Τελευταία νέα
Σαμαράς κατά κυβέρνησης για τη Λιβύη και τα ελληνοτουρκικά: Ζητά την αποπομπή Γεραπετρίτη Την επαναλειτουργία της Γκράβας προανήγγειλε ο Χάρης Δούκας: Πλέον δεν υπάρχει οσμή Απάντηση Τσουκαλά σε Μαρινάκη: Για τη ΝΔ όποιος κάνει εύλογες ερωτήσεις, κάνει αντιπολίτευση στη χώρα Πώς η σύγχρονη Ακροδεξιά διεισδύει στην κοινωνία και κυριαρχεί στα social media Ολοκληρώθηκε η απολογία του Βαγγέλη Λιόλου – Αρνείται όλες τις κατηγορίες σε βάρος του Στη Σαουδική Αραβία ο Μητσοτάκης Μαρέβα Γκραμπόφσκι για Μονή Σινά: «Δίνει ασφαλή νομική βάση – Αντιμετωπίζεται θεσμική εκκρεμότητα 1.500 χρόνων» Στη Σαουδική Αραβία ο Μητσοτάκης: Θα συναντηθεί με τον πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν Δούκας για Γκράβα: «Πλέον δεν υπάρχει οσμή» – Πότε αναμένεται να ανοίξουν τα σχολεία ΚΚΕ: Οι «ισχυρές συμμαχίες» της κυβέρνησης διαψεύδονται από τις εξελίξεις – Σιωπή Μητσοτάκη για τους εργαζόμενους που έμειναν χωρίς δουλειά Εκλογές: Πώς το αποτέλεσμα μπορεί να ανοίξει θέμα ηγεσίας για Μητσοτάκη – Ο ρόλος Σαμαρά ΠΑΣΟΚ – ΕΛ.Α.Σ.: Η μάχη για τη δεύτερη θέση φέρνει… “μαλλιοτραβήγματα”
Efsyn.gr

Μαρέβα Γκραμπόφσκι για Μονή Σινά: «Δίνει ασφαλή νομική βάση – Αντιμετωπίζεται θεσμική εκκρεμότητα 1.500 χρόνων»

Τη συμφωνία μεταξύ της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης του Σινά και της Αιγύπτου σχολίασε με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη, κάνοντας λόγο για διευθέτηση μιας θεσμικής εκκρεμότητας 1.500 χρόνων.
Όπως σημειώνει, η συμφωνία παρέχει ασφαλή νομική βάση για τη διατήρηση του ορθόδοξου προσκυνήματος, το οποίο έχει ιστορία δεκαπέντε αιώνων, ενώ κατοχυρώνει τον θρησκευτικό χαρακτήρα και τον μοναστικό τρόπο ζωής της Μονής.
Στην ανάρτησή της, η σύζυγος του πρωθυπουργού υπογραμμίζει ότι, για πρώτη φορά, οι σχετικές προβλέψεις περιλαμβάνονται σε ειδικό, νομικά δεσμευτικό κείμενο, το οποίο διασφαλίζει την αποκλειστική χρήση και κατοχή των χώρων λατρείας από την αδελφότητα, με την εγγύηση της Αιγύπτου.
«Αντιμετωπίζεται έτσι μια θεσμική εκκρεμότητα 1.500 χρόνων», καταλήγει.
Ολόκληρη η ανάρτηση της Μαρέβας Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη:
«Συμφωνία μεταξύ της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης του Σινά και της Αιγύπτου, η οποία δίνει ασφαλή νομική βάση στη διαχρονία ενός ζωντανού ορθόδοξου προσκυνήματος με ιστορία δεκαπέντε αιώνων.
Για πρώτη φορά, με ειδικό, νομικά δεσμευτικό κείμενο, κατοχυρώνονται στο διηνεκές ο θρησκευτικός χαρακτήρας και ο μοναστικός τρόπος ζωής της Μονής, καθώς και η αποκλειστική χρήση και κατοχή των χώρων λατρείας από την αδελφότητά της με την εγγύηση της Αιγύπτου και χωρίς καμία δυνατότητα αλλοίωσης των λατρευτικών χώρων.
Αντιμετωπίζεται έτσι μια θεσμική εκκρεμότητα 1.500 χρόνων».
 

View this post on Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...