Τελευταία νέα
Κ. Τασούλας: Η Αθήνα δεν είναι πόλη αποκλεισμών, αλλά ένας τόπος συνθέσεων και συγκερασμών Γαβρόγλου: 500 ευρώ τον μήνα σε κάθε φοιτητή που σπουδάζει εκτός τόπου κατοικίας Αφροδίτη Νέστορα: Έστησαν ενέδρα θανάτου – Ήθελαν να σκοτωθεί κόσμος Δύσκολοι καιροί για κεντρικούς τραπεζίτες Η «γαλάζια» Ελεονώρα Μελέτη… ανησυχεί: «Ξέρετε πόσοι εργοδότες εκβιάζονται από εργαζόμενους;» Θάνατος Μαζωνάκη: Διαφορετική γραμμή ακολουθούν πλέον οι δύο γιατροί – Το μήνυμα για μέθη και πλασμαφαίρεση Λέσβος: Στη Δικαιοσύνη δύο σύλλογοι για τον αφθώδη πυρετό Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου: «Απάντηση»… κατ’ ευφημισμόν για τις απολύσεις Live η συζήτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συγγραφέα Ντάνιελ Μέντελσον Ανησυχία για τη Μονή Σινά: Γιατί η εισαγγελική πρόταση απειλεί τη διαπραγμάτευση Τραγωδία στην Κεφαλονιά: Νεκρός 21χρονος μοτοσικλετιστής Δίκη για Τέμπη: Με τη φωτογραφία της κόρης του στα χέρια κατέθεσε ο Ηλίας Παπαγγελής – «Αυτή είναι η Αναστασούλα»
Newsauto.gr

Η BMW θέλει νέα M1, η «τσέπη» της όχι (+video)

Δύο υψηλόβαθμα στελέχη του M Division θέλουν να αναβιώσουν το όνομα M1 και να έχουν μία νέα ναυαρχίδα στη γκάμα του. Ωστόσο, υπάρχουν σημαντικά εμπόδια.

Η ιδέα μίας νέας M1 συζητιέται εδώ και χρόνια, με τους φίλους της BMW να ζητούν από την εταιρεία να επιστρέψει στην κατηγορία των supercar, εκεί όπου οι ανταγωνιστές της έχουν παρουσιάσει εντυπωσιακές προτάσεις.

Η Audi είχε για χρόνια το R8, ενώ η Mercedes-AMG διαθέτει σήμερα την GT, με τη BMW να επιλέγει να επικεντρωθεί στα σπορ μοντέλα παραγωγής και όχι σε μία σκληροπυρηνική ναυαρχίδα.

Ωστόσο, ο επικεφαλής της BMW M, Φρανκ φαν Μιλ, δεν έκρυψε την επιθυμία του να δει το ιστορικό όνομα M1 να επιστρέφει. Στο περιθώριο των 24 Ωρών Le Mans, όπου παρουσιάστηκε και το πρωτότυπο M Concept Neue Klasse, δήλωσε πως αν δεν υπήρχαν οικονομικοί περιορισμοί, η πρώτη του επιλογή θα ήταν μία νέα M1.

Ακριβώς την ίδια απάντηση έδωσε και ο επικεφαλής σχεδίασης της BMW M, Όλιβερ Χάιλμερ, δείχνοντας ότι η ιδέα βρίσκει υποστηρικτές στα υψηλότερα κλιμάκια του M Division.

Το πρόβλημα, όμως, δεν είναι η διάθεση, αλλά η βιωσιμότητα του εγχειρήματος. Μία νέα M1 θα έπρεπε να σταθεί αντάξια της μυθικής προκατόχου της, αλλά και να προσελκύσει αρκετούς αγοραστές ώστε να δικαιολογηθεί η επένδυση εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ που απαιτεί η εξέλιξή της.

Σε αντίθεση με ανταγωνιστές της, η BMW δεν μπορεί να μοιραστεί το κόστος ανάπτυξης με άλλες μάρκες του ίδιου ομίλου. Η Audi, για παράδειγμα, αξιοποιεί τις συνέργειες του Volkswagen Group, με αποτέλεσμα να μπορεί να χρησιμοποιεί κοινές πλατφόρμες, κινητήρες και υβριδικά συστήματα με τη Lamborghini, μειώνοντας σημαντικά το κόστος εξέλιξης ενός supercar.

Για τη BMW, αντίθετα, μία νέα M1 θα έπρεπε ουσιαστικά να εξελιχθεί εσωτερικά, είτε με ένα ολοκαίνουργιο σύστημα κίνησης είτε με εκτεταμένη προσαρμογή υφιστάμενης τεχνολογίας. Πρόκειται για μία επένδυση που δύσκολα θα αποσβεστεί από τις περιορισμένες πωλήσεις ενός τόσο εξειδικευμένου μοντέλου.

Έτσι, όσο έντονη κι αν είναι η επιθυμία των ανθρώπων της BMW M να επαναφέρουν το εμβληματικό όνομα, η πραγματικότητα των οικονομικών δεδομένων φαίνεται να κρατά προς το παρόν το πρότζεκτ στο συρτάρι.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΕΜΠ: Σχεδόν 1 στα 4 πρατήρια κλέβει καύσιμο στην αντλία, στην Αττική

Tο Skoda Octavia θα ανανεωθεί και πάλι

Flyover Θεσσαλονίκης: Παίρνει μορφή η νέα υπερυψωμένη γέφυρα (+VIDEO)

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...