Τελευταία νέα
Συναυλία Ρέμου στη Θεσσαλονίκη: Ποιος θα τολμήσει να «σώσει» το άγαλμα του Μεγάλου Αλέξανδρου; LIVE οι δηλώσεις Μητσοτάκη, Αλ Σίσι, Χριστοδουλίδη Live οι δηλώσεις Μητσοτάκη, Αλ Σίσι και Χριστοδουλίδη μετά την τριμερής στην Αίγυπτο Μ. Σχοινάς: Ανάγκη για ανασυγκρότηση της κτηνοτροφίας και για νέο σχεδιασμό στην άρδευση Μαρινάκης: “Δεν υπακούει σε τελεσίγραφα ο κ.Μητσοτάκης, ενισχύει την χώρα στην πράξη” Δίκη για τα Τέμπη: «Λιγότερα θύματα αν δεν υπήρχε η πυρκαγιά», κατέθεσε ο Αντώνης Ψαρόπουλος Χανιά: Εστιατόριο έβαλε νεογέννητα θαλάσσια χελωνάκια σε διακοσμητική δεξαμενή – Η καταγγελία [βίντεο] Νίκος Δένδιας από Ρώμη: Οι φρεγάτες FREMM θα καταστήσουν πανίσχυρο τον νέο πυρήνα του Πολεμικού Ναυτικού Οι ιταλικές αρχές βρήκαν κεφάλι κροκόδειλου σε αποσκευή στο αεροδρόμιο του Τορίνο Δύο ξεχωριστές στιγμές για τη Δόμνα Μιχαηλίδου στη Θεσσαλονίκη: Η πλακέτα για τους 157 και το δώρο για τον γιο της Η οικογένεια της Κυριακής για την παραπομπή των αστυνομικών: «Βήματα αλήθειας και απόδοσης ευθυνών» Η Γκίλφοϊλ χαρακτήρισε την Β. Ελλάδα ως «Silicon Valley στο απόγειο της ακμή της»
Libre.gr

ΕΛ.Α.Σ:  Να μας απαντήσει το Υπουργείο πόσο κόστισε η παρουσία της ΔΥΠΑ στην ΔΕΘ

Απαντήσεις από το υπουργείο Εργασίας ζητά η ΕΛ.Α.Σ. με ανακοίνωσή της σχετικά με το κόστος του περιπτέρου της ΔΥΠΑ στην ΔΕΘ, θέμα που έφερε στην επιφάνεια σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ .

Ειδικότερα στην ανακοίνωσή της η ΕΛ.Α.Σ. αναφέρει:

«Ερωτήματα για την διαχείριση των δημοσίων πόρων έφερε στην επιφάνεια η πρόσφατη ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ, σχετικά με το κόστος του περιπτέρου της ΔΥΠΑ στην ΔΕΘ.

Περιμένουμε ακόμη και σήμερα από το Υπουργείο Εργασίας να απαντήσει: 

Είναι αλήθεια ότι μόνο η κατασκευή του περιπτέρου κόστισε 300.000 ευρώ, με το συνολικό κόστος της παρουσίας της ΔΥΠΑ στην Έκθεση να φτάνει κοντά στο μισό εκατομμύριο; 

Είναι αλήθεια πως πίσω από την εντυπωσιακή και πανάκριβη, απ’ ότι φαίνεται, “παράσταση” που έδωσε η ΔΥΠΑ στην Θεσσαλονίκη, κρύβονται ψηφιακά συστήματα που συνεχώς καταρρέουν, εργαζόμενοι που προσπαθούν με τα ελάχιστα να ανταποκριθούν στις ανάγκες των πολιτών, ελλείψεις σε προσωπικό, εκπαίδευση και οργάνωση, χαμηλοί μισθοί και αιφνίδιο τερματισμό συμβάσεων έμπειρου προσωπικού, την ώρα που οι απευθείας αναθέσεις για την αναβάθμιση των προγραμμάτων δίνουν και παίρνουν;

Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης είναι βασικός πυλώνας του Κοινωνικού Κράτους. Δεν μπορεί να γίνεται τσιφλίκι ημετέρων, ούτε πεδίο για εξυπηρετήσεις και φιέστες, δίνοντας την ψευδαίσθηση μιας ψεύτικης εικόνας. Οι εργαζόμενοι στην ΔΥΠΑ και οι ίδιοι οι πολίτες απαιτούν αξιοκρατία, διαφάνεια και σύγχρονες υπηρεσίες που πράγματι να λειτουργούν, ανταποκρινόμενες στα πραγματικά προβλήματα των ανέργων και των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων».

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...