Τελευταία νέα
Η ταινία της εβδομάδας του Τσίπρα είναι το «Μεγάλο Σορτάρισμα» Επίσκεψη του ΠτΔ στο μαρτυρικό χωριό Αβδελλάς του δήμου Μυλοποτάμου Κύκλωμα εκβιαστών σε καταστήματα: Προφυλακίστηκαν οι πέντε νεαροί κατηγορούμενοι – Τι είπαν στις απολογίες τους Μητσοτάκης για τον 43ο Αυθεντικό Μαραθώνιο: “Μεγαλύτερη αξία από τον τερματισμό έχει το πρώτο βήμα” ΥΠΟΙΚ: “Η Ελλάδα ανεβαίνει στην ευρωπαϊκή κατάταξη καθαρών αποδοχών”-Οι αριθμοί διαψεύδουν την αντιπολίτευση Ένταση στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ: Ο Δούκας ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία – «Δεν ντρέπεσαι;», του φώναξε ο Καφαντάρης [βίντεο] Μπαράζ ευρωπαϊκών επαφών Μητσοτάκη για τις εξελίξεις με το καλώδιο, ενέργεια, προϋπολογισμό, AI Κώστας Τσουκαλάς για καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου: «Ήταν αναμενόμενο να έχουμε αυτούς τους λεονταρισμούς της Τουρκίας» Επίσκεψη του Δημήτρη Κουτσούμπα στο «Ιωνικό Κέντρο» της Μητρόπολης Νέας Ιωνίας Η αλλαγή που έρχεται; Ο Τραμπ ως εξαίρεση Μετεκλογικό παζλ στις ΗΠΑ…
Efsyn.gr

Μακελειό στην Πολωνία: Ένοπλος άνοιξε πυρ σε πλατεία – Πέντε νεκροί και πολλοί τραυματίες

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 12 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια πυροβολισμών κοντά στην κεντρική πλατεία της αγοράς στην Κρακοβία, στη νότια Πολωνία, όταν ένοπλος άνοιξε πυρ κατά περαστικών.
Σύμφωνα με τις αρχές, τον δράστη πυροβόλησαν στη συνέχεια οι αστυνομικοί.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ένα μαύρο αυτοκίνητο εισήλθε στην πλατεία και ένας άνδρας, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, άνοιξε πυρ εναντίον περαστικών. Από τους πυροβολισμούς υπέστησαν ζημιές ένα κατάστημα και ένας συρμός του τραμ.

Ελικόπτερο αεροδιακομιδών προσγειώθηκε στην πλατεία, ενώ διασώστες παρέχουν τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες έξω από τη Βασιλική της Αγίας Μαρίας. Οι αρχές κάλεσαν τους πολίτες που βρίσκονται στην περιοχή να αναζητήσουν καταφύγιο.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πηγές, ο δράστης έχει συλληφθεί. Η αστυνομία δεν έχει επιβεβαιώσει τη συγκεκριμένη πληροφορία.
Ο Πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ με ανάρτησή του στην πλατφόρμα X ανέφερε ότι η αστυνομία διερευνά το περιστατικό και ότι ο ίδιος ενημερώνεται από το υπουργείο Εσωτερικών.
«Ενημερώνομαι από το υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με τους πυροβολισμούς στην Κρακοβία. Η αστυνομία ερευνά την επίθεση», ανέφερε ο Πολωνός πρωθυπουργός, εκφράζοντας τη θλίψη του για το περιστατικό.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για τις συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το φονικό επεισόδιο.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...