Τελευταία νέα
ΜέΡΑ 25: Data center στη Λάρισα – Καμία λευκή επιταγή σε βάρος του νερού, της αγροτικής παραγωγής και της τοπικής κοινωνίας Νίκος Δένδιας για τα 250 χρόνια Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ: Οι ελληνοαμερικανικοί δεσμοί είναι ισχυροί Τέσσερις συλλήψεις για τρεις πυρκαγιές από αμέλεια σε Αργολίδα, Καβάλα και Κορινθία Νικόλας Φαραντούρης: Η απάντηση στα δημοσιεύματα για την απόσπαση της συζύγου του στην ελληνική αντιπροσωπεία της ΕΕ – «Έγινε νόμιμα» Γιώργος Καραμέρος: Παραιτείται από τον ΣΥΡΙΖΑ και παραδίδει τη βουλευτική του έδρα Όρκους εκδίκησης μπροστά στο φέρετρο του Khamenei δίνουν οι Ιρανοί – Το πένθος γίνεται οργή κατά των ΗΠΑ Θρίλερ στην Κατερίνη: Εντοπίστηκε 50χρονη νεκρή στο σπίτι της πεθεράς της – Είχε τραύματα στο μέτωπο Ο Μαμντάνι είναι «Swiftie» και αποκαλύπτει τα αγαπημένα του τραγούδια Μ. Καρυστιανού: Πολιτική εκμετάλλευση από τη ΝΔ του τρομοκρατικού χτυπήματος στη Θεσσαλονίκη Απάντηση Φαραντούρη σε δημοσίευμα: «Είναι θλιβερό γυναίκες σαν τη Δώρα να γίνονται στόχος ανδρών με πλαστά πτυχία» Παραιτήθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ και από βουλευτής ο Γιώργος Καραμέρος Marseaux: Δέκα άλμπουμ που έχω πάντα μαζί μου
Libre.gr

Και ο πρώην Δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης, στην ΕΛ.Α.Σ.- “Γιατί με τον Τσίπρα”

Με μια ανάρτηση στο Facebook, ο Απόστολος Καλογιάννης, δήμαρχος Λαρισαίων μέχρι το 2023, ανακοίνωσε ότι έγινε μέλος του κόμματος ΕΛΑΣ του Αλέξη Τσίπρα, γράφοντας μάλιστα ότι είναι «μέσα στους πρώτους 300 που υπογράφουν την ιδρυτική διακήρυξη».

Όπως έγραψε ο Απόστολος Καλογιάννης, αποφάσισε να ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα και να περάσει «από τη Συμπαράταξη Λαρισαίων, στην Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη».

«Στους καιρούς μας και σ’ ένα τόσο πολύπλοκο διεθνές περιβάλλον, η ευθύνη για τη δημιουργία μιας Ελλάδας σοβαρής, αξιόπιστης και ισχυρής ανήκει σε όλους μας. Κανείς μας δεν μπορεί να κρυφτεί, κανείς να προσποιηθεί πως δεν τον αφορά. Όχι πάντως εγώ» τονίζει στην ανάρτησή του.

Αναλυτικά η ανάρτηση Καλογιάννη:

Γιατί με τον Τσίπρα

Από το μακρινό 1989 και με αιτία τα πολιτικά γεγονότα της τότε εποχής, ενώ ήδη είχα συμπληρώσει έξι χρόνια ως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και περίπου δέκα χρόνια κομματικής ένταξης, έκανα τη συνειδητή επιλογή στη συνέχεια της αυτοδιοικητικής μου πορείας, να μείνω μακριά από τα κόμματα. Θεωρώντας αυτονόητο, πως όταν υπηρετείς ένα θεσμό που εξ΄ορισμού καλείται να βελτιώσει την καθημερινότητα του πολίτη, οφείλεις να μένεις μακριά από τις κομματικές εξαρτήσεις, που πολλές φορές περιορίζουν τις επιλογές σου.

Πολιτεύτηκα από την αρχή και για πολλά χρόνια, είτε από την πλευρά της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου, είτε ως Δήμαρχος Λαρισαίων χωρίς διαχωρισμούς και κυρίως χωρίς αποκλεισμούς για τους πολίτες, σεβόμενος την όποια πολιτική τους τοποθέτηση ή κομματική ένταξη. Με ανιδιοτέλεια, θεσμικότητα, συλλογική δουλειά και ευθύνη.

Βεβαίως είχα τις πολιτικές μου πεποιθήσεις – δεν τις έκρυψα άλλωστε ποτέ – και αντίστοιχα τις επιλογές μου μπροστά στην κάλπη των εθνικών εκλογών. Ποτέ όμως αυτές οι προτιμήσεις δεν επηρέασαν την αυτοδιοικητική μου κρίση.

Σήμερα, για πρώτη φορά, μετά από τόσες δεκαετίες και απαλλαγμένος πλέον από τα αυτοδιοικητικά μου καθήκοντα, γίνομαι μέλος ενός κόμματος. Είχα την εξαιρετική τιμή να είμαι μέσα στους πρώτους 300 που υπογράφουν την ιδρυτική διακήρυξη της ΕΛ.Α.Σ (Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη), ανταποκρινόμενος στο αντίστοιχο κάλεσμα του πρώην Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Από τη Συμπαράταξη Λαρισαίων στην Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη λοιπόν.

Ήταν μια συνειδητή επιλογή. Στην πραγματικότητα νιώθω πως είναι η συμμετοχή μου σ’ ένα σχήμα που μπορεί να δώσει πολιτικές και αξιόπιστες απαντήσεις στα σύγχρονα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας. Να απαντήσει στο ερώτημα πως μπορούμε στη χώρα μας να ζήσουμε με στιβαρή δημοκρατία, ακηδεμόνευτη δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια των πολιτών, στοιχεία που συνθέτουν και συνέθεταν πάντα την έννοια του πατριωτισμού στη χώρα μας.

Στους καιρούς μας και σ’ ένα τόσο πολύπλοκο διεθνές περιβάλλον, η ευθύνη για τη δημιουργία μιας Ελλάδας σοβαρής, αξιόπιστης και ισχυρής ανήκει σε όλους μας. Κανείς μας δεν μπορεί να κρυφτεί, κανείς να προσποιηθεί πως δεν τον αφορά. Όχι πάντως εγώ.

Με τον Αλέξη Τσίπρα λοιπόν. Με την ΕΛ.Α.Σ. Για το σήμερα και το αύριο της χώρας μας. Για εμάς και τα παιδιά μας. Για την Ελλάδα.

Κουφονικολάκου: Και ο πιο δύσπιστος πολίτης δεν έχει αμφιβολία για την εντιμότητα του Τσίπρα

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...