Τελευταία νέα
Ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε νέα παρέμβαση στο ρεύμα 95 εκατ. ευρώ για κλάδους της παραγωγής Παρίσι: Στο πλευρό της αγωνιζόμενης νεολαίας της Γαλλίας οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ Μητσοτάκης στον ΣΕΒ: Άμεση στήριξη της βιομηχανίας με επιδότηση του ρεύματος, με κόστος 95 εκατ. ευρώ Τσίπρας: Η ΕΛΑΣ είναι ο ρυθμιστής του πολιτικού σκηνικού Δεν κοπάζει η οργή των μαθητών στη Γαλλία: «Το κράτος σκότωσε την εκπαίδευση» [εικόνες – βίντεο] Κουτεντάκης (ΕΛ.Α.Σ): «Εξάντλησαν την εφεδρεία πριν τη χρειαστούν» – Βλέπει νέο δημοσιονομικό χώρο τον Απρίλιο και «προεκλογικό δώρο» Τσίπρας: Ήρθαμε για να κάνουμε πράξη την πολιτική αλλαγή-Ποιους χαρακτήρισε “σύγχρονες Μαρίες Αντουανέτες της ΝΔ” Τσίπρας : Αν δεν υπήρχε η ΕΛ.Α.Σ. ο Μητσοτάκης θα είχε έναν εύκολο περίπατο Οι προτάσεις της Κομισιόν για να αποφύγει «νέους Όρμπαν» – Δέσμη μέτρων για την ένταση νέων χωρών Live η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ Διαδηλώσεις στην Αθήνα κατά της επίσκεψης Ρούμπιο: «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών» [εικόνες – βίντεο] ΑΑΔΕ: Κατασχέθηκαν 7,4 εκατ. λαθραία τσιγάρα – Η μεγαλύτερη ποσότητα που έχει εντοπιστεί εντός Ελλάδας [εικόνες – βίντεο]
Indicator.gr

Κατατέθηκε στη Βουλή η ρύθμιση Πιερρακάκη για δανειολήπτες του νόμου Κατσέλη

Αργά το βράδυ της Τρίτης, κατατέθηκε στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών με υπογραφή Κυριάκου Πιερρακάκη για τους δανειολήπτες που έχουν υπαχθεί στον νόμο Κατσέλη, ανοίγοντας τον δρόμο για την πλήρη εφαρμογή της σχετικής απόφασης του Αρείου Πάγου.
Στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας διευκρινίζεται ότι οι τόκοι θα υπολογίζονται επί της μηνιαίας δόσης που καταβάλλει ο οφειλέτης και όχι επί του συνολικού ύψους της οφειλής. Σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο, η αποσαφήνιση αυτή οδηγεί σε χαμηλότερη μηνιαία επιβάρυνση για τους δανειολήπτες.
Παράλληλα, προβλέπεται η αναδρομική αναγνώριση ποσών που καταβλήθηκαν επιπλέον από τους οφειλέτες, τα οποία θα συμψηφίζονται προς όφελός τους.
Η τροπολογία ενσωματώθηκε στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, το οποίο εισάγεται προς ψήφιση στην Ολομέλεια την Τετάρτη. Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει ακόμη διατάξεις για την αύξηση του ακατάσχετου ορίου τραπεζικών λογαριασμών στα 1.600 ευρώ για οφειλές προς το Δημόσιο και τις τράπεζες, μέτρα για την αντιμετώπιση του παράνομου τζόγου, παρεμβάσεις στον εξωδικαστικό μηχανισμό και το ιδιωτικό χρέος, καθώς και αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων για την επιστροφή ενοικίου.
Αναλυτικά, η τροπολογία Πιερρακάκη καθορίζει το νέο πλαίσιο εφαρμογής για τους δανειολήπτες του νόμου Κατσέλη και τις προβλεπόμενες διαδικασίες συμψηφισμού των επιπλέον καταβολών.
Διαβάστε την τροπολογία:
<span data-mce-type=”bookmark” style=”width: 0px;overflow: hidden;line-height: 0″ class=”mce_SELRES_start”></span>
The post Κατατέθηκε στη Βουλή η ρύθμιση Πιερρακάκη για δανειολήπτες του νόμου Κατσέλη appeared first on The Indicator.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...