Τελευταία νέα
Ναι από τον ΕΒΕΠ στις νέες παραγωγικές επενδύσεις της ΟΛΠ-Cosco, όχι στην ανεξέλεγκτη καθετοποίηση Ποινή – χάδι σε Ρονάλντο: Τιμωρήθηκε με αποκλεισμό 30 ημερών και πρόστιμο… 255 ευρώ από την Πορτογαλική Ομοσπονδία Νεκρός 36χρονος κρατούμενος στις φυλακές Μαλανδρίνου Στον ιστορικό «Καβούρα» του Βόλου ο Τσίπρας για τσίπουρα: «Μου λένε μας έλειψες – Γι’ αυτό επέστρεψα» [βίντεο] Κουφονικολάκου: «Τι κρύβει τέλος πάντων το Μέγαρο Μαξίμου για τον Μπεκίρη;» ΣΥΡΙΖΑ: Απαιτείται διερεύνηση, όχι πρόωρα συμπεράσματα Γαλλία: Οι ταραχές φέρνουν Λεπέν, «νόμο και τάξη» Δανία: Η Κοπεγχάγη ξεκινά να ανακυκλώνει πάνες – Τα υλικά θα χρησιμοποιηθούν για τηλεθέρμανση και άλλες χρήσεις Τηλεφώνημα Τραμπ στον Νετανιάχου: «Θα πετύχεις ηχηρή νίκη, “Μπίμπι”» Η ΚΝΕ έξω από τη Γαλλική Πρεσβεία: «Οταν στον δρόμο μιλάει ο λαός, γεννιούνται παντού “πόλεις του Φωτός”» [εικόνες – βίντεο] Γαλλία: Οι αρχές επιβάλουν 24ωρο «σκοτάδι» στους δρόμους – Απαγόρευση κυκλοφορίας σε Παρίσι και άλλες πόλεις
Efsyn.gr

Η Γερμανία κατηγορεί τη Ρωσία για την απόπειρα επίθεσης με drone στο αεροδρόμιο της Λειψίας

Η Γερμανία κατηγόρησε ευθέως τη Μόσχα ότι εκείνη βρίσκεται πίσω από την επίθεση με drone που σημειώθηκε τον περασμένο μήνα στο αεροδρόμιο της Λειψίας. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι κλείνει το ρωσικό προξενείο στη Βόννη.
Το ΝΑΤΟ είχε επιβεβαιώσει ότι επρόκειτο για drone που έφερε εκρηκτικό μηχανισμό και εντοπίστηκε στις 4 Αυγούστου στο αεροδρόμιο Λειψίας/Χάλε, στην ανατολική Γερμανία, κοντά σε ουκρανικό αεροσκάφος.
Πηγή είχε δήλωσε στο Reuters ότι αεροσκάφος cargo της DHL συγκρούσθηκε στον αέρα με άγνωστο αντικείμενο λίγη ώρα μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Λειψίας με αποτέλεσμα να κατευθυνθεί προς το αεροδρόμιο του Αννόβερου όπου και πραγματοποίησε έκτακτη προσγείωση.
Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Αλεξάντερ Ντόμπριντ, δήλωσε ότι η επίθεση της 4ης Αυγούστου ακολουθεί το «καθιερωμένο μοτίβο των ρωσικών υβριδικών επιχειρήσεων στην Ευρώπη», προσθέτοντας ότι η εκτίμηση των γερμανικών αρχών είναι πως η χώρα ενδέχεται να αποτελέσει ξανά στόχο.
Η Μόσχα έχει απορρίψει τις κατηγορίες περί εμπλοκής της.
Φον ντερ Λάιεν: «Ενωμένοι θα αντισταθούμε στη ρωσική επιθετικότητα»
Η πρόεδρος της Κομισιόν, αναφέρθηκε στο περιστατικό, κατηγορώντας τη «ρωσική επιθετικότητα». Παράλληλα, τόνισε ότι «θα σταθούμε στο πλευρό της Ουκρανίας για όσο χρειαστεί».

Αναλυτικά η ανάρτησή της:
Σήμερα το πρωί μίλησα με τον Καγκελάριο Μερτς για να συζητήσουμε την υβριδική επίθεση στο αεροδρόμιο της Λειψίας.
Τον διαβεβαίωσα ότι η ΕΕ εκφράζει την πλήρη αλληλεγγύη της με τη Γερμανία απέναντι σε αυτήν την επίθεση της Ρωσίας.
Θα διατηρήσουμε την ΕΕ ενωμένη παρά αυτές τις κλιμακούμενες και σοβαρές πράξεις. Η γερμανική κυβέρνηση έχει λάβει ισχυρά μέτρα. Και το μήνυμα είναι σαφές: οι υβριδικές επιθέσεις δεν θα περάσουν χωρίς σαφή απάντηση.
Είμαστε ενωμένοι στην αποφασιστικότητά μας να αντισταθούμε στη ρωσική επιθετικότητα. Θα αποτρέψουμε όποιον επιδιώκει να υπονομεύσει την ελευθερία και την ασφάλειά μας.
Η Ρωσία επιδιώκει να σπείρει δυσπιστία και φόβο στις κοινωνίες μας. Αλλά θα αποτύχει. Και θα σταθούμε στο πλευρό της Ουκρανίας για όσο χρειαστεί.
Θα συζητήσω αυτό το θέμα αύριο με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Rutte. Και το θέμα, συμπεριλαμβανομένων των πρόσθετων κυρώσεων, θα προετοιμαστεί από τους Υπουργούς Εξωτερικών στην επερχόμενη συνάντησή τους υπό την Ιρλανδική Προεδρία.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...