Τελευταία νέα
Γιώργος Βαρδινογιάννης: Το ημερολόγιο ενός «Καπετάνιου» – Η Κρήτη, οι επιχειρήσεις και η μεγάλη αγάπη για τον Παναθηναϊκό ΠΑΣΟΚ για ομιλία Τσίπρα: «Δεν θα τον ακολουθήσουμε στον κατήφορο και την τοξικότητα» Λαϊκές αγορές: Τι αλλάζει στις θέσεις των πωλητών – Η εγκύκλιος του υπουργείου Ανάπτυξης Θεσσαλονίκη: Έβγαλαν κέρδη 1 εκατ. ευρώ με παράνομο τζόγο – Το ειδικό λογισμικό που επέλεγε τους νικητές [εικόνες – βίντεο] Συνάντηση Μητσοτάκη – Μεϊμαράκη στις Βρυξέλλες Ο Φιντάν την Τρίτη στις Βρυξέλλες – Συνάντηση με Κάλλας και Βέλγους υπουργούς Νέος επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Κομισιόν στην Ελλάδα ο Ζαχαρίας Γιακουμής Δ. Μιχαηλίδου: Επισιτιστική βοήθεια με vouchers – Έως 1.000 ευρώ η πρώτη καταβολή, κάλεσμα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις Τετ α τετ Μητσοτάκη – Μεϊμαράκη στις Βρυξέλλες: Τι συζήτησαν Α. Τσίπρας: Με τη Δεξιά είμαστε ασύμβατες ευθείες Αιχμές Τσίπρα: Μερικοί στην αντιπολίτευση προτιμούν χίλιες φορές τον Μητσοτάκη από μια προοδευτική κυβέρνηση με κορμό την ΕΛΑΣ Μαρινάκης: Παράθυρο για νέα μέτρα εάν δοθεί το «πράσινο φως» από την Ευρώπη
Thepressproject.gr

ΚΚΕ κατά Μητσοτάκη: «Να απολογείται αντί να καμαρώνει» για ΝΑΤΟ, ακρίβεια και καύσιμα

Επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό εξαπολύει το ΚΚΕ, με αφορμή την πρόσφατη ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον ότι οδηγεί τη χώρα σε βαθύτερη εμπλοκή στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και ότι αποκρύπτει τις πραγματικές αιτίες της ακρίβειας.Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ υποστηρίζει ότι ο πρωθυπουργός «αντί να καμαρώνει θα πρέπει να απολογείται», κάνοντας λόγο για ενίσχυση της ελληνικής εμπλοκής στους σχεδιασμούς της Συμμαχίας, την ώρα που –όπως αναφέρει– παραμένουν οι απειλές πολέμου από την Τουρκία, επίσης μέλος του ΝΑΤΟ.
Παράλληλα, το ΚΚΕ επικρίνει την κυβερνητική πολιτική για την ακρίβεια, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση αποδίδει τις ανατιμήσεις σε εξωγενείς παράγοντες, ενώ ταυτόχρονα παρουσιάζει ως λύση τις μειώσεις στις τιμές των καυσίμων. Σύμφωνα με το κόμμα, οι τιμές συνεχίζουν να αυξάνονται, οι έμμεσοι φόροι παραμένουν υψηλοί και οι ενεργειακοί όμιλοι και τα διυλιστήρια καταγράφουν σημαντικά κέρδη.
Το ΚΚΕ υποστηρίζει ακόμη ότι η κυβερνητική πολιτική υπηρετεί την «πολεμική εμπλοκή και την καπιταλιστική κερδοφορία», εκτιμώντας πως αυτή στηρίζεται και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης που, όπως αναφέρει, λειτουργούν ως «βολική αντιπολίτευση».
Καταλήγοντας, το κόμμα τονίζει ότι η μόνη διέξοδος για τον λαό είναι η σύγκρουση με τις πολιτικές που, κατά την εκτίμησή του, ενισχύουν τόσο την πολεμική εμπλοκή της χώρας όσο και την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...