Τελευταία νέα
Συνελήφθη αγροτικός γιατρός στο Καστελόριζο – Η ανάρτηση του Αδ. Γεωργιάδη για το περιστατικό Κατάρρευση μεσοτοιχίας στο Μαρούσι – Αναφορές για έναν τραυματία, διακοπή της κυκλοφορίας Κίνδυνος βαριάς σκοπούμενης δικαστικής πλάνης Πειραιάς: Εντοπίστηκαν πάνω από 10 κιλά κάνναβης σε πλοίο – Συνελήφθη 21χρονος Επίτιμος δημότης Αγαθονησίου ο Κωνσταντίνος Τασούλας–”Πατρίδα είναι κυρίως όλοι όσοι ζουν στα όρια του χάρτη και την κρατούν ζωντανή” Ο JO DI στην «Εφ.Συν.»: Για όλα πάντα φταίει ο πολίτης! Γαλλία: Το πρώτο κρούσμα Έμπολα στη χώρα «ανάρρωσε και πήρε εξιτήριο» Οι «καυτές πατάτες» της ιρλανδικής προεδρίας Ανακήρυξη του ΠτΔ σε επίτιμο δημότη Αγαθονησίου: «Η Ελλάδα αρχίζει από τους τόπους των συνόρων» Ε. Λιακούλη: «Πρωτοφανές: Η Κυβέρνηση εργαλειοποιεί τους δικηγόρους στη μεταναστευτική πολιτική» Κιλκίς: Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις για τη φωτιά στο Λειψύδριο Με κλεμμένα οχήματα «χτυπούσαν» κοσμηματοπωλεία – Εξαρθρώθηκε σπείρα με λεία 370.000 ευρώ
Thepressproject.gr

Κουτσούμπας: «Ενεργή συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο – Κάλεσμα για λαϊκή αντίδραση»

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, υποστηρίζει, σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ότι η Ελλάδα έχει πλέον περάσει από το στάδιο της «εμπλοκής» σε αυτό της ενεργού συμμετοχής σε πολεμικές επιχειρήσεις, μετά και την κατάρριψη ιρανικών πυραύλων από ελληνική συστοιχία Patriot στη Σαουδική Αραβία. Όπως σημειώνει, η επίκληση «αμυντικού χαρακτήρα» των ενεργειών αυτών δεν ευσταθεί, θέτοντας ερωτήματα για τα ελληνικά συμφέροντα που εξυπηρετούνται εκτός συνόρων.Αναφέρεται επίσης στην παρουσία ελληνικών δυνάμεων στην Ερυθρά Θάλασσα στο πλαίσιο της αποστολής «Aspides», καθώς και στη μετακίνηση στρατιωτικών μέσων για την προστασία βάσεων σε Κύπρο, Αλεξανδρούπολη και Βουλγαρία. Κατά τον ίδιο, οι εξελίξεις αυτές επιβεβαιώνουν τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας σε ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς.
Ο κ. Κουτσούμπας ασκεί κριτική τόσο στην κυβέρνηση όσο και σε κόμματα της αντιπολίτευσης, υποστηρίζοντας ότι οι θέσεις τους περί «μη εμπλοκής» λειτουργούν παραπλανητικά, ενώ στην πράξη έχουν στηρίξει σχετικές συμφωνίες. Παράλληλα, συνδέει την εξωτερική πολιτική με οικονομικά συμφέροντα επιχειρηματικών ομίλων, ιδιαίτερα στους τομείς της ενέργειας και των κατασκευών.
Ιδιαίτερη αναφορά κάνει στην Κύπρο, εκτιμώντας ότι ενισχύεται η «ΝΑΤΟποίηση» του νησιού και ότι οι εξελίξεις οδηγούν σε παγίωση της διχοτόμησης, χωρίς όφελος για τον κυπριακό λαό.
Σε ό,τι αφορά το εσωτερικό μέτωπο, απορρίπτει την άποψη ότι δεν υπάρχει αντιπολεμικό κίνημα, κάνοντας λόγο για κινητοποιήσεις εργατικών και λαϊκών φορέων. Καλεί τους εργαζόμενους να συνεχίσουν τις διεκδικήσεις τους, παρά τις συνθήκες έντασης.
Τέλος, εκτιμά ότι το πολιτικό σκηνικό θα οδηγηθεί σε κυβερνήσεις συνεργασίας λόγω στρατηγικής σύγκλισης κομμάτων, ενώ απορρίπτει τα σενάρια «προοδευτικών μετώπων». Υπογραμμίζει ότι, κατά το ΚΚΕ, η διέξοδος για την κοινωνία βρίσκεται σε ριζική αλλαγή πορείας, με ανατροπή του υπάρχοντος οικονομικού και πολιτικού συστήματος.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...