάρει την κοπή δέντρων Θανάσης Καρτερός: Ενα σχόλιο-απάντηση στο ΠΑΣΟΚ και τον Νίκο Ανδρουλάκη Η συμφωνία Τραμπ – Πούτιν στο «τραπέζι» της Συνόδου Κορυφής: Το αμερικανικό «χαστούκι» και το Plan B της ελληνικής κυβέρνησης Στην ΕΛΑΣ και ο Κώστας Ζαχαριάδης: «Το κόμμα Τσίπρα μπορεί να πετύχει στην ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών»
Efsyn.gr

Ελληνίδα 28 ετών σώθηκε με μεταμόσχευση ήπατος στο Τορίνο – «Σώθηκα μέσα σε 24 ώρες»

Μια πραγματική μάχη για τη ζωή έδωσε η 28χρονη Ελληνίδα Ειρήνη Σπυροπούλου, η οποία υποβλήθηκε με επιτυχία σε μεταμόσχευση ήπατος στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Le Molinette του Τορίνο, στην Ιταλία, αφού η σπάνια γενετική νόσος Γουίλσον που αντιμετωπίζει προκάλεσε οξεία ηπατική ανεπάρκεια και έθεσε τη ζωή της σε άμεσο κίνδυνο.
Η νεαρή γυναίκα πήρε πρόσφατα εξιτήριο, έπειτα από μια εξαιρετικά δύσκολη περιπέτεια υγείας.
Η 28χρονη, η οποία ολοκληρώνει τις μεταπτυχιακές σπουδές της στην Ολλανδία, παρουσίασε σοβαρή επιδείνωση της κατάστασής της ενώ βρισκόταν στην Αθήνα. Η οξεία ηπατική ανεπάρκεια επηρέασε και άλλα ζωτικά όργανα, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί επειγόντως στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο.
Η κατάστασή της ήταν τόσο κρίσιμη, ώστε αποφασίστηκε η μεταφορά της στην Ιταλία με ειδικό αεροσκάφος, προκειμένου να υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος.
Βρήκαν μόσχευμα μέσα σε 12 ώρες
Όταν έφτασε στο νοσοκομείο Le Molinette, ήταν διασωληνωμένη, ενώ οι γιατροί εκτιμούσαν ότι τα χρονικά περιθώρια για να σωθεί ήταν εξαιρετικά περιορισμένα.
Η νόσος Γουίλσον, από την οποία πάσχει η νεαρή Ελληνίδα, είναι μια σπάνια κληρονομική διαταραχή που προκαλεί συσσώρευση χαλκού στον οργανισμό, κυρίως στο ήπαρ, και μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές επιπλοκές.
Οι γιατροί ξεκίνησαν ειδική θεραπευτική αγωγή με στόχο τη γρήγορη μείωση της ποσότητας χαλκού στο ήπαρ της ασθενούς, ενώ παράλληλα κινήθηκαν οι διαδικασίες για την εξεύρεση κατάλληλου μοσχεύματος.
Η αναμονή δεν κράτησε πολύ. Μέσα σε μόλις 12 ώρες εντοπίστηκε συμβατό μόσχευμα και η 28χρονη οδηγήθηκε στο χειρουργείο. Η μεταμόσχευση πραγματοποιήθηκε από τον καθηγητή Ρομανιόλι και την ιατρική του ομάδα, με την επέμβαση να διαρκεί συνολικά 10 ώρες.
«Σώθηκα μέσα σε 24 ώρες» – Η συγκλονιστική περιγραφή της 28χρονης
Μιλώντας στον Alpha, η Ειρήνη Σπυροπούλου περιέγραψε τις κρίσιμες ώρες που έζησε, επισημαίνοντας πόσο σημαντικό ήταν ότι έφτασε εγκαίρως στην Ιταλία και βρέθηκε γρήγορα κατάλληλος δότης.
«Σώθηκα, κυρίως από το γεγονός ότι έφτασα σε 24 ώρες, ήμουν τυχερή και βρέθηκε και δότης και έκαναν τη μεταμόσχευση αμέσως», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η επιστροφή στην καθημερινότητα, ωστόσο, χρειάστηκε επιμονή και συστηματική προσπάθεια. Όπως εξήγησε, χρειάστηκε να υποβληθεί σε φυσικοθεραπεία για δύο εβδομάδες, καθώς είχε περάσει περίπου τρεις μήνες χωρίς να περπατήσει και έπρεπε να ανακτήσει τη δύναμη και την ικανότητα να στηρίζεται στα πόδια της.
«Από τότε που άρχισα να περπατάω και στάθηκα στα πόδια μου, ήμουν ok. Και τώρα δηλαδή, όσο περνά ο καιρός, είμαι μια χαρά», δήλωσε, εκφράζοντας την ικανοποίησή της για την αποκατάσταση της υγείας της.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...