Τελευταία νέα
Καραλής και Τεντόγλου το… διασκέδασαν μετά το Diamond League της Ζυρίχης Τη Δευτέρα στο Τελ Αβίβ οι υπογραφές για τον «σιδερένιο θόλο» του Αιγαίου – 4 συμβάσεις αξίας 3,1 δισ. ευρώ Χατζηδάκης: 5,3 δισ. το Κοινωνικό Κλιματικό Ταμείο, νέο “Εξοικονομώ” για 62.000 κατοικίες-“Δεν έτυχε… πέτυχε” Κατατακτήριες εξετάσεις: Πώς «κόβεσαι» ενώ έχεις πάνω από 30 μονάδες – Το παράδειγμα από το Πανεπιστήμιο Πατρών Δημήτρης Κόκοτας: Στην Αγία Βαρβάρα το τελευταίο «αντίο» στον αγαπημένο τραγουδιστή [εικόνες – βίντεο] Παύλος Μαρινάκης: Εκτεθειμένο το ΠΑΣΟΚ στην περίπτωση της Έλενας Ακρίτα – Με μήνυση απειλεί η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Μητσοτάκης από Φλώρινα: Δρομολογούνται νέες παραγωγικές επενδύσεις με καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας Οθωνοί: 30χρονη Ιταλίδα τραυματίστηκε από προπέλα θαλαμηγού – Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση Ο Ολυμπιακός τελικά έκλεισε τον Πέντερσεν από την Τορίνο – Στα 8 εκατ. ευρώ το ντιλ Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τη βιομηχανία:Από σήμερα σε ισχύ- 13 ερωτήσεις και απαντήσεις Χανιά: 31χρονος πυροβόλησε κατά λάθος φίλο του μετά από κυνήγι – Ισχυρίστηκε ότι ήταν μεθυσμένος Τι είναι το νέο Χωροταξικό για Βιομηχανία & Logistics – Όλοι οι νέοι κανόνες
Efsyn.gr

Και η ΕΛΑΣ στηρίζει Ακρίτα: «Είναι ένας πάρα πολύ αξιόλογος άνθρωπος»

Την στήριξή της στην Έλενα Ακρίτα σχετικά με το ζήτημα της εκλογής της στην προεδρεία της Βουλής εξέφρασε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.Α.Σ. Θεώνη Κουφονικολάκου, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, απαντώντας εμμέσως και στο αίτημα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά, να τοποθετηθεί το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα για το θέμα.
Συγκεκριμένα, η κ. Κουφονικολάκου ανέφερε ότι η Έλενα Ακρίτα είναι ένα πολύ αξιόλογο άτομο με σημαντικές παρεμβάσεις, ενώ ταυτόχρονα καταλόγισε στην κυβέρνηση «καθεστωτισμό» και «αδωνισμό».
Ειδικότερα, κληθείσα να σχολιάσει τη στάση της ΝΔ απέναντι στην Έλενα Ακρίτα και την άποψη ότι είναι πολύ «τοξική» και γι’ αυτό δεν την ψηφίζει για αντιπρόεδρο της Βουλής, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.Α.Σ. σχολίασε πως διαφωνεί.
Και πρόσθεσε: «εγώ θεωρώ ότι είναι ένας πάρα πολύ αξιόλογος άνθρωπος, ο οποίος έχει κάνει πάρα πολύ σημαντικές παρεμβάσεις, σε κρίσιμα πεδία». «Βλέπω σε αυτή την κριτική» συνέχισε, «αυτό που επιβεβαιώνεται και με άλλες πρακτικές της Νέας Δημοκρατίας, όπως με την εργαλειοποίηση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας στην περίπτωση των Εξεταστικών, βλέπω μία έκδηλη τάση καθεστωτισμού».
Άλλωστε, στην αρχή της συνέντευξή της, όταν ρωτήθηκε για τα περί «απρέπειας» που καταλόγισε η κυβέρνηση στον Αλέξη Τσίπρα για την παρουσία του στη Θεσσαλονίκη πριν τον πρωθυπουργό, η Θεώνη Κουφονικολάκου καταλόγισε γενικότερα στην κυβερνητική παράταξη  πρακτικές «αδωνισμού», ότι δηλαδή έχει ως τακτική το να παράγει θόρυβο.
«Δεν ασχολούμαστε» ανέφερε, «είμαστε επικεντρωμένοι στη σκληρή δουλειά που μας περιμένει τις επόμενες μέρες. Η Νέα Δημοκρατία γενικά όλο αυτό το διάστημα προκαλεί θόρυβο, είναι αυτό που περιγράφουμε πολύ συχνά και ως φαινόμενο “αδωνισμού”, κινείται μεταξύ τοξικότητας και θεατρικών τρικ απεικόνισης της πραγματικότητας».
Η κ. Κουφονικολάκου απέδωσε την τακτική αυτή σε μια προσπάθεια να απομακρυνθεί η συζήτηση από την οικονομία. Σημείωσε ότι είναι δύσκολο για την κυβέρνηση να ανταποκριθεί στη σύγκριση με το 2019 και το τότε επίπεδο διαβίωσης των πολιτών. «Είναι δύσκολο», είπε, «γιατί οι πολίτες λένε στις δημοσκοπήσεις, πως ήταν καλύτερα από πλευράς ακρίβειας, ήταν μικρότερη η στεγαστική επιβάρυνση, ήταν 40% – 45% μικρότεροι οι λογαριασμοί και η χώρας μας αυτή τη στιγμή βρίσκεται στις χειρότερες θέσεις και στην αγοραστική δύναμη». Σημείωσε ότι το μέσο εισόδημα για τους Έλληνες είναι 18.000 ευρώ όταν είναι 40.000 ο μέσος ετήσιος ευρωπαϊκός μισθός, ενώ αναφέρθηκε σε ενεργειακή φτώχεια, στεγαστική επιβάρυνση, φαινόμενα κοινωνικού αποκλεισμού λόγω φτώχειας, μη εξυπηρετούμενες ανάγκες υγείας. Τόνισε ακόμη πως ήταν «επώδυνο» για την κυβέρνηση το ότι η Ελλάδα κατέγραψε τη χειρότερη επίδοση μεταξύ των ανεπτυγμένων κρατών – μελών του ΟΟΣΑ πρόσφατα, σε ό,τι αφορά το πραγματικό διαθέσιμο εισόδημα. Άρα, εκτίμησε, δημιουργείται θόρυβος γι’ αυτούς τους λόγους.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...