Τελευταία νέα
Χρηματοπιστωτικό κραχ σε slow motion: Οι κίνδυνοι για την Ελλάδα Αλέξης Τσίπρας: «Σήμα κινδύνου για τη χώρα» η αγωνία των ψαράδων – Ζήτημα οι τιμές καύσιμων και η ασφάλεια στη θάλασσα Μητσοτάκης για Γλυπτά Παρθενώνα: Όχι σε διευθετήσεις που δηλώνουν ξένη ιδιοκτησία, δεν δανειζόμαστε δικούς μας θησαυρούς Ο «Ηρακλής» καθάρισε τις τράπεζες, η κοινωνία φορτώθηκε τον κίνδυνο Τραγωδία στην Κόρινθο: Νεκρός 26χρονος από το σφοδρό τροχαίο – Τραυματίστηκαν 5 νεαρά άτομα Μητσοτάκης για Γλυπτά Παρθενώνα: Δεν θα δεχθούμε διευθετήσεις που να δηλώνουν ξένη ιδιοκτησία ή δανεισμό ΕΛ.Α.Σ.: Η Μαρία Λεπενιώτη εξηγεί γιατί οι πολίτες δεν εμπιστεύονται τη Δικαιοσύνη Μητσοτάκης για συμφωνία Ελλάδας – Βουλγαρίας: «Τα μνημεία δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται ως λάφυρα πολέμου» Ο Αλέξης Τσίπρας στηρίζει τους αλιείς Στη Βουλή, την επόμενη εβδομάδα, 3 αμυντικές συμφωνίες της Ελλάδας με Ιταλία, Γερμανία–Ολλανδία και Σερβία ΝΔ: Ψηφιακή γιορτή για τα 52 χρόνια του κόμματος Μια «αεροπειρατεία» που βρομάει προβοκάτσια και μπαρούτι
Efsyn.gr

Θεσσαλονίκη: 80χρονος καταδικάστηκε επειδή έκαψε το σπίτι του γιου του – Ζήτησε να επιστρέψει στη φυλακή

 
 
 
Θεσσαλονίκη: Ηλικιωμένος καταδικάστηκε εκ νέου επειδή έκαψε το σπίτι του γιου του – Ζήτησε να επιστρέψει στη φυλακή αντί να εκτίσει την ποινή κατ’ οίκον
Στη φυλακή επιστρέφει 82χρονος που ομολόγησε ότι έβαλε φωτιά στο σπίτι του γιου του στη Θεσσαλονίκη, καταστρέφοντάς το ολοσχερώς.
Ο ηλικιωμένος κρίθηκε ένοχος και σε δεύτερο βαθμό για εμπρησμό εκ προθέσεως και φθορά ξένης ιδιοκτησίας, με την αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου έντιμου βίου. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τού επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών και 2 μηνών (από 4 έτη και 3 μήνες πρωτόδικα, χωρίς αναστολή ή μετατροπή).
Ο ίδιος ζήτησε να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής σε κατάστημα κράτησης, όπου παραμένει έγκλειστος από τον περασμένο Νοέμβριο (όταν τελέστηκε η πράξη), παρότι είχε τη δυνατότητα να υποβάλει αίτημα για κατ’ οίκον έκτιση, λόγω ηλικίας, όπως προβλέπει η νομοθεσία. «Δεν θα βλάψω κανέναν αν αφεθώ ελεύθερος, αλλά δεν θέλω να γυρίσω σπίτι και να φυλακίσω και τη σύζυγό μου», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο 82χρονος, απευθυνόμενος στους δικαστές.
Νωρίτερα, κατά την απολογία του ομολόγησε την πράξη του, λέγοντας ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή προέβη συνειδητά στον εμπρησμό. Αναγνώρισε ότι έκανε λάθος και ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του παιδιού του. Ενώπιον του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, ισχυρίστηκε ότι ο γιος του ήταν χρόνια χρήστης ουσιών και αυτή η κατάσταση δημιουργούσε σωρεία προβλημάτων. «Δεν το έκανα για να εκδικηθώ κανέναν, ούτε το έκανα για να ανακουφιστώ. Βεβαιώθηκα πρώτα ότι δεν βρίσκεται κανείς στο σπίτι», προσέθεσε.
Όπως προέκυψε κατά την ακροαματική διαδικασία, ο ίδιος φέρεται να είχε βάλει φωτιά και στο σπίτι του δεύτερου γιου του, αλλά η περίπτωση αυτή δεν έφτασε στα ακροατήρια. «Δεν έχω κάτι με τα παιδιά μου, ίσως έχουν εκείνα μαζί μου. Πρέπει κάποια στιγμή να ξαναγίνουμε οικογένεια», απολογήθηκε.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...