Τελευταία νέα
Αυστραλία: Δημοσιογράφος και περαστικός απεγκλώβισαν οδηγό από όχημα που βυθιζόταν [βίντεο] Conference League: Πάρτι Παναθηναϊκού στο Καζακστάν – Σκόρπισε στους… 5 ανέμους την Καϊράτ Και βούτυρο και κανόνια Ο Γιώργος Κώτσηρας παίρνει εξιτήριο από το Ιπποκράτειο – Είχε επεισόδιο προκάρδιου άλγους Σπείρα έκλεβε μηχανές σκαφών στην Αττική: Πάνω από τις 800.000 ευρώ η λεία, δικογραφία για τέσσερα άτομα Pizza Fan: Μέλη του κυκλώματος εντοπίζουν συνεχώς οι αρχές – Πάνω από 20 οι συλλήψεις Τσίπρας για τουρκολιβυκό: «Η στρατηγική του δεδομένου συμμάχου οδηγεί σε εθνικές ήττες» Ο κύβος ερρίφθη: Αυτή είναι η τιμωρία του Ολυμπιακού στον Ντόρσεϊ Στο “Ιπποκράτειο” μεταφέρθηκε ο Κώτσηρας- Είναι καλά στην υγεία του Η Lunar και ο HOMR μιλούν στην «Εφ.Συν.»: Ελλάς-Γαλλία… χιπ-χοπ συμμαχία Τι είναι τελικά ο Τσίπρας; Απάντηση Μαρινάκη σε Τσίπρα με αφορμή το τουρκολιβυκό μνημόνιο: «Έχει το θράσος να μιλά για “εθνικές ήττες”»
Efsyn.gr

Καμπανάκι από τους βενζινοπώλες: Αν δεν ληφθούν μέτρα, τη 1 Σεπτεμβρίου θα έχουμε 2,20 μέση τιμή αμόλυβδης

Την εκτίμηση ότι το επόμενο διάστημα έρχονται αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων, και μάλιστα ότι οι τελευταίες αυξήσεις στα διυλιστήρια δεν έχουν ακόμη καν περάσει πλήρως στην αντλία, εξέφρασε σήμερα Σάββατο μιλώντας στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος Μιχάλης Κιούσης.
Όλα αυτά, ενώ τη Δευτέρα 31 Αυγούστου λήγει η περίοδος εφαρμογής του μέτρου «Fuel Pass».

Όπως ανέφερε ο κ. Κιούσης, με βάση τα προχθεσινά στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης η μέση τιμή της αμόλυβδης πανελλαδικά έχει φτάσει τα 2,015 ευρώ, ενώ το πετρέλαιο κίνησης διαμορφώνεται στα 2,020 ευρώ. Όπως σημείωσε, ελάχιστοι είναι πλέον οι νομοί όπου η μέση τιμή βρίσκεται κάτω από τα 2 ευρώ.
Ο κ. Κιούσης εξήγησε ότι οι αυξήσεις από τα διυλιστήρια των τελευταίων 7 ημερών ανέρχονται σε περίπου 11-12 λεπτά για το πετρέλαιο και 6-7 λεπτά για τη βενζίνη, ωστόσο μέχρι στιγμής έχουν μετακυλιστεί στην αντλία μόνο 3 και 5 λεπτά αντίστοιχα. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, απαιτούνται περίπου 7 έως 8 εργάσιμες ημέρες προκειμένου οι μεταβολές στις τιμές των διυλιστηρίων να περάσουν πλήρως στις τιμές καταναλωτή.
Όπως τόνισε ο κ. Κιούσης, η κατάσταση στις διεθνείς αγορές παραμένει νευρική και τα γεωπολιτικά γεγονότα εξακολουθούν να επηρεάζουν τις τιμές της ενέργειας.
«Αν δεν αλλάξει κάτι, αν η επιδότηση από το κράτος δεν παραταθεί και δεν ενισχυθεί, στην 1η Σεπτεμβρίου θα έχουμε 2,20 τη βενζίνη και 2,25 το πετρέλαιο κίνησης», ανέφερε. Υπογράμμισε την ανάγκη, η κυβέρνηση να επανεξετάσει άμεσα τα μέτρα μείωσης των τιμών, καθώς απομένουν μόλις 9 ημέρες μέχρι το τέλος Αυγούστου.
Παράλληλα, εξέφρασε την ανησυχία του για τις επιπτώσεις που θα μπορούσε να έχει μια νέα άνοδος του πετρελαίου κίνησης στην πραγματική οικονομία, καθώς το κόστος μεταφοράς επηρεάζει συνολικά την αλυσίδα παραγωγής και διακίνησης προϊόντων.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...