Τελευταία νέα
Παυλόπουλος για υποκλοπές και κράτος δικαίου: Ήρθε ο καιρός να υπερασπιστούμε την ποιότητα της Δημοκρατίας μας «Κερδίσατε ένα κλικ στην χυδαιότητα!»: Οργή Ράντου για την ΑΙ εικόνα με «τον Παπακωνσταντίνου στο νοσοκομείο» ΕΛ.Α.Σ: Η απόσυρση του άρθρου 23 δεν σβήνει τις κυβερνητικές ευθύνες Χανιά: Επίσκεψη του Ά. Γεωργιάδη – Σύσκεψη στο νοσοκομείο της πόλης Αποσύρει η κυβέρνηση το άρθρο 23 για τους πλειστηριασμούς μετά τις αντιδράσεις – «Άτακτη φυγή» καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ Θηβαίος: Είχα καθηγητή τον Ουμπέρτο Έκο, μου είχε πει «Τιμή μας που έρχεστε στο πανεπιστήμιο» [βίντεο] Κόκκινα δάνεια: Το ΥΠΟΙΚ απέσυρε το άρθρο 23 – «Θα βάλουμε τους servicers με τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι» Κόκκινα δάνεια: Το ΥΠΟΙΚ απέσυρε δυσμενή διάταξη για τους δανειολήπτες – «Θα βάλουμε τους servicers με τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι» Κόκκινα δάνεια: Το υπουργείο Οικονομικών μιλούσε για αβάσιμη κριτική μία ώρα πριν αποσύρει την προκλητική ρύθμιση Κουφονικολάκου (ΕΛΑΣ): «Η κυβέρνηση κανονικοποιεί τη διαφθορά» – Πυρά για τους πλειστηριασμούς και την πρώτη κατοικία Τάσος Ρωσόπουλος στην «Εφ.Συν.»: «Νιώθω σαν να παίζω στην Εθνική Ελλάδος» Ανάπλαση ΔΕΘ: Κίνδυνος μετατροπής της πράσινης όασης σε «ιδιωτική αυλή»
Efsyn.gr

Λυδία Κονιόρδου: «Σε όλους τους χώρους υπάρχουν κακοποιήσεις – Πολλοί γνωρίζουν ότι αν μιλήσουν δε θα ξαναβρούν δουλειά»

Η Λυδία Κονιόρδου μίλησε για τον ηλικιακό ρατσισμό στην τέχνη, το κίνημα metoo, την κακοποίηση που υπάρχει σε όλους τους εργασιακούς χώρους, αλλά και την παρενόχληση που έχει βιώσει -όπως και χιλιάδες άλλες γυναίκες- μέσα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, «όπου υπήρχε στριμωξίδι».
Σε συνέντευξή της στο «Πρωινό» του ΑΝΤ1, η γνωστή ηθοποιός τόνισε αρχικά πως «ο σεβασμός στις γυναίκες και η συμπερίληψή τους επί ίσοις όροις, αυτό που συμβαίνει στην κοινωνία πάει χειρότερα. Έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε ακόμα, πολλή δουλειά, όχι μόνο οι γυναίκες, αλλά και οι άντρες στο πλευρό τους».

Η Λυδία Κονιόρδου πρόσθεσε στη συνέχεια: «Υπάρχει ηλικιακός ρατσισμός στην τέχνη, αυτό είναι αλήθεια, γιατί υπάρχει μια ολόκληρη βιομηχανία της ομορφιάς, η οποία έχει εγκλωβίσει τις γυναίκες στο να αγοράζουν την ομορφιά τους. Λες και αυτό είναι κάτι που το βρίσκεις στο σούπερ μάρκετ. Αλλά πλέον το πράγμα έχει ξεφύγει και βλέπουμε και τα τραγικά αποτελέσματα. Πώς εγκλωβίζονται οι άνθρωποι σε πράγματα τα οποία αγγίζουν τα όρια της παρανομίας».
Για την παρενόχληση που έχει βιώσει, η Λυδία Κονιόρδου ανέφερε: «Σαν παιδί βέβαια, ήταν μία διαρκής ενόχληση αυτό το πράγμα. Στο τρένο, στο λεωφορείο, όπου υπήρχε στριμωξίδι, υπήρχαν οι εφαψίες. Πολύ οδυνηρό, πολύ τραυματικό και λεκτικά στον δρόμο, αλλά και με χειρονομίες.
Ήταν χυδαίος ο τρόπος που “πειράζανε” τα κορίτσια. Μέσα από τη δουλειά μας προσπαθούμε να ανοίξουμε παράθυρα στη συνείδηση των ανθρώπων. Μέσα από το έργο της Φόνισσας, που είναι ακριβώς μια γυναίκα κακοποιημένη».
Για το κίνημα metoo και όλες τις αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, η Λυδία Κονιόρδου είπε: «Σε όλους τους χώρους υπάρχουν κακοποιήσεις. Απλά στους χώρους της τέχνης υπάρχει δημοσιότητα μεγαλύτερη. Ήταν σημαντικό που ανοίξανε τα στόματα και αυτό δίνει κουράγιο και σε άλλες γυναίκες να διεκδικήσουν την αξιοπρέπειά τους και την εργασιακή τους προστασία.
Οι μαύρες λίστες είναι πολύ πιο ακάθεκτες σε άλλους επαγγελματικούς χώρους και γνωρίζουν πολλοί ότι αν μιλήσουν δε θα ξαναβρούν δουλειά. Το κάθε πράγμα γίνεται όταν πρέπει να γίνει, όταν φτάσει πλέον στο μη περαιτέρω και γίνεται».

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...