Τελευταία νέα
Πετρούνιας: «Χάλκινος» ο «άρχοντας των κρίκων» στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης [βίντεο] Βέλγιο: Τα μέλη του ΝΑΤΟ συζητούν επιλογές για τα Στενά του Ορμούζ χωρίς εμπλοκή της Συμμαχίας Το νέο ελληνικό καλοκαίρι: Καύσωνας, φωτιές, καπνός, κουνούπια και στη μέση η υγεία Καμπανάκι για τον ιό του Δυτικού Νείλου: Δεύτερη στην Ευρώπη η Ελλάδα μετά την Ιταλία – Οι συστάσεις του ΕΟΔΥ Άγιος Δημήτριος: Τι υποστηρίζει ο 23χρονος για το μαχαίρωμα στον 18χρονο – «Δεν θυμάμαι τίποτα» Άνδρος: Βρήκαν πάνω από 2 κιλά κοκαΐνης σε παραλίες Wall Street Journal: Πώς κατέρρευσε στη Σαουδική Αραβία το «όνειρο» της φαραωνικής πόλης του μέλλοντος [βίντεο] ΚΚΕ: Ζητεί άμεσα μέτρα για τη φοιτητική στέγη και τις ευάλωτες οικογένειες Τραγωδία στα Τζουμέρκα: Νεκρός 86χρονος που έπεσε από τη στέγη του σπιτιού του Οι 1000mods στην efsyn: Το πρώτο φεστιβάλ στο Χιλιομόδι και ένα παιδικό όνειρο που γίνεται πραγματικότητα Επιστρέφει στην αγωνιστική δράση ο 46χρονος Ροναλντίνιο: Κυνηγά το 300ό γκολ της καριέρας του FIFA: «Καμπάνα» δέκα αγωνιστικών στον Παρέδες για την «έκρηξή» του στον τελικό του Μουντιάλ
Efsyn.gr

Ιρανικό ΥΠΕΞ: Η υπογραφή του μνημονίου με τις ΗΠΑ δεν θα γίνει την Κυριακή

Ο ακριβής χρόνος υπογραφής του μνημονίου του Ισλαμαμπάντ μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν δεν θα είναι την Κυριακή, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Ισμαήλ Μπαγκέϊ, μετέδωσαν σήμερα κρατικά ΜΜΕ στην Τεχεράνη.
Ο Μπαγκέϊ δήλωσε ότι η πιθανότητα της υπογραφής του μνημονίου του Ισλαμαμπάντ τις επόμενες ημέρες δεν θα μπορούσε να αποκλειστεί, αλλά πρόσθεσε ότι χρειάζεται προσοχή σχετικά με το οποιοδήποτε σχόλιο για την ημερομηνία της υπογραφής, εξαιτίας της καθυστέρησης της άλλης πλευράς.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Σεχμπάζ Σαρίφ δήλωσε ότι ΗΠΑ και Ιράν έχουν καταλήξει σε πλαίσιο συμφωνίας και το τελικό κείμενο να έχει ήδη διαμορφωθεί.
Όπως είπε ο Σαρίφ, το Πακιστάν προετοιμάζεται για ηλεκτρονική υπογραφή των εγγράφων εντός 24 ωρών, ενώ την επόμενη εβδομάδα αναμένονται τεχνικού επιπέδου διαπραγματεύσεις για την εφαρμογή της συμφωνίας.
Βιάζεται ο Τραμπ να κλείσει την συμφωνία
Την ίδια ώρα, διεθνή μέσα αναφέρουν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ επιδιώκει να «κλείσει» μια συμφωνία με το Ιράν πριν από τη σύνοδο της G7, που ξεκινά τη Δευτέρα.
Σύμφωνα με τον Independent, το κλίμα, ωστόσο, παραμένει αντιφατικό.
Ο Τραμπ κατηγόρησε μέσω Truth Social ότι οι ιρανικές διαρροές για τους όρους της συμφωνίας «δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα», χαρακτηρίζοντας τους Ιρανούς αξιωματούχους «ανέντιμους» και τις δηλώσεις τους «ψευδείς και γελοίες».
Παράλληλα, ιρανικά κρατικά μέσα ανέφεραν ότι το προσχέδιο συμφωνίας περιλαμβάνει άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ και πρόβλεψη για τον τερματισμό των εχθροπραξιών στον Λίβανο, χωρίς ωστόσο να υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση από τις ΗΠΑ.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...