Τελευταία νέα
Ένταση στη δίκη για τα Τέμπη: «Η Hellenic Train θα πέσει στα μαλακά», προειδοποίησαν οι συγγενείς – Πότε θα συνεχιστεί η συνεδρίαση Σεισμός στην Ιαπωνία: Ένας επιβεβαιωμένος νεκρός – Αγωνία για 30 εργαζόμενους που έχουν εγκλωβιστεί στο εργοστάσιο που εξερράγη [εικόνες – βίντεο] Καβγάς on air ανάμεσα σε Βούλτεψη και Γιωτάκη: «Είστε άσχετη των ασχέτων» – «Έχει καταλάβει ο τηλεθεατής» Ο Ζιντάν επιστρέφει στους πάγκους: Αναλαμβάνει την Εθνική Γαλλίας – «Είναι ένα όνειρο» Τσουκαλάς: Η ΝΔ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που δεν θέλει την πραγματική αναθεώρηση του άρθρου 86 Δολοφονία διασώστριας στη Σύρο: Νέα αυτοψία ζήτησε η ανακρίτρια – Απολογείται το ζευγάρι Πολάκης: Θεσμικό πραξικόπημα Γεωργιάδη στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο – Στήνει εκλογές για τους εκλεκτούς του ΚΚΕ κατά Γεωργιάδη για τον ΠΙΣ: Απροκάλυπτη κυβερνητική παρέμβαση σε επιστημονικό φορέα Θεσσαλονίκη: 80χρονος καταδικάστηκε επειδή έκαψε το σπίτι του γιου του – Ζήτησε να επιστρέψει στη φυλακή Πύρινη λαίλαπα σε Γαλλία και Ισπανία: Ο καύσωνας δυσχεραίνει την κατάσβεση – Συνεχίζονται οι εκκενώσεις Βρετανία: Νέο αέρα έφερε η εκλογή Μπέρναμ – Οι Εργατικοί καλύπτουν τη διαφορά με το Reform του Φάρατζ «Μεταγραφή» Χουρδάκη στο ΠΑΣΟΚ – Στους 33 οι βουλευτές του κόμματος
Goalpost.gr

ΕΠΟ: Αλλάζει ο χάρτης στη Γ’ Εθνική! – Δικαίωμα στις ΠΑΕ της Super League για Β’ ομάδες με στόχο την άνοδο

Μια πολύ σημαντική αλλαγή που αναμένεται να επηρεάσει άμεσα το τοπίο των εθνικών κατηγορίων φέρνει η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Με νέα διάταξη που ενσωματώθηκε στον «Κανονισμό Β’ Ομάδων», η ΕΠΟ δίνει το ελεύθερο στις ΠΑΕ της Super League να δημιουργήσουν Β’ ομάδα, η οποία θα έχει τη δυνατότητα να δηλώσει συμμετοχή στο επόμενο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και να διεκδικήσει την άνοδό της στη Superbet League 2.
Μέχρι σήμερα, οι δεύτερες ομάδες των συλλόγων της Super League είχαν δικαίωμα συμμετοχής αποκλειστικά στη Superbet League 2, ενώ στη Γ’ Εθνική μπορούσαν να βρεθούν μόνο στην περίπτωση που υποβιβάζονταν από τη δεύτερη κατηγορία.
Τι ισχύει πλέον
Πέραν των ήδη υπαρχουσών Β’ ομάδων (όπως των Αστέρα, Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ) που διατηρούν το δικαίωμα συμμετοχής στη Superbet League 2, κάθε άλλη ΠΑΕ της μεγάλης κατηγορίας μπορεί πλέον να συστήσει θυγατρική ομάδα και να ξεκινήσει την πορεία της από τη Γ’ Εθνική.
Η επίσημη διάταξη του κανονισμού
Σύμφωνα με το επίσημο κείμενο της Ομοσπονδίας:
«Σε περίπτωση υποβιβασμού μιας Β’ ομάδας καθώς και στην περίπτωση σύστασης Β’ Ομάδας Π.Α.Ε της SL1 πέραν των προβλεπόμενων στην παρ. 2 του παρόντος άρθρου, αυτή δικαιούται να δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.
Σε αυτή την περίπτωση η Β’ ομάδα δύναται να αγωνίζεται με επαγγελματίες και ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές, τους οποίους έχει στη δύναμή της η ΠΑΕ συμπεριλαμβανομένων όσων προβλέπονται στο άρθρο 1 παρ. 10 του Παραρτήματος Β΄ του ΚΙΜΠ.
Η σύνθεση της Β’ Ομάδας στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας αναφορικά με τη συμμετοχή των ποδοσφαιριστών καθορίζεται με βάση τους όρους της οικείας Προκήρυξης και δεν εφαρμόζονται οι προβλέψεις του παρόντος Κανονισμού.
Η Β’ ομάδα θα έχει δικαίωμα προβιβασμού στη Super League 2, υπό τους όρους και τις προϋποθέσεις που καθορίζονται στην οικεία Προκήρυξη του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας.»
Το άρθρο ΕΠΟ: Αλλάζει ο χάρτης στη Γ’ Εθνική! – Δικαίωμα στις ΠΑΕ της Super League για Β’ ομάδες με στόχο την άνοδο εμφανίστηκε πρώτα στο Goalpost.gr.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...