Τελευταία νέα
Λέσβος: Κυβερνητική αντίδραση οδηγεί σε απομάκρυνση στρατού από την επέτειο απελευθέρωσης Με πέναλτι στις καθυστερήσεις απέδρασε ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός από το «Καυτανζόγλειο» Οι Arab Strap στην efsyn: Είναι εύκολο να νιώθεις δυστυχισμένος σήμερα, όμως πρέπει να διατηρείς πίστη στην ανθρωπότητα Κράτος «Παιδική Χαρά»: Ο Βουρλιώτης τα είπε το 2023, η κυβέρνηση τα «ανακάλυψε» το 2026! Τραμπ για εκλογές: Μιλά για «γιγαντιαίο βήμα πίσω στην Ιστορία» και «υπόσχεται» ότι οι Ρεπουμπλικάνοι «θα επιστρέψουν» ΠΑΣΟΚ: Ζητά εξηγήσεις από την ελληνική κυβέρνηση για τις επαφές Γαλλίας – Τουρκίας σχετικά με το ηλεκτρικό καλώδιο Ο Καρανίκας κατακεραυνώνει τον Τσίπρα και ο Γεωργιάδης συμφωνεί και αναδημοσιεύει – «Προσβάλει την αριστερά με τα καπρίτσια του» Με… την ψυχή στο στόμα η ΑΕΚ νίκησε τον Λεβαδειακό που πάλεψε για τον βαθμό μέχρι το τέλος ΚΚΕ: Πολύ σοβαρή εξέλιξη η ρηματική διακοίνωση της Γαλλίας προς την Τουρκία  Επίσκεψη Δ. Κουτσούμπα στη Λήμνο «Στηρίζουμε σταθερά την Ελλάδα»: Η Ισραηλινή πρέσβης Πνινάτ Γιανάι τοποθετείται για GSI, Τραμπ, Γάζα και Ιράν Κυβερνοπόλεμος στα ψυγεία: Ποιος κρύβεται πίσω από τις επιθέσεις – Πώς τροφοδοτείται το αφήγημα περί «υβριδικών απειλών»
Efsyn.gr

Με Καβάφη απάντησε ο Τσουκαλάς για Μητσοτάκη και Τσίπρα

Υπάρχει ο πολιτικός, υπάρχει και ο ποιητικός τρόπος για να δοθεί μια απάντηση. Ο διαδεδομένος είναι φυσικά ο πολιτικός. Χθες ο Κώστας Τσουκαλάς επέλεξε να απαντήσει στους Κυριάκο Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα με ένα ποίημα αναφορικά με την παρουσία τους στη ΔΕΘ σε σχέση με την αντίστοιχη του Νίκου Ανδρουλάκη.
«Αν τώρα μου λέγατε πώς πρέπει να σχολιάσουμε και ποια είναι η διαφορά μεταξύ του Νίκου Ανδρουλάκη και των Κυριάκου Μητσοτάκη, Αλέξη Τσίπρα και των προγραμμάτων σε σχέση με το τι χρειάζεται η χώρα, θα σας παρέπεμπα στο ποίημα του Καβάφη “Ας φρόντιζαν”», είπε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.
Να σημειώσω ότι πρόκειται για πολιτικό ποίημα του Καβάφη που σατιρίζει τον οπορτουνισμό και την αλαζονεία προσώπων που κατέχουν την εξουσία.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...