Τελευταία νέα
Κατάρρευση μεσοτοιχίας στο Μαρούσι – Αναφορές για έναν τραυματία, διακοπή της κυκλοφορίας Κίνδυνος βαριάς σκοπούμενης δικαστικής πλάνης Πειραιάς: Εντοπίστηκαν πάνω από 10 κιλά κάνναβης σε πλοίο – Συνελήφθη 21χρονος Επίτιμος δημότης Αγαθονησίου ο Κωνσταντίνος Τασούλας–”Πατρίδα είναι κυρίως όλοι όσοι ζουν στα όρια του χάρτη και την κρατούν ζωντανή” Ο JO DI στην «Εφ.Συν.»: Για όλα πάντα φταίει ο πολίτης! Γαλλία: Το πρώτο κρούσμα Έμπολα στη χώρα «ανάρρωσε και πήρε εξιτήριο» Οι «καυτές πατάτες» της ιρλανδικής προεδρίας Ανακήρυξη του ΠτΔ σε επίτιμο δημότη Αγαθονησίου: «Η Ελλάδα αρχίζει από τους τόπους των συνόρων» Ε. Λιακούλη: «Πρωτοφανές: Η Κυβέρνηση εργαλειοποιεί τους δικηγόρους στη μεταναστευτική πολιτική» Κιλκίς: Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις για τη φωτιά στο Λειψύδριο Με κλεμμένα οχήματα «χτυπούσαν» κοσμηματοπωλεία – Εξαρθρώθηκε σπείρα με λεία 370.000 ευρώ Πυρκαγιά στη Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής – Μήνυμα 112 για ετοιμότητα, επιχειρούν και εναέρια μέσα
Libre.gr

Μαρινάκης: Χωρίς κομματική πειθαρχία η ψηφοφορία για τις άρσεις ασυλίας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ξεκαθάρισε, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ότι δεν τίθεται ζήτημα κομματικής πειθαρχίας ενόψει της ψηφοφορίας για την άρση ασυλίας βουλευτών που περιλαμβάνονται σε δικογραφίες της ευρωπαϊκής εισαγγελίας.

Όπως ανέφερε, «σε τέτοιες ψηφοφορίες δεν είθισται να τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας, ούτε και σε αυτή την περίπτωση θα υπάρξει», υπογραμμίζοντας ότι η στάση των βουλευτών θα διαμορφωθεί με βάση τη συνείδηση και τον θεσμικό τους ρόλο.

Παράλληλα, επισήμανε ότι οι ίδιοι οι βουλευτές έχουν ζητήσει την άρση της ασυλίας τους, διευκρινίζοντας πως αυτό δεν συνιστά παραδοχή ενοχής αλλά, αντιθέτως, «έκφραση εμπιστοσύνης στην αθωότητά τους» και πρόθεση να την αποδείξουν ενώπιον της Δικαιοσύνης. Προειδοποίησε, δε, ότι οι συζητήσεις περί διαφοροποιήσεων ενδέχεται να δημιουργούν παραπλανητικές εντυπώσεις, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «αν δεν ψηφιστεί η άρση ασυλίας κάποιων και ψηφιστεί άλλων, είναι σαν να προεξοφλείται ποιος είναι αθώος και ποιος ένοχος».

Καταλήγοντας, σημείωσε ότι οι βουλευτές, ως εκπρόσωποι των πολιτών, έχουν τον τελικό λόγο σε μια τέτοια διαδικασία, καλώντας σε αποφυγή βεβιασμένων συμπερασμάτων που βασίζονται σε διαρροές.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...