Τελευταία νέα
Υπουργείο Εξωτερικών: Συλλυπητήρια για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ισπανία Εφιάλτης στην Ισπανία: Ξεπέρασαν τους 60 οι νεκροί – Πώς έγινε η φονική σύγκρουση των δύο τρένων [εικόνες – βίντεο] ΥΠΕΞ: Συλλυπητήρια για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ισπανία Basketgate: Ο Φασούλας θα είναι ξανά υποψήφιος στις εκλογές της ΕΟΚ – «Πρέπει “να σπάσουν αυγά”» Πότε το γέλιο μας σταμάτησε να τους φοβίζει; Ν. Χαρδαλιάς: Η εθνική ενότητα είναι θεμέλιο για την ειρήνη και την ανεξαρτησία Η Ντόρα Μπακογιάννη στα Χάνια για την 28η Οκτωβρίου: «Οφείλουμε να θυμόμαστε τα “όχι” των Ελλήνων» Στη ρωγμή του Παπάζογλου Κακοκαιρία: Μήνυμα από το 112 για πλημμύρες στην Πλατανιά Μαγνησίας Ν. Ανδρουλάκης: Για εμάς, η δημοκρατία και η εθνική αξιοπρέπεια είναι οι δύο όψεις της ίδιας ευθύνης Η ορεινή διαδρομή μεταξύ Φθιώτιδας και Φωκίδας που κόβει την ανάσα Ισραήλ: Ηγετικό στέλεχος της αραβικής αντιπολίτευσης καλεί σε «εβραϊκό-αραβική» συνεργασία κατά του Νετανιάχου
Thepressproject.gr

Κενά στα σχολεία: Αντιδράσεις για τη δήλωση Βούλτεψη περί εγκυμονουσών εκπαιδευτικών

Έντονες αντιδράσεις από ΠΑΣΟΚ και Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη – Η βουλευτής της ΝΔ απέδωσε την ανάγκη για αναπληρωτές στις άδειες εκπαιδευτικών.Αντιδράσεις προκαλεί η τοποθέτηση της βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Σοφίας Βούλτεψη σχετικά με τα κενά στα σχολεία και την ανάγκη πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του OPEN, η κ. Βούλτεψη υποστήριξε ότι ένας από τους λόγους για τους οποίους απαιτείται η παρουσία αναπληρωτών από την έναρξη της σχολικής χρονιάς είναι οι άδειες εκπαιδευτικών, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Αυτό γίνεται γιατί την πρώτη μέρα του σχολείου εμφανίζονται οι μισές εγκυμονούσες».
Η δήλωση προκάλεσε αντιδράσεις, καθώς η συζήτηση για τα κενά στα σχολεία συνδέεται με ένα ευρύτερο ζήτημα στελέχωσης της δημόσιας εκπαίδευσης και της έγκαιρης κάλυψης των εκπαιδευτικών αναγκών.
ΠΑΣΟΚ: «Βολικό άλλοθι για κάθε αστοχία»
Σφοδρή ήταν η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο χαρακτήρισε τη δήλωση «απαράδεκτη και προσβλητική», υποστηρίζοντας ότι επιχειρεί να μεταφέρει την ευθύνη για τις ελλείψεις του εκπαιδευτικού συστήματος στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς.
Σύμφωνα με το κόμμα, «για τα κενά στα σχολεία δεν ευθύνονται οι εγκυμονούσες εκπαιδευτικοί ούτε οι εκπαιδευτικοί που ασθενούν ή δικαιούνται μακροχρόνια άδεια».
Το ΠΑΣΟΚ αποδίδει τα προβλήματα, μεταξύ άλλων, στην αδυναμία της διοίκησης να προβλέψει και να καταγράψει εγκαίρως τις ανάγκες, καθώς και να οργανώσει αποτελεσματικά τη διαδικασία στελέχωσης των σχολείων.
Κριτική και από την Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη. Η Θεώνη Κουφονικολάκου, σχολιάζοντας τη δήλωση, υποστήριξε ότι τα κενά δεν μπορούν να αποδίδονται στις εγκυμοσύνες των εκπαιδευτικών.
Όπως ανέφερε, πίσω από τις ελλείψεις βρίσκονται ζητήματα όπως η ανεπαρκής στελέχωση, το σύστημα των αναπληρωτών, η γραφειοκρατία, η υποχρηματοδότηση και ευρύτερες χρόνιες δυσλειτουργίες του εκπαιδευτικού συστήματος.
Η αντιπαράθεση επαναφέρει έτσι στο προσκήνιο το διαχρονικό ζήτημα της έγκαιρης κάλυψης των κενών στα σχολεία, λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, αλλά και το ερώτημα κατά πόσο οι ελλείψεις μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά χωρίς έναν πιο μακροπρόθεσμο σχεδιασμό για τη στελέχωση της δημόσιας εκπαίδευσης.
 

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...