Τελευταία νέα
K. Πιερρακάκης: Φεύγει το τελωνείο από το κέντρο της Καβάλας Η ΕΥΔΑΠ δηλώνει ετοιμότητα για την κακοκαιρία – Νέα έργα αποχέτευσης στον Άλιμο Ο CEO της Audi και ο Τραμπ «χέρι – χέρι» σε προεκλογική εκδήλωση μετά την επένδυση των 4,2 δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ Λαύριο: Πάνω από 18 κιλά κοκαΐνης σε ειδική κρύπτη αυτοκινήτου – Συνελήφθη 43χρονος Εθνική ομάδα: «Συναγερμός» για Μαυροπάνο – Τραυματίστηκε στο γόνατο σε ματς της Premier League Παπαδοπούλου: Ατελείωτα κυβερνητική fake news- Πόσο πιο χαμηλά θα φτάσετε για να συκοφαντήσετε τον Τσίπρα; Basketgate: Ο Τάσος Πηλοΐδης θα κάνει μήνυση στον Βαγγέλη Τσάπα Η ΕΛΑΣ απαντά στην «λάσπη» Γεωργιάδη για το Χωριάτικο: «Καμία σχέση με τον νόμο Παρασκευόπουλου» Γκουτέρες: Απαράδεκτες οι παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου και της Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας Θεοχάρης για Αθηναϊκή Λέσχη και λόμπι υπέρ του Ισραήλ: «Εγώ με τον κ. Τσιάρα βεβαίως βοηθάμε οργανωτικά» ΠΑΣΟΚ για παραίτηση Μπεκίρη: Δεν απάντησε ούτε αν υπάρχει ΦΕΚ, ούτε αν έχει πτυχίο «Αρπάχτηκαν» Άδωνις Γεωργιάδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου στη Βουλή: «Με Α και ΟΥ διώξαμε Αριστερούς σαν εσάς» – «Ακροδεξιέ φασίστα»
Thefaq.gr

Θεοχάρης για Αθηναϊκή Λέσχη και λόμπι υπέρ του Ισραήλ: «Εγώ με τον κ. Τσιάρα βεβαίως βοηθάμε οργανωτικά»

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Χάρης Θεοχάρης, τοποθετήθηκε από το βήμα της Βουλής σχετικά με τη συνδρομή του ίδιου και του Κώστα Τσιάρα στο οργανωτικό σκέλος των συναντήσεων και των επαφών με το Israel Allies Foundation.

Ως απάντηση σε επίκαιρη ερώτηση που έθεσε στην Ολομέλεια ο βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας, Αλέξανδρος Καζαμίας, ο υφυπουργός επιβεβαίωσε την εμπλοκή του, καθιστώντας παράλληλα σαφές ότι η οργανωτική αυτή βοήθεια δεν συνεπάγεται με την αποδοχή των θέσεων της οργάνωσης (που μεταξύ άλλων είναι η μεταφορά της πρωτεύουσας του Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ).
Συγκεκριμένα, ο κ. Θεοχάρης ξεκαθάρισε τη θέση του απέναντι στα δημοσιεύματα που αναφέρονταν στη συνάντηση στην Αθηναϊκή Λέσχη και στη συγκρότηση φιλοϊσραηλινού λόμπι, δηλώνοντας:
«Εγώ με τον κ. Τσιάρα βοηθούμε οργανωτικά στο να γίνουν αυτές οι συναντήσεις και οι συνεργασίες. Βεβαίως βοηθάμε οργανωτικά. Αυτό δεν έχει σχέση με υιοθέτηση θέσεων. Μη θολώνετε τα νερά. Δεν στοιχειοθετεί η συζήτηση με κάποιον τρίτο την αποδοχή των θέσεων του. Είναι οργάνωση απολύτως διαφανής, ιδρύθηκε οργάνωση και στη Κύπρο».
Από την πλευρά του, ο κ. Καζαμίας απάντησε ασκώντας δριμεία κριτική: «Είστε στρεψοδίκης! Δεν φέρεστε ως απλώς να είστε μέλος κοινοβουλευτικής ομάδας φιλίας, αλλά πρόεδρος ενός πυρήνα με ακροδεξιούς».
Ο υπουργός επανήλθε άμεσα υποστηρίζοντας: «εσείς κάνετε στρεψοδικία. Εσείς χαρακτηρίζετε ακροδεξιά και λόμπι, ούτε το ένα είναι ούτε το άλλο. Οι θέσεις της κυβέρνησης δεν έχουν αλλάξει στο ελάχιστο».

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...