Τελευταία νέα
Θεώνη Κουφονικολάκου: «Δεν έχει υπάρξει τόσο απαξιωμένο εκπαιδευτικό σύστημα όσο αυτό σήμερα, καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεταπολίτευσης» Τσίπρας από Καλαμάτα: «Θέλουμε να δώσουμε την προοπτική της νίκης – Δεν μας απασχολεί η δεύτερη θέση» Τσεχία: Κινέζος δημοσιογράφος κατηγορήθηκε για κατασκοπεία – Αθωώθηκε από το δικαστήριο Τσίπρας: Η κυβερνητική απαξίωση του ΕΣΥ φαίνεται από το ότι έχει τον Γεωργιάδη 3 χρόνια υπουργό Υγείας Νετανιάχου: Αλλάζει γραμμή και τάσσεται τώρα υπέρ ευρύτερου κυβερνητικού συνασπισμού – Βάζει όρο να μείνει πρωθυπουργός Δημοσκόπηση ALCO: Σχεδόν 7 στους 10 θέλουν κυβερνητική αλλαγή Νέα υπόθεση «Πελικό» στη Βρετανία: Γυναίκα βιαζόταν για πάνω από 20 χρόνια, ναρκωμένη από τον άνδρα της «Μνημόνιο κατανόησης» με Βουλγαρία: Σε ποιον ανήκει η κυριότητα των 48 κειμηλίων, κυρία Μενδώνη; Τσίπρας: «Η απαξία της κυβέρνησης για το ΕΣΥ αποτυπώνεται από το γεγονός και μόνο ότι έχει επί τρία χρόνια υπουργό τον Άδωνι Γεωργιάδη» Super League: Καλαμάτα και Ηρακλής μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις Συγκίνηση στα βραβεία ΠΣΑΠΠ: Η βράβευση του Τεττέη από έναν μαχητή ζωής – «Λύγισε» ο Χατζηγιοβάνης για τον μικρό Δημήτρη-Όθωνα Αντικυβερνητικά πυρά Ανδρουλάκη: Εθνικώς αναγκαίος ο στόχος για πολιτική αλλαγή – Τι είπε για τουρκολυβικό και «ήρεμα νερά»
Efsyn.gr

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης για το ηλικιωμένο ζευγάρι που απειλείται με έξωση [βίντεο]

Σήμερα το πρωί επιχειρήθηκε η έξωση ηλικιωμένου ζευγαριού, 77 και 75 ετών, από το διαμέρισμά του στην Κάτω Τούμπα Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, δεκάδες αλληλέγγυοι και μέλη σωματείων και οργανώσεων, συγκεντρώθηκαν στο σημείο για να αποτρέψουν την εκδίωξη του ζευγαριού από το σπίτι του. Λόγω της παρουσίας των διαδηλωτών η έξωση δεν προχώρησε.
Λίγες ώρες αργότερα, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης και πορεία γειτονιάς στην Κάτω Τούμπα. Στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, συνδικάτα, φοιτητικοί σύλλογοι, ομάδες συλλογικοτήτων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου, καθώς και πλήθος κόσμου.


Σύμφωνα με την Ένωση Ενοικιαστών/τριών Θεσσαλονίκης, το ανδρόγυνο απειλείται με έξωση από fund, παρά τις εκκρεμείς δικαστικές προσφυγές. Ο 77χρονος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, καθώς πάσχει από καρκίνο και άνοια, ενώ έχει υποστεί πρόσφατα εγκεφαλικό επεισόδιο.

Το ηλικιωμένο ζευγάρι, χαμηλοσυνταξιούχοι και πολιτικοί πρόσφυγες από την Τσεχοσλοβακία, έχασε το σπίτι του από fund το 2021. Έκτοτε, η οικογένεια προσπαθεί μέσω της δικαστικής οδού να αποτρέψει την έξωση, με τους δύο γιους να ζητούν να εκδικαστούν πρώτα οι εκκρεμείς υποθέσεις. Ο 77χρονος είχε μπει εγγυητής σε στεγαστικό δάνειο ύψους 145.000 ευρώ που είχε λάβει ο γιος του, ο οποίος είχε βάλει ως ενέχυρο και την πρώτη κατοικία του. Το χρέος έφτασε τις 280.000 ευρώ και, μετά την υπαγωγή του γιου στον πτωχευτικό νόμο, εκποιήθηκε και το διαμέρισμα του ηλικιωμένου. Η κατοικία του τρίτεκνου γιου παραμένει σε καθεστώς αναμονής για την αποπληρωμή του υπολοίπου της οφειλής.

Το διαμέρισμα, στον τέταρτο όροφο πολυκατοικίας στην οδό Καππαδοκίας, πωλήθηκε έναντι 85.000 ευρώ. Σύμφωνα με την οικογένεια, το μεσιτικό γραφείο που αγόρασε το ακίνητο και η δικαστική επιμελήτρια τους ενημέρωσαν μόλις τρεις ημέρες πριν ότι θα έπρεπε να εγκαταλείψουν το σπίτι, επικαλούμενοι «άμεσα εκτελεστέα εντολή». Οι δύο γιοι του ζευγαριού έχουν ασκήσει έφεση κατά της έξωσης, με τη δίκη να έχει προγραμματιστεί για τις 7 Μαρτίου. Όπως υποστηρίζουν, ζητούν να εκδικαστεί πρώτα η υπόθεση και στη συνέχεια να συμμορφωθούν με την απόφαση της Δικαιοσύνης.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...