Τελευταία νέα
Κρήτη: 33χρονος «έφαγε άκυρο» σε πρόταση γάμου τα έκανε άνω κάτω και κατέληξε αναίσθητος στη θάλασσα ΕΛΣΤΑΤ: Στο 3,8% ο πληθωρισμός τον Αύγουστο – Εκτοξεύτηκαν οι τιμές σε φυσικό αέριο, πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης ΗΠΑ: Ο Τραμπ έκανε δώρο 45.000 δολάρια στη Νάταλι Χαρπ και άλλες δύο βοηθούς του Λευκού Οίκου Προκλητική κινδυνολογία Φλωρίδη: «Αν η χώρα μείνει ακυβέρνητη, θα κάνουν ντου οι Τούρκοι» Τόση απελπισία! Ο Μητσοτάκης προεκλογικά επιστρατεύει και την Τούνη! Σιακαντάρης: «Διατηρώ το δικαίωμα της γνώμης» – Ξεκαθαρίζει ότι δεν πρότεινε συνεργασία ΕΛ.Α.Σ- ΝΔ και απαντά στις αντιδράσεις Οργή στην Άγκυρα για τις δηλώσεις Γεραπετρίτη: “Σκανδαλώδης τοποθέτηση” Eurostat: Πάτος στην ΕΕ η Ελλάδα στη διασταύρωση πληροφοριών στο διαδίκτυο – Η κατάταξη των χωρών Αλέξης Τσίπρας – Συνέντευξη: Απαντήσεις για την εκλογική στρατηγική – Σφυροκόπημα Μητσοτάκη Σαλμάς: Ο Γεωργιάδης έπρεπε να είχε ήδη παραιτηθεί-Bρέθηκαν λεφτά τα οποία δεν είχε δικαιολογήσει Γιάνης Βαρουφάκης στη ΔΕΘ: Μόνο με την επανάκτηση θα μένει ο πλούτος εδώ, στην Ελλάδα, στους πολλούς Δίκη για τα Τέμπη: Επεισόδιο ανάμεσα σε συγγενείς – «Λες ψέματα, το έκανα για να σας προστατεύσω»
Efsyn.gr

ΗΠΑ: Ο Τζον Μπόλτον, πρώην σύμβουλος του Τραμπ, δήλωσε «ένοχος» για διαρροή απόρρητων εγγράφων

Ο Τζον Μπόλτον, πρώην σύμβουλος επί θεμάτων εθνικής ασφάλειας του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ (ο οποίος έκτοτε έχει εξελιχθεί σε έναν από τους πιο σφοδρούς επικριτές του) ομολόγησε σήμερα ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου την ενοχή του για κακή διαχείριση απόρρητων πληροφοριών.
Πηγές είχαν δηλώσει προηγουμένως στο Reuters ότι ο Μπόλτον θα ομολογούσε την ενοχή του στο πλαίσιο συμφωνίας με την Εισαγγελία, η οποία προέβλεπε ποινές που κυμαίνονταν από μη φυλάκιση έως και πέντε έτη φυλάκισης, με την τελική ποινή να καθορίζεται από δικαστή. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, ο Μπόλτον συμφώνησε να καταβάλει πρόστιμο ύψους 2,25 εκατομμυρίων δολαρίων.
Σκόπευε να χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες σε βιβλίο
Ο Μπόλτον πρέπει να καταβάλει το μισό του ποσού εντός πέντε ημερών από την έκδοση της ποινής και το σύνολο του ποσού εντός 90 ημερών από την έκδοση της ποινής. Ο Μπόλτον κατηγορείται ότι μοιράστηκε ευαίσθητες πληροφορίες με δύο συγγενείς του, με σκοπό την πιθανή χρήση τους σε ένα βιβλίο απομνημονευμάτων που έγραφε, συμπεριλαμβανομένων σημειώσεων σχετικά με ενημερώσεις των μυστικών υπηρεσιών και συναντήσεις με ανώτερους κυβερνητικούς αξιωματούχους και ξένους ηγέτες.
Πέρυσι, ο ίδιος δήλωσε αθώος για 18 ποινικές κατηγορίες.
Ο Μπόλτον, ο οποίος διετέλεσε σύμβουλος εθνικής ασφάλειας κατά τη διάρκεια της πρώτης θητείας του Τραμπ, είναι ένας από τους πολλούς διακεκριμένους πολιτικούς αντιπάλους που έχουν υποστεί δίωξη από το υπουργείο Δικαιοσύνης του Τραμπ, καταργώντας έτσι τις μακροχρόνιες αρχές που διαχώριζαν τις προσπάθειες επιβολής του νόμου από κομματικές σκοπιμότητες.
Ωστόσο, σε αντίθεση με άλλες υποθέσεις που ασκήθηκαν εναντίον επικριτών του Τραμπ, η έρευνα για τον Μπόλτον ξεκίνησε πριν ο Τραμπ επιστρέψει στην εξουσία το 2025 και είχε την υποστήριξη μόνιμων ομοσπονδιακών εισαγγελέων.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...