Τελευταία νέα
Παράνομοι έρανοι μέσω ΜΚΟ: Η καταγγελία που ξετύλιξε το κουβάρι – Ο ιδρυτής στοιχημάτιζε εναντίον της ομάδας του Εκλογές στη Βουλγαρία: Μεγάλο προβάδισμα για την Ιλιάνα Γιότοβα, υποστηρίκτρια του διαλόγου με τη Ρωσία ΕΛ.Α.Σ.: 2 – 8 Νοεμβρίου: Επτά ημέρες, εννιά νομοί, 20 συναντήσεις ΔΕΗ: Απορρόφηση αυξήσεων στα «πράσινα» τιμολόγια, νέα προσφορά στα «μπλε» Ο Παναθηναϊκός «πάτησε» την ΑΕΚ με 2-0 και επέστρεψε στην κορυφή Ενδιάμεσες εκλογές: Ο Τραμπ πάει να μαζέψει τα αμάζευτα – Τα «φάουλ» της πρώτης διετίας και ο φόβος των Ρεπουμπλικανών Μυτιλήνη: Δύο συλλήψεις για πυροβολισμό με όπλο και τραυματισμό 39χρονου ΜΚΟ-Απάτη: Προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν οικονομικά ακόμα και τον έρανο του μικρού Παναγιώτη-Ραφαήλ Άννα Παπαδοπούλου: «Πόσες νομοθετικές χάρες για τραπεζίτες και funds θα κάνει αυτή η κυβέρνηση;» Το «τελειο χαος» προ των πυλων- Σκηνικό αποκάλυψης πριν τις κάλπες στις ΗΠΑ: Άδεια ράφια, πόλεμος και χάος Η ΕΛ.Α.Σ. σε διαρκή δημόσιο διάλογο με τους πολίτες: Συζητήσεις – εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα Παλλήνη: Συνελήφθη 27χρονος ύστερα από καταδίωξη – Οδηγούσε με 150 χλμ./ώρα υπό την επήρεια αλκοόλ
Efsyn.gr

Επιμένει η Άγκυρα για την αποστρατιωτικοποίηση: «Δεν θα δεχθούμε τετελεσμένα – Μεταφέρεται ταξιαρχία απέναντι από τη Σάμο»

Στην εβδομαδιαία ενημέρωση του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας, ο εκπρόσωπος Ζεκί Ακτούρκ σχολίασε την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Καστελόριζο, τονίζοντας ότι παρακολουθήθηκε στενά.
Υποστήριξε ότι η παρουσία στρατιωτικών δυνάμεων και πολεμικών πλοίων παραβιάζει το καθεστώς του νησιού, δεν συμβάλλει στην ειρήνη και ότι προσπάθειες δημιουργίας τετελεσμένων αντίθετων προς την αποστρατιωτικοποίηση δεν θα γίνουν αποδεκτές.
Η Άγκυρα κάλεσε την Ελλάδα να τηρεί τις διεθνείς συνθήκες, δηλώνοντας παράλληλα προσηλωμένη στον διάλογο για τη μετατροπή του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου σε περιοχές σταθερότητας, χωρίς να υποχωρεί από την προστασία των συμφερόντων της.
Παράλληλα, ανακοινώθηκε η μεταφορά της 51ης Ταξιαρχίας Καταδρομών στο Σόκε του Αϊδινίου, απέναντι από τη Σάμο, η οποία εγκρίθηκε τον Ιούνιο βάσει επιχειρησιακών αναγκών των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.
Τέλος, το τουρκικό ΥΠΑΜ τοποθετήθηκε για την παράταση της άρσης του αμερικανικού εμπάργκο όπλων προς την Κυπριακή Δημοκρατία έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2027. Ισχυρίστηκε ότι η απόφαση αυτή επηρεάζει αρνητικά τις ισορροπίες και το κλίμα ασφάλειας στην Κύπρο.
Ζήτησε από τις τρίτες χώρες να διατηρούν αμερόληπτη στάση, υπογραμμίζοντας ότι η Τουρκία, ως εγγυήτρια δύναμη, θα συνεχίσει να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και την ευημερία των Τουρκοκυπρίων.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...