Τελευταία νέα
Κύκλωμα πολεοδομίας στη Ρόδο: Πόρισμα καταπέλτης 181 σελίδων της Αρχής Διαφάνειας Καταγγελίες για βιασμούς ανηλίκων από ιδρυτή κατασκήνωσης στο Βέλγιο Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Δεν πάνε στη δεξίωση για την επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας Ο Πολιτισμός είναι το σπίτι μας και η διαφύλαξή του ευθύνη όλων μας Βουλή: Σε φορτισμένο κλίμα η συζήτηση για την άρση ασυλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου Η Ρένα Δούρου δεν θα πάει στη δεξίωση για τη Δημοκρατία στο Προεδρικό Μέγαρο – Απέχει ο ΣΥΡΙΖΑ Κυρανάκης: «Άδικα κατηγορούνται οι 4 για τον ΟΠΕΚΕΠΕ – Να σταματήσει να καταπατάται το τεκμήριο της αθωότητας» «Δεν με φιμώνετε!» – Εκρηκτική επίθεση Ζωής Κωνσταντοπούλου στη ΝΔ: «Μπορείτε να φέρετε και 110 αιτήσεις άρσης ασυλίας μου» Επίκαιρη Ερώτηση Γ. Βλάχου για τη στήριξη των συνεπών δανειοληπτών πρώτης κατοικίας ΟΠΕΚΕΠΕ: Ορίστηκαν οι δίκες των Παπακώστα, Μπουκώρο, Σενετάκη, Σκρέκα- Οι ημερομηνίες ΟΠΕΚΕΠΕ: Τέσσερις ξεχωριστές δίκες για τους «γαλάζιους» βουλευτές – Πρώτη στο εδώλιο η Κατερίνα Παπακώστα ΣΥΡΙΖΑ: Το φυτίλι των προεκλογικών πυροτεχνημάτων άναψε ο Κυρ. Μητσοτάκης
Efsyn.gr

Μεγάλα ονόματα σε πρώτο πλάνο για πάγκους εθνικών ομάδων

Το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι πλέον παρελθόν, όμως σε τέσσερις πρώην πρωταθλήτριες Κόσμου, η θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού είναι στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας.
Η Γαλλία και η Γερμανία ετοιμάζονται να περάσουν σε νέα εποχή. Ο Ντιντιέ Ντεσάν είχε λάβει την απόφαση να φύγει πριν καν ξεκινήσει η διοργάνωση, οπότε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Φιλίπ Ντιαλό, είχε τον χρόνο για να βρει τον διάδοχό του. Ο Ζινεντίν Ζιντάν έχει ήδη καταρτίσει το επιτελείο του και η ανακοίνωση της πρόσληψής του αναμένεται μέσα στην εβδομάδα, με το συμβόλαιό του -τεσσάρων χρόνων- να ξεκινάει από την 1η Αυγούστου.
Στη Γερμανία υπάρχει μια αρχική συμφωνία της ομοσπονδίας με τον Γιούργκεν Κλοπ. Απομένουν όμως πολλές λεπτομέρειες προς διευθέτηση, όπως και το ΟΚ της Red Bull, της νυν εργοδότριας του Γερμανού τεχνικού.
Η φιναλίστ Αργεντινή βρίσκεται μπροστά σε σταυροδρόμι. Πέραν από το -αναμενόμενο, αλλά όχι ακόμα ανακοινωθέν- «αντίο» του 39χρονου Λιονέλ Μέσι, ανοιχτό έχει αφήσει το θέμα της παραμονής του ή μη ο Λιονέλ Σκαλόνι. Στη συνέντευξη Τύπου μετά τον χαμένο τελικό με την Ισπανία, ξέσπασε σε λυγμούς και αποχώρησε, έχοντας νωρίτερα πει πως «χρειάζομαι χρόνο. Το να ξαναφτιάξω μια ομάδα σαν αυτή είναι πολύ δύσκολο. Πονάει η ψυχή μου. Θα συνεχίσω σίγουρα έως τον Δεκέμβριο, αλλά μετά χρειάζομαι διακοπή», δήλωσε. Ο 48χρονος τεχνικός είχε αναλάβει την «αλμπισελέστε» το 2018 και την οδήγησε στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, δύο Κόπα Αμέρικα (2021, 2024) και της Finalissima σε βάρος της Ιταλίας.
Η «σκουάντρα ατζούρα» ήταν η πιο τρανταχτή απουσία από τα τελικά του Μουντιάλ 2026 και ο νέος πρόεδρος της ομοσπονδίας, Τζοβάνι Μαλαγκό, που ανέλαβε το πόστο του στις 22 Ιουνίου, έχει ανασκουμπωθεί για να βρει τον επόμενο εκλέκτορα. Στις 11 Ιουλίου προσέλαβε τον Πάολο Μαλντίνι ως τεχνικό διευθυντή και τον (Βραζιλιάνο) Λεονάρντο ως ειδικό σύμβουλο. Εικάζεται ότι η τριάδα προετοιμάζει colpo grosso, καθώς προσπαθεί να πείσει τον Πεπ Γουαρδιόλα να εγκαταλείψει τα όνειρα για… αγρανάπαυση μιας χρονιάς και να αναλάβει τα ηνία της ιταλικής εθνικής ομάδας.
Οι Μαλντίνι και Λεονάρντο μάλιστα τον επισκέφθηκαν στη Βαρκελώνη για να του παρουσιάσουν το project. Αν δεν τον πείσουν, μάλλον θα στραφούν στον πρώην ομοσπονδιακό, Ρομπέρτο Μαντσίνι, υπό τις οδηγίες του οποίου κατέκτησε η Ιταλία το Euro 2021.
Στο μεταξύ, χθες έγινε γνωστό από τη βελγική ομοσπονδία ότι δεν θα ανανεωθεί το συμβόλαιο του Ρούντι Γκαρσιά, που λήγει στις 31 Ιουλίου. Έτσι έφτασαν τους 17 οι ομοσπονδιακοί τεχνικοί που παραιτήθηκαν ή απολύθηκαν μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο – με την υποσημείωση ότι ο Γάλλος Σαμπρί Λαμουσί έχασε τη δουλειά του ως εκλέκτορας της Τυνησίας στη διάρκεια του τουρνουά.
Οι υπόλοιποι 15 είναι οι Ντιντιέ Ντεσάν (Γαλλία), Ρομπέρτο Μαρτίνεθ (Πορτογαλία), Ζλάτκο Ντάλιτς (Κροατία), Χαβιέρ Αγκίρε (Μεξικό), Ρόναλντ Κούμαν (Ολλανδία), Σεμπαστιάν Μπεκατσέτσε (Ισημερινός), Μαρσέλο Μπιέλσα (Ουρουγουάη), Στιβ Κλαρκ (Σκοτία), Χονγκ Μιουγκ-μπο (Νότια Κορέα), Μίροσλαβ Κούμπεκ (Τσεχία), Παπέ Τιό (Σενεγάλη), Κάρλος Κεϊρόζ (Γκάνα), Τζαμάλ Σελαμί (Ιορδανία), Γιούλιαν Νάγκελσμαν (Γερμανία) και Βλάντιμιρ Πέκτοβιτς (Αλγερία).

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...