Τελευταία νέα
Χάρης Δούκας: Ενισχύουμε τον στόλο της Διεύθυνσης Καθαριότητας για ταχύτερες παρεμβάσεις στις γειτονιές Χανιά: Κρίσιμες ώρες για το 2χρονο αγόρι που κινδύνευσε να πνιγεί σε πισίνα – Γίνεται προσπάθεια αφύπνισης Μητσοτάκης από Αυστρία: Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις για τις τιμές στα καύσιμα – Έμφαση στους ευάλωτους Τρεις προβληματισμοί: Τι ανησυχεί τον Μεντιλίμπαρ ενόψει Ναϊμέγκεν Τρεις εγκαυματίες από τη φωτιά στο πάρκινγκ στα Άνω Λιόσια – Διακομίστηκαν στο Θριάσιο [βίντεο] Live η ενημέρωση του Παύλου Μαρινάκη στους πολιτικούς συντάκτες Το delivery της οργής: Αόρατο… αφεντικό ο «μυστικός» αλγόριθμος Φωτιά στον Άγιο Δημήτριο Κοζάνης – Σηκώθηκε ένα ελικόπτερο Ανανεώνοντας την παράδοση του ηθικού σοσιαλισμού Τσουκαλάς και Μπαλατσούκας κατά Καραγκούνη για ακρίβεια: «To success story αποδεικνύεται fake news στη βιωμένη πραγματικότητα» Η ηθική αξιοπρέπεια που αρνείται να λυγίσει Στην ΕΛ.Α.Σ. ο Γιώργος Καραμέρος – «Με τον Αλέξη Τσίπρα για την Ελλάδα, το Δίκιο, τη Δημοκρατία»
Efsyn.gr

Ε.Ε.: Έλληνες και Ιταλοί γουναράδες πήραν εξαίρεση στο 21ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας

Στο πλαίσιο του τελευταίου πακέτου κυρώσεων κατά της Μόσχας που συμφωνήθηκε την Πέμπτη, η Ευρωπαϊκή Ένωση έκανε μια στροφή 180 μοιρών για να επιτρέψει τη συνέχιση των εισαγωγών ρωσικών δερμάτων σαμπούκου, των πιο πολύτιμων γουνών στον κόσμο.
Η εξαίρεση ήρθε κατόπιν αιτήματος της Ιταλίας και της Ελλάδας, μόλις τρεις μήνες αφότου η ΕΕ επέβαλε την πρώτη γενική απαγόρευση εισαγωγής ρωσικών γουνών.
Η Επιτροπή φάνηκε να μην ενοχλείται από την ανατροπή. «Προφανώς, είναι πολύ δύσκολο να τις βρεις αλλού», δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της ΕΕ. Ιταλικές και ελληνικές εταιρείες είναι από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς πολυτελών δερμάτων.
Πέρα από τη γούνα, η Ιταλία και η Ελλάδα έπαιξαν τεράστιο ρόλο στην αποδυνάμωση του 21ου πακέτου κυρώσεων της ΕΕ. Η Ρώμη αντέδρασε στην γενική απαγόρευση των Ρώσων στρατιωτών που κάνουν διακοπές στην Ευρώπη, ενώ η Αθήνα εξασφάλισε μια εξαίρεση της τελευταίας στιγμής για την αποστολή ρωσικού LNG.
Η ευρωπαϊκή βιομηχανία γούνας που αντιμετωπίζει δυσκολίες, η οποία φοβάται μια ευρύτερη καταστολή από την ΕΕ, έχει από καιρό διαμαρτυρηθεί για τις κυρώσεις που έχουν ήδη περιορίσει τις εξαγωγές γούνινων παλτών προς τη Ρωσία.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...