Τελευταία νέα
Η Λάουρα Κοβέσι, το ρουσφέτι και ο αυτοεγκλωβισμός του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη Ολγα Γεροβασίλη: Παίρνουν 6 δισ. με φόρους και δίνουν 50 ευρώ στους συνταξιούχους Κ. Μητσοτάκης από Κύπρο: Η Ευρώπη στέκεται στο πλευρό της Ουκρανίας από την αρχή του πολέμου Κ. Μητσοτάκης: Η Ευρώπη στέκεται στο πλευρό της Ουκρανίας από την αρχή του πολέμου Μητσοτάκης: Η Ευρώπη στέκεται στο πλευρό της Ουκρανίας από την αρχή αυτού του πολέμου Βενιζέλος: «Συναστρία σκανδάλων» σε υποκλοπές και ΟΠΕΚΕΠΕ Στα ύψη η αντιπαράθεση Πολάκη με Παπασταύρου-Τσάφου στη Βουλή- “Πουλάτε τον δημόσιο πλούτο σε πέντε τρωκτικά” Δούκας: «Όχι σε κανένα σενάριο συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ με ΝΔ» Γ. Γεραπετρίτης: Μεταβαίνει τη Δευτέρα στη Λιβύη για την ΑΟΖ Ε. Λιακούλη : «“Χείμαρρος” η Ευρωπαία Εισαγγελέας για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ… Το τρολαρισμα του Αλέξη για το όνομα του κόμματος του που άναψε φωτιές – Τα σημεία από τη συζήτηση που έγιναν viral Βουλή: Στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο για την ανάπτυξη και το επιχειρείν
Tennis24.gr

ΕΦΟΑ: Το ελληνικό Padel αρχίζει και θεσμοθετείται

Αυτό το Σαββατοκύριακο διεξάγεται στο Tenez Club το πρώτο επίσημο τουρνουά padel της ΕΦΟΑ, με τη συμμετοχή περίπου 180 αθλητών. Παράλληλα, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να πάρουνμέρος και στην πρώτη σχολή προπονητών padel, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στο 2026.
Η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (ΕΦΟΑ) κινείται με γοργούς ρυθμούς προς τη θεσμοθέτηση του padel στη χώρα μας, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, βάζοντας τις βάσεις για την οργανωμένη ανάπτυξη του αθλήματος σε εθνικό επίπεδο.
Κατά τη διάρκεια του τουρνουά, δηλώσεις έκανε ο πρόεδρος της ΕΦΟΑ, Θοδωρής Γκλαβάς, αναλύοντας τη σημασία που έχει η απόκτηση επίσημης μορφής και θεσμικής υπόστασης για το padel στην Ελλάδα.
«Διοργανώνουμε το πρώτο επίσημο τουρνουά padel της ΕΦΟΑ, το οποίο φυσικά θα οδηγήσει και στη δημιουργία σχολής προπονητών. Πρόκειται για ένα πάρα πολύ σημαντικό στοιχείο για το άθλημα, που πιστεύω ότι θα ανεβάσει συνολικά και το επίπεδο των αθλητών.
Είναι ξεκάθαρα μια νέα αρχή. Φαίνεται ότι υπήρχε πραγματική ανάγκη γι’ αυτό, καθώς βλέπουμε πως υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη απήχηση. Το πρώτο αυτό τουρνουά συγκεντρώνει σχεδόν 180 συμμετοχές μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.
Μέχρι σήμερα, το padel έχει δείξει ότι διαθέτει πολύ μεγάλη δυναμική. Ωστόσο, οι προπονητές είναι η ψυχή του αθλήματος. Αν θέλουμε να ανεβάσουμε το τεχνικό επίπεδο και, κυρίως, να μπουν νέα παιδιά στο άθλημα, η σωστή εκπαίδευση είναι απολύτως απαραίτητη.
Αυτό που θα δούμε στη συνέχεια είναι η δημιουργία σωματείων, η έκδοση δελτίων αθλητών και η καθιέρωση ενός καινούργιου πρωταθλήματος. Ελπίζουμε σε μια σειρά αγώνων της ΕΦΟΑ που θα οδηγήσουν και στη διεξαγωγή Πανελληνίου Πρωταθλήματος.
Παράλληλα, θα υπάρξουν μόρια για τους μικρούς αθλητές και το padel θα αποκτήσει πλέον μια θεσμική υπόσταση, αντίστοιχη με τα υπόλοιπα αθλήματα της Ομοσπονδίας μας, αλλά και των άλλων αθλητικών ομοσπονδιών.»

 

View this post on Instagram

 
A post shared by ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ (@efoa.gr)

photo: Padel365/ΕΦΟΑ
The post ΕΦΟΑ: Το ελληνικό Padel αρχίζει και θεσμοθετείται appeared first on Tennis24.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...