Τελευταία νέα
Βουλή: «Ναι» στην άρση ασυλίας της Κωνσταντοπούλου και του Πολάκη – «Όχι» για Πλεύρη και Θεοδωρικάκο Πολάκης: «Δεν προσκυνάω όσες μηνύσεις και να κάνετε» Υπουργείο Υγείας για MedWatch: Μείωση 91% στις διαφημίσεις ιατρικών υπηρεσιών μέσα σε 10 ημέρες Μαρινάκης για Τριαντόπουλο: Ας αφήσουμε επιτέλους τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της Φραγκίσκος Κουτεντάκης: Μπορεί να πέσει η τιμή των καυσίμων; Φωτιά τα φοιτητικά σπίτια: 700 ευρώ για 50 τ.μ. στο κέντρο της Αθήνας – Οι ακριβότερες περιοχές σε Αττική και Θεσσαλονίκη Τσίπρας από Ηλεία: Το πάρτι πελατειακών σχέσεων και διαφθοράς στον ΟΠΕΚΕΠΕ συνεχίζεται Αλ. Τσίπρας: Το πάρτι του ΟΠΕΚΕΠΕ ένα πάρτι πελατειακών σχέσεων και διαφθοράς συνεχίζεται Μαρινάκης για Τριαντόπουλο και Τέμπη: «Εξοργιστικό το ΠΑΣΟΚ να μιλά για δικαίωση – Δεν έβαλαν μυαλό» Οι δημιουργοί του μίσους Η αλαζονεία ως ιδεολογία ΣΥΡΙΖΑ:Τρίτο βίντεο για “κόκκινα δάνεια”-“Τέλος στον φόβο από funds και εισπρακτικές”
Thefaq.gr

Θεοδωράκης – ΕΛ.Α.Σ: «Γροθιά στο στομάχι» οι 400 φοιτητές που δεν πάνε στο Πανεπιστήμιο Πατρών λόγω κόστους – «Η κυβέρνηση τρέχει κατόπιν εορτής»

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για την ακρίβεια και το αυξημένο κόστος διαβίωσης άσκησε ο Γρηγόρης Θεοδωράκης, αναφερόμενος παράλληλα στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και στις προτάσεις της ΕΛ.Α.Σ. για μείωση ΕΦΚ και ΦΠΑ, πλαφόν στα περιθώρια κέρδους και φορολόγηση των υπερκερδών στα διυλιστήρια.

«Γροθιά στο στομάχι της ελληνικής κοινωνίας ότι 400 φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Πάτρας δεν πάνε να σπουδάσουν γιατί οι οικογένειές τους δεν αντέχουν το οικονομικό βάρος» τόνισε ο τομεάρχης Δημόσιας Διοίκησης, Γρηγόρης Θεοδωράκης μιλώντας στη Ναυτεμπορική και τους δημοσιογράφους Νικόλ Λειβαδάρη και Φίλιππο Φιλιππακόπουλο.
Ανέφερε επίσης ότι είναι «ένα τεράστιο καμπανάκι» για αυτό και ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ μίλησε για «το επίδομα 500 ευρώ για 10 μήνες σε 80.000 φοιτητές που περνάνε σε περιφερειακά πανεπιστήμια».
«Δυστυχώς η κυβέρνηση τρέχει κατόπιν εορτής και από τις δηλώσεις στελεχών της καταλαβαίνουμε ότι είναι πολύ μακριά από την πραγματικότητα» σημείωσε ο Γρηγόρης Θεοδωράκης.
Νωρίτερα αναφέρθηκε και στα σοβαρά προβλήματα που δημιουργεί η ακρίβεια στον αγροτικό κόσμο με χαρακτηριστικό παράδειγμα των αγροτών «της ελαιοπαραγωγής στην Αιτωλοακαρνανία οι οποίοι δεν μαζεύουν τις ελιές γιατί η τιμή που πωλούν δεν βγάζει το κόστος, το οποίο έχει εκτοξευθεί στα ύψη λόγω της υψηλής τιμής στην ενέργεια και στα καύσιμα που συμπαρασύρει τα πάντα».
«Μέχρι πρότινος η κυβέρνηση μας έλεγε ξεκάθαρα ότι διαφωνούσε με τη μείωση του ΕΦΚ και τη μείωση του ΦΠΑ. Είναι η πρώτη φορά και χαίρομαι που το άκουσα από τον κ. Συρίγο που κυβερνητικά στελέχη λένε ότι ναι, θα προχωρήσουμε.».
Συνεχίζοντας περιέγραψε τα μέτρα που προτείνει η ΕΛ.Α.Σ. για την αντιμετώπιση της ακρίβειας: «ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε τέσσερα συγκεκριμένα εργαλεία στον δημόσιο διάλογο τη μείωση του ΕΦΚ, τη μείωση του ΦΠΑ, την επιβολή πλαφόν στο περιθώριο κέρδους και στα διυλιστήρια και βεβαίως και την φορολόγηση των υπερκερδών στα διυλιστήρια. Από εκεί λοιπόν μπορούμε να βρούμε έσοδα. Είναι ξεκάθαρο ότι αν προχωρήσουμε σε μια έκτακτη φορολόγηση, πέρα από το προφανές που έχει όμως.»
Συμπέρανε τέλος ότι «είναι ζήτημα πολιτικής βούλησης και πρέπει να καταλάβουμε ότι υπάρχει μια αδήριτη κοινωνική ανάγκη» (για τη λήψη μέτρων).

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...