Τελευταία νέα
ΣΥΡΙΖΑ: Η Ελενα Ακρίτα στη θέση της αντιπροέδρου της Βουλής ΕΛΑΣ για ανάρτηση Μητσοτάκη: Άνθρακες ο θησαυρός για τις συντάξεις χηρείας Ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε την Έλενα Ακρίτα για αντιπρόεδρο της Βουλής – «Σιδεροκέφαλη» της ευχήθηκε η Ρένα Δούρου Μητσοτάκης για συντάξεις χηρείας: Ένα πρόβλημα που αφορούσε χιλιάδες οικογένειες λύνεται οριστικά – Υποχώρηση της κυβέρνησης βλέπει η αντιπολίτευση Σχολική Στέγη Στη Ρώμη υπογράφεται η συμφωνία ελληνο-ιταλική συμφωνία για τις δύο φρεγάτες Στη Μόσχα ο διευθυντής της CIA Τζον Ράτκλιφ: Δεν συνάντησε τον Πούτιν, λέει το Κρεμλίνο Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει την Έλενα Ακρίτα για αντιπρόεδρο της Βουλής (vid) Μπρίφινγκ η επιστροφή: Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών επανέρχεται από τη Θεσσαλονίκη ΚΚΕ για συντάξεις χηρείας: Ο Μητσοτάκης έχει το θράσος να παρουσιάζει ως «παροχή» τη μη περικοπή Ρέθυμνο: Επικίνδυνη προσπέραση στην επαρχιακή οδό Σπηλίου – «Από τύχη γλιτώσαμε το μοιραίο» [βίντεο] Ακρίτα για Καρυστιανού: «Είπε ότι γιατροί κάνουν αμβλώσεις στον 7ο μήνα – Τους έχει καταγγείλει;»
Kosmoslarissa.gr

Ιός του Δυτικού Νείλου: Μπορεί να μεταδοθεί και στους σκύλους – Τι να κάνουν οι ιδιοκτήτες

Ο ιός του Δυτικού Νείλου μπορεί να προσβάλει και τους σκύλους, συνήθως όμως χωρίς σοβαρά συμπτώματα, καθώς μεταδίδεται κυρίως από τσίμπημα μολυσμένων κουνουπιών. Οι ιδιοκτήτες καλούνται να είναι σε εγρήγορση για σημάδια όπως πυρετός, αδυναμία, αστάθεια, σπασμούς ή αλλαγές στη συμπεριφορά και να επικοινωνούν άμεσα με κτηνίατρο αν εμφανιστούν, ενώ παράλληλα πρέπει να προστατεύουν τα ζώα από τα κουνούπια και να αποφεύγουν τη χρήση ακατάλληλων εντομοαπωθητικών.
Πιο αναλυτικά
Προσθέστε την parallaximag.gr ως προτεινόμενη πηγή στη Google
Ο ιός του Δυτικού Νείλου, που μεταδίδεται μέσω τσιμπήματος μολυσμένων κουνουπιών, μπορεί να προσβάλει όχι μόνο τον άνθρωπο, αλλά και τους σκύλους.
Στους περισσότερους σκύλους η λοίμωξη δεν προκαλεί σοβαρά συμπτώματα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ωστόσο, μπορεί να εμφανιστούν ενδείξεις που απαιτούν άμεση επικοινωνία με κτηνίατρο.
Τα σημάδια που χρειάζονται προσοχή περιλαμβάνουν πυρετό, έντονη αδυναμία, μειωμένη όρεξη, δυσκολία στο περπάτημα, αστάθεια, σπασμούς, αδυναμία στα άκρα και αλλαγές στη συμπεριφορά.
Τα σοβαρότερα περιστατικά συνδέονται κυρίως με νευρολογικά συμπτώματα, γι’ αυτό και κάθε ξαφνική αλλαγή στην κίνηση ή τη συμπεριφορά του ζώου θα πρέπει να αξιολογείται από κτηνίατρο.
Πώς μεταδίδεται, τι να κάνουν οι ιδιοκτήτες
Η μετάδοση γίνεται κυρίως από μολυσμένα κουνούπια. Οι σκύλοι, όπως και οι άνθρωποι, θεωρούνται τυχαίοι ξενιστές του ιού και δεν αποτελούν συνήθη πηγή μετάδοσής του σε άλλα ζώα ή ανθρώπους.

Η προστασία από τα κουνούπια είναι ιδιαίτερα σημαντική, με τους ιδιοκτήτες να μπορούν να περιορίσουν την έκθεση των κατοικίδιων στα κουνούπια, απομακρύνοντας στάσιμα νερά από αυλές και μπαλκόνια και χρησιμοποιώντας κτηνιατρικά εγκεκριμένα εντομοαπωθητικά προϊόντα.
Είναι αυτονόητο ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται αυθαίρετα προϊόντα για ανθρώπους στα ζώα, καθώς ορισμένες ουσίες μπορεί να είναι επικίνδυνες ή τοξικές για τους σκύλους.
Αν ένας σκύλος παρουσιάσει πυρετό, έντονη αδυναμία ή, κυρίως, νευρολογικά συμπτώματα, συνιστάται άμεση επικοινωνία με κτηνίατρο.
Πηγή: iefimerida.gr

Αναδημοσίευση couscous.gr
Το άρθρο Ιός του Δυτικού Νείλου: Μπορεί να μεταδοθεί και στους σκύλους – Τι να κάνουν οι ιδιοκτήτες εμφανίστηκε πρώτα στο kosmoslarissa.gr.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...