Τελευταία νέα
Ντόρα Μπακογιάννη: “Τα Χανιά αναπτύσσονται δυναμικά” Χίος: Τιμητική διάκριση στον Δημήτρη Μελισσανίδη για την προσφορά του στον Ποντιακό Ελληνισμό και την Ορθοδοξία ΗΠΑ: Πρώτο χτύπημα μετά τις νέες κυρώσεις στο Ιράν – Εκτός χρηματοπιστωτικού συστήματος θυγατρική αιγυπτιακής τράπεζας Η κατάρρευση του «Project Ot» της Meta: Μια προσωρινή… ανθρώπινη νίκη Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Νέα άδεια λειτουργίας σε δύο από τα ιδρύματα που είχε ακυρώσει το ΣτΕ Τουρκία: Μήνυμα ενότητας προς τον μουσουλμανικό κόσμο έστειλε ο Ερντογάν – Ζητεί συμμαχίες και λιγότερες διαμάχες στο Ισλάμ Η μεγάλη ληστεία της κυβέρνηση Μητσοτάκη Οδυνηρή ήττα για την εθνική μπάσκετ – Δυσκόλεψε η πρόκριση στο Μουντομπάσκετ Νεπάλ: Κίνδυνος νέων φονικών πλημμυρών – Εκτοξεύθηκε στους 2.500 ο αριθμός των αγνοουμένων [βίντεο] Αγριεύει η κόντρα Μαρινάκη-Ακρίτας Σχολείο στο σπίτι, ανισότητα στην τάξη Π. Μαρινάκης: Ο Αλέξης Τσίπρας είναι “πρωθυπουργός των μουσαμάδων”
Efsyn.gr

Εξαρθρώθηκε διεθνές δίκτυο ανδρών: Νάρκωναν και κακοποιούσαν γυναίκες – Το σκοτεινό φόρουμ με 270 εμπλεκόμενοι

Οκτώ άνθρωποι συνελήφθησαν στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο πλαίσιο μιας έρευνας για ένα διεθνές δίκτυο ανδρών που νάρκωναν γυναίκες του περιβάλλοντός τους και τις κακοποιούσαν σεξουαλικά, ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Υπηρεσία Καταπολέμησης της Εγκληματικότητας (NCA).
Τα γεγονότα θυμίζουν έντονα την υπόθεση της Γαλλίδας Ζιζέλ Πελικό, την οποία νάρκωνε ο πρώην σύζυγός της και προσκαλούσε άγνωστους άνδρες να την βιάσουν, εν αγνοία της, επί σχεδόν μία δεκαετία. Μετά τη δίκη του Ντομινίκ Πελικό, το 2025, έχουν αποκαλυφθεί πολλές παρόμοιες περιπτώσεις στην Ευρώπη, κυρίως στη Γερμανία και την Ολλανδία.
Η NCA, που ερευνά το οργανωμένο διεθνές έγκλημα και τα σοβαρά αδικήματα, έφερε στο φως ένα διεθνές δίκτυο που αποτελείται κυρίως από άνδρες οι οποίοι φέρονται ότι προέβαιναν σε παρόμοιες ενέργειες, σε «οργανωμένες σεξουαλικές επιθέσεις» ενώ τα θύματα ήταν υπό την επήρεια ουσιών, όπως ανέφερε.
Μετά την έρευνα Γερμανών δημοσιογράφων, το 2025, σε ένα διαδικτυακό φόρουμ για τέτοιου είδους εγκλήματα, η βρετανική υπηρεσία εντόπισε «ένα πραγματικά διεθνές δίκτυο, μέλη του οποίου βρίσκονται σε δεκάδες χώρες, σε όλες τις ηπείρους».
Η έρευνα της NCA σε αυτήν την πλατφόρμα, το όνομα της οποίας δεν αποκαλύφθηκε, οδήγησε στη σύλληψη οκτώ προσώπων στη Βρετανία ενώ άλλες 14 ξεχωριστές έρευνες είναι σε εξέλιξη, τόσο στη Βρετανία όσο και στο εξωτερικό.
Οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει περισσότερα από 270 άτομα που συνδέονται με αυτό το φόρουμ.
«Οι σεξουαλικές επιθέσεις υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών δεν αποτελούν πλέον μεμονωμένα γεγονότα, αλλά γίνονται ολοένα και πιο οργανωμένες», είπε ο Νάιτζελ Λίρι, ο αναπληρωτής επικεφαλής της NCA, σημειώνοντας ότι το φαινόμενο «διευκολύνεται» από τις ψηφιακές πλατφόρμες. «Η έκταση του φαινομένου που έχουμε παρατηρήσει μέχρι τώρα είναι βαθύτατα ανησυχητική», σχολίασε.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...