Τελευταία νέα
Ο Τσίπρας συναντήθηκε με αλιείς στην Θεσσαλονίκη: “Το επάγγελμα γίνεται μη βιώσιμο” Νέα Υόρκη – Υπόθεση Κόρνελ: Νέο νόμο για τους βιασμούς υπό μέθη εξήγγειλε η κυβερνήτρια Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι για τον Μάικ Τζέιμς: Τραυματίστηκε στον αχίλλειο, χάνει όλη τη χρονιά Απολαυστικός Μπιμπίλας: «Μου γράφουν “Χάρε πάλι πήρες κάποιον”» – «Μου λένε “όταν πεθάνεις εσύ, ποιος θα το ανακοινώσει”» [βίντεο] Μητσοτάκης: Διαμορφώνουμε ατζέντα στην Ευρώπη- Θα εξαντλήσουμε τα περιθώρια για να στηρίξουμε τους πολίτες Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας: Πέφτουν ήδη οι τιμές του πετρελαίου μετά την απόφαση για αποδέσμευση αποθεμάτων Γιώργος Μαζωνάκης: Στο φως οι απολογίες των προφυλακισμένων γιατρών – Τι υποστήριξαν, πού υπάρχουν αντιφάσεις Ο Μητσοτάκης προανήγγειλε αύξηση στο επίδομα θέρμανσης- 14 Οκτωβρίου οι ανακοινώσεις Flydubai: Οι Ισραηλινοί θα ανακρίνουν το συγκυβερνήτη που μαχαίρωσε τον πιλότο – Σε εξέλιξη οι έρευνες της εταιρείας  Κυριάκος Μητσοτάκης από Κατερίνη: «Εύκολο να ανοίξω το πουγκί, δεν θα το κάνω» – Το μήνυμα για παροχές και εκλογές Μητσοτάκης από το Λιτόχωρο: «Η ένταξη του Ολύμπου στον κατάλογο της UNESCO αποτελεί μία στιγμή δικαίωσης» Η αλαζονεία της κυβέρνησης: όλα πάνε καλά, αρκεί να μη ζεις στην πραγματικότητα
Efsyn.gr

Κόντρα Τραμπ-Μελόνι με καρφιά και αιχμές: «Θέλει να ξαναγίνουμε φίλοι» – «Απρόκλητες και παράλογες επιθέσεις»

Παρελθόν φαίνεται πως είναι η φιλία που είχαν ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι. Μόλις χθες ο Τραμπ δήλωσε ότι η Μελόνι τον «ικέτευε» να βγάλει μια φωτογραφία μαζί της στη σύνοδο κορυφής της Ομάδας του G7.
Σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ επανήλθε και εξαπέλυσε νέες βολές κατά της Ιταλίδας πρωθυπουργού, η οποία δεν δίστασε να του απαντήσει σε υψηλούς τόνους.
Συγκεκριμένα, ο Τραμπ ισχυρίστηκε πως η δημοτικότητα της Μελόνι έχει πέσει στην Ιταλία, επειδή δεν βοήθησε τις ΗΠΑ στον πόλεμο κατά του Ιράν. «Τώρα, αφού οι Ηνωμένες Πολιτείες νίκησαν στρατιωτικά το Ιράν, θέλει να ξαναγίνουμε φίλοι για να «ανεβάσει τα νούμερά της». Όχι, ευχαριστώ!!!», ανάρτησε ο Αμερικανός πρόεδρος στην πλατφόρμα Truth Social.
Συγκεκριμένα, ο Τραμπ ανέφερε: « Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι ζήτησε, ξανά και ξανά, να βγάλουμε μια φωτογραφία μαζί κατά τη διάρκεια της συνάντησης της G-7 στη Γαλλία. Τα πάει άσχημα στην Ιταλία όσον αφορά το επίπεδο δημοτικότητάς της, πιθανώς επειδή απέρριψε τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, μια χώρα που αγαπά και προστατεύει πραγματικά την Ιταλία, όταν επρόκειτο να εμποδιστεί το Ιράν να αποκτήσει ή να αναπτύξει πυρηνικό όπλο (αλλά το ίδιο έκανε και το ΝΑΤΟ, για την ακρίβεια!). Δεν μας επέτρεψε καν να χρησιμοποιήσουμε τους διαδρόμους προσγείωσης ή απογείωσης της Ιταλίας, κάτι που αποτέλεσε μεγάλη υλικοτεχνική δυσκολία, και αυτό παρά το γεγονός ότι οι ΗΠΑ συνεισφέρουν εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως για την προστασία της Ιταλίας και άλλων «λεγόμενων» συμμάχων του ΝΑΤΟ. Τώρα, αφού οι Ηνωμένες Πολιτείες νίκησαν στρατιωτικά το Ιράν, θέλει να ξαναγίνουμε φίλοι για να «ανεβάσει τα νούμερά της». Όχι, ευχαριστώ!!! Πρόεδρος DJT.».
Δεν άργησε να απαντήσει η Ιταλίδα πρωθυπουργός, καρφώνοντας με τη σειρά της τον Τραμπ και καλώντας τον μάλιστα να ασχοληθεί με τη δική του δημοτικότητα.
Συγκεκριμένα, η Μελόνι ανάρτησε τα εξής: «Πρόεδρε Τραμπ, αυτές οι συνεχείς, απρόκλητες επιθέσεις είναι παράλογες. Όσο για τη δημοτικότητά μου, το ότι είμαι φίλος σας σίγουρα δεν την έχει βοηθήσει, ούτε εξαρτάται από τη σχέση μου μαζί σας. Η δημοτικότητά μου εξαρτάται από την ικανότητά μου να υπερασπίζομαι το εθνικό συμφέρον της Ιταλίας, και αυτό ακριβώς έκανα πάντα. Η χρήση των αμερικανικών βάσεων στην Ιταλία διέπεται από συμφωνίες που πάντα σεβόμασταν και οι οποίες δεν μπορούν να παραβιαστούν όσο είμαι Πρωθυπουργός. Η Ιταλία παραμένει κυρίαρχο έθνος. Σε κάθε περίπτωση, η δημοτικότητά μου δεν σας αφορά. Σας προτείνω να επικεντρωθείτε στη δική σας».

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...