Τελευταία νέα
Συνελήφθη αντιδήμαρχος της Λήμνου για τη φωτιά στο Θάνος – Αναφορές για ανεξέλεγκτη συγκέντρωση σκουπιδιών Γεωργιάδης σε Ακρίτα: «Το “ζάμπλουτος” είναι καταγεγραμμένο στα λεξικά» – Τι είπε για την αναφορά στη Μανωλίδου Το τεστ πέτυχε: Η Εθνική επικράτησε 89-81 στο πρώτο φιλικό κατά της Πολωνίας Επιβλητική πρεμιέρα για την πρωταθλήτρια ΑΕΚ με 4-0 κατά του Ηρακλή Συρία: Τραυματίες σε επίθεση με εκρηκτικά εναντίον λεωφορείου των δυνάμεων ασφαλείας κοντά στη Δαμασκό Ο Άδωνις σε ρόλο «παντογνώστη»: Ψήφοι, λεξικά και εγκαίνια, όλα εκτός από το ΕΣΥ – Το νέο αφήγημα για να αποφύγει την ουσία Απειλές Πούτιν: Η Ουκρανία άνοιξε «το κουτί της Πανδώρας» με τα πλήγματά της σε οικονομικούς στόχους Χαλκιδική: 56χρονος ανασύρθηκε νεκρός από τη θάλασσα Δάφνη: Ποιο ιστορικό σινεμά της περιοχής πρωτολειτούργησε το 1950 και σήμερα κατεδαφίζεται [βίντεο] Γεραπετρίτης: Έτοιμοι για κάθε σενάριο με την Τουρκία- Προστατεύουμε τα δικαιώματά μας με κάθε μέσο «Βούλιαξαν» οι παραλίες της Αττικής για μια ανάσα από τη ζέστη [βίντεο] Επανέρχεται ο Άδωνις κατά Ακρίτα: «Δοτή βουλευτής κυνηγά εμένα που εκλέγομαι 20 χρόνια με δεκάδες χιλιάδες ψήφους»
Tennis24.gr

Ζβέρεφ: Η μεγαλύτερη ευκαιρία της ζωής του στο Roland Garros

Ο αποκλεισμός των Νόβακ Τζόκοβιτς και Γιανίκ Σίνερ, σε συνδυασμό με την απουσία του τραυματία Κάρλος Αλκαράθ, έχει ανοίξει διάπλατα τον δρόμο για τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, ο οποίος βρίσκεται πλέον μόλις δύο νίκες μακριά από τον πρώτο Grand Slam τίτλο της καριέρας του.
Ο Γερμανός εξασφάλισε την παρουσία του στα ημιτελικά του Roland Garros για τέταρτη φορά από το 2021, επικρατώντας του εντυπωσιακού Ράφαελ Χόδαρ στα προημιτελικά.
Στον δρόμο για τον τελικό θα βρει απέναντί του τον Γιάκουμπ Μένσικ, ο οποίος συνεχίζει την ονειρική πορεία του στο Παρίσι. Ο 20χρονος Τσέχος απέκλεισε τον Ζοάο Φονσέκα στους “8” και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του σε ημιτελικό Grand Slam.
Το μεγάλο πλεονέκτημα του Ζβέρεφ
Η εμπειρία είναι το στοιχείο που γέρνει ξεκάθαρα την πλάστιγγα προς την πλευρά του Νο3 του κόσμου. Ο Ζβέρεφ έχει ήδη αγωνιστεί σε επτά ημιτελικούς Grand Slam, ενώ ο Μένσικ θα βρεθεί για πρώτη φορά σε αυτή τη θέση.
Παράλληλα, ο Γερμανός έχει καταναλώσει σημαντικά λιγότερη ενέργεια στο τουρνουά, έχοντας χάσει μόλις ένα σετ σε πέντε αγώνες. Αντίθετα, ο νεαρός Τσέχος χρειάστηκε περισσότερες ώρες στο κορτ για να φτάσει μέχρι τους «4».
Η μοναδική προηγούμενη συνάντησή τους πραγματοποιήθηκε στο Masters της Μαδρίτης νωρίτερα φέτος, με τον Ζβέρεφ να επικρατεί δύσκολα σε τρία σετ με 6-4, 6-7(4), 6-3.
Ανοιχτό ταμπλό, μοναδική ευκαιρία
Το φετινό Roland Garros εξελίσσεται σε ένα από τα πιο απρόβλεπτα των τελευταίων δεκαετιών. Στα ημιτελικά βρίσκονται οι Ζβέρεφ, Μένσικ, Φλάβιο Κομπόλι και Ματέο Αρνάλντι, με τους τρεις τελευταίους να συμμετέχουν για πρώτη φορά σε ημιτελικό Grand Slam.
Η συγκυρία αυτή δημιουργεί ίσως τη μεγαλύτερη ευκαιρία που είχε ποτέ ο Ζβέρεφ για να κατακτήσει έναν Major τίτλο. Παρότι ο Μένσικ διαθέτει τεράστιο ταλέντο, ισχυρό σερβίς και άγνοια κινδύνου, η εμπειρία και η διαχείριση των μεγάλων στιγμών δίνουν σαφές προβάδισμα στον Γερμανό για την πρόκριση στον τελικό.
ROLAND GARROS MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | SCHEDULE (-1h)
The post Ζβέρεφ: Η μεγαλύτερη ευκαιρία της ζωής του στο Roland Garros appeared first on Tennis24.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...